NikolaNis wrote:E zato volim ovaj naš Srpski jezik, mrdneš 10 km i odmah čuješ neke nove reči i izraze.
Misljenje o Gitari (Aria 714-CST)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Misljenje o Gitari (Aria 714-CST)
Pa koliko ja znam, stariji ljudi su često koristili imenicu "fušeracija" odnosno "fušeraj", koja bi trebalo da je neki posrbljeni germanizam, a za glagol "fušariti" do sada nisam čuo. Bilo kako bilo, nikakve veze to nema sa srpskim jezikom, samo sa srpskom težnjom da se strani termin lako usvoji i upotrebom deformiše do granica neprepoznavanja.
Kristijan wrote:Pa koliko ja znam, stariji ljudi su često koristili imenicu "fušeracija" odnosno "fušeraj", koja bi trebalo da je neki posrbljeni germanizam, a za glagol "fušariti" do sada nisam čuo. Bilo kako bilo, nikakve veze to nema sa srpskim jezikom, samo sa srpskom težnjom da se strani termin lako usvoji i upotrebom deformiše do granica neprepoznavanja.
Hmm, da pretpostavljam da je tako, ali mi ovde tako to koristimo.
Sory for offf
Fušeri!Hmm, da pretpostavljam da je tako, ali mi ovde tako to koristimo.
Sad me Kristijan ubi u pojam
. Ma znam ja da "fušarenje" nije naš izraz i nisam baš mnogo na to ni mislio nego na različito izražavanje širom naše zemlje. Možda je baš južni kraj Srbije (odakle sam i ja) prilično specifičan po tome, a to što ima uticaja drugih naroda na naš jezik je u krajnjem slučaju i normalno s obzirom na našu burnu istoriju. Ono što mene nervira je što smo svi sada "Cool", "Fancy" i "In", a primetio sam da se u poslednje vreme neki ljudi i "Hejtuju" (ove ne znam kako bih napisao na Engleskom
). E na takve sam primere mislio kada sam pričao o stranim rečima u Srpskom jeziku...
A sad obećavam da neću više da trujem ovu temu, nego dajte da vidimo mi kakva je to Aria 714-CST
A sad obećavam da neću više da trujem ovu temu, nego dajte da vidimo mi kakva je to Aria 714-CST
eeee ljudi uzeo sam Cort gitaru g250 sta mislite o tome da li ima neko iskustva sa tom gitarom
nek je sa srecom
- Guitar_thrill
- MF veteran
ja sam o Cortu cuo samo dobro, a sto se tice bas te gitare, nemam pojma, ali verovatno je dobra