Fender ili Gibson
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Fender ili Gibson
Uživajte. Ta muda, ta introspekcija, te harmonije, taj kljakavi southern engleski... Popboks kasapnica plače za njima.
E, kad smo vec kod popboksa... Ja im u subotu poslo mejl, redakciji, da pitam da li je moguce da albumcic mog benda bude predstavljen na njiovom sajtu... al' odgovora nema, pa nema...nebojsak wrote:Uživajte. Ta muda, ta introspekcija, te harmonije, taj kljakavi southern engleski... Popboks kasapnica plače za njima.

A imamo isto opak engleski, mogli bi da se zabave bar na taj racun...

znate vi kako se dospeva tamo?

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Ma sacekaj jos malo, pa ako ti ne odgovore uskoro, posalji isti mejl opet, tada ce odgovoriti.... 

Ce probam. 

Za nebojsuk...
Pozdrav. Poslušah ove vaše snimke na netu, mislim da vam onaj mirniji psihideličniji mood više leži, podsetilo me je (u najboljem smislu) na Katarinu II (ne EKV nego baš na Katarinu II). Just go on... 

- Guitar_thrill
- MF veteran
evo imao sam priliku (praznu kucu) da malo odvrnem pojacalo i probam obe moje gitare, uporedo, cisto da vidim tu razliku izmedju Les Paula i Strata.....iiii upravo je onako kako svi kazu
Les Paul ubiva na gainu, prelep kremast drive, sustain....ma milina, medjutim, volume pot slabije reaugje (ne rasciscava se gain), na cleanu zvuci onako, malo tupo...da kazem.....a Strat opet na drive zvuci slabo, tj. na istim podesavanjima na Les Paulu imam jedan odlican drive-dist, onako malo zesci, dok na Stratu imam vise samo kao drive, onako slabije dosta, tanje....medjutim, tu ide ona lepa osobina strata, kako smanjujem volume pot, tako se rasciscava, i predivan clean, pun neke zivosti i dinamike....prosto to vuce da sviras na cleanu.......i sada mi definitivno nije zao sto nisam prodao Les Paul,iako sam u poslednjih par dana dobijao ponude, i vece nego sto sam trazio....i ne nameravam da je prodam.........svak gitara ima svoje prednosti i mane...sve zavisi sta se svira, a posto sam ja svestran covek
ne bih mogao da se odreknem ni jednog.....eh....bas sam sad zadovoljan, kad sam napokon probao obe gitare uporedo, i skontao kakve gitare imam

svestran... jevropskiGuitar_thrill wrote:a posto sam ja svestran covek
- mislim_stvarno
Sad ti samo fali jos jedan jebanez ili djekson i da budes miran...Guitar_thrill wrote:svak gitara ima svoje prednosti i mane...sve zavisi sta se svira, a posto sam ja svestran covekne bih mogao da se odreknem ni jednog...

- johnny_b_good
Kakva je situacija sa HSS Stratom?Kakav je drajv?Guitar_thrill wrote:evo imao sam priliku (praznu kucu) da malo odvrnem pojacalo i probam obe moje gitare, uporedo, cisto da vidim tu razliku izmedju Les Paula i Strata.....iiii upravo je onako kako svi kazu![]()
Les Paul ubiva na gainu, prelep kremast drive, sustain....ma milina, medjutim, volume pot slabije reaugje (ne rasciscava se gain), na cleanu zvuci onako, malo tupo...da kazem.....a Strat opet na drive zvuci slabo, tj. na istim podesavanjima na Les Paulu imam jedan odlican drive-dist, onako malo zesci, dok na Stratu imam vise samo kao drive, onako slabije dosta, tanje....medjutim, tu ide ona lepa osobina strata, kako smanjujem volume pot, tako se rasciscava, i predivan clean, pun neke zivosti i dinamike....prosto to vuce da sviras na cleanu.......i sada mi definitivno nije zao sto nisam prodao Les Paul,iako sam u poslednjih par dana dobijao ponude, i vece nego sto sam trazio....i ne nameravam da je prodam.........svak gitara ima svoje prednosti i mane...sve zavisi sta se svira, a posto sam ja svestran covek
ne bih mogao da se odreknem ni jednog.....eh....bas sam sad zadovoljan, kad sam napokon probao obe gitare uporedo, i skontao kakve gitare imam
![]()
pa decko nema HSS nego SSS(r-sovjet)..a ako pitas uopsteno,drajv je bolji u bridzu naravno...johnny_b_good wrote:Kakva je situacija sa HSS Stratom?Kakav je drajv?Guitar_thrill wrote:evo imao sam priliku (praznu kucu) da malo odvrnem pojacalo i probam obe moje gitare, uporedo, cisto da vidim tu razliku izmedju Les Paula i Strata.....iiii upravo je onako kako svi kazu![]()
![]()
- johnny_b_good
Uopsteno pitam.Zanima me koliko je masniji taj Humbucker i da li neko ima iskustva.Kao sto vidim po forumu vecina ljudi ima SSS stratove...
- Guitar_thrill
- MF veteran
imao sam ranije i HSS strata...doduse squiera,ali dobrog squiera.........hmmm kako da ti opisem razliku....recimo Doug Aldrich sa "Live in the still of the night" ti je kako zvuci Les Paul na drajvu, po meni u svom najboljem svetlu.....a Eddie Van Halen, ili tako nesto je kao HSS strat.....tj Strat sa hambakerom je svetliji dosta, iskreno ne secam se kako je reagovao volume pot,jer sam tada svirao iskljucio clean pojacalo, i distorzija sa pedale, nista izmedju...johnny_b_good wrote:Uopsteno pitam.Zanima me koliko je masniji taj Humbucker i da li neko ima iskustva.Kao sto vidim po forumu vecina ljudi ima SSS stratove...
a neeee...ozbiljno bar ono sto sam probao, ne ide mi, nekog RG-a i Jacksona (kod njih nikad ne znam oznake), nije za mene, nervira me taj tanak vrat i veliki radijusmislim_stvarno wrote: Sad ti samo fali jos jedan jebanez ili djekson i da budes miran...![]()
![]()

Ima ortak iz benda USA HSS Strata, ali svira kroz procesor, sto se meni ne svidja, pa nemam nista ni da kazem za drive. 

Pa zar nemas Pacifiku?johnny_b_good wrote:Uopsteno pitam.Zanima me koliko je masniji taj Humbucker i da li neko ima iskustva.Kao sto vidim po forumu vecina ljudi ima SSS stratove...
Mas'niji je mnogo ali strat je strat samo ako je sss.

- Nyarlathotep
- MF veteran
jbg ja imam Gibsona Firebirda V i odlepih na gitaru.
sto ne znaci da ne bih voleo da imam Jazz Mastera. jednostavno, iako je Firebird medju najfenderskijim Gibsonima, voleo bih nekog Fendera i jednog Les Paula za ultra heavy bottom stonericu.
glasam za Gibsona jer ga imam. Fendzu nemam, imao sam samo kopije Strata.
sto ne znaci da ne bih voleo da imam Jazz Mastera. jednostavno, iako je Firebird medju najfenderskijim Gibsonima, voleo bih nekog Fendera i jednog Les Paula za ultra heavy bottom stonericu.

glasam za Gibsona jer ga imam. Fendzu nemam, imao sam samo kopije Strata.