E sad meni treba pomoć!!!
Moderators: dejankuki, toza, Reverse
E sad meni treba pomoć!!!
Dakle ovako. Stvar je krajnje imbecilna. Ne znam koliko od vas je slušalo u "vaši radovi" moju stvar Undying ali nije ni bitno. Rešio sam da je završim i kada sam otvorio Nuendo project (.npr) zaprepastih se. Naime pola plug-inova mi nije loadovao, Addictive Drums ne može da konektuje kao VSTi, a na svim audio kanalima mi piše "no bus" i za input i za output. Kada odem na VST connections ne prijavljuje mi uopšte da mi audio interfejs postoji i kada ga dodam ("add bus") sve je regularno i onda na svakom kanalu ručno moram da određujem koji mi je bus u upotrebi.
E sad... odmah bih posumnjao da mi je problem u drajverima da nije sledeće stvari: elem sve ostale Nuendo projecte koje sam radio učitavam bez ikakvih problema, sve pluginove koje tamo ne prepoznaje, u svim ostalim projectima prepoznaje a i Addictive Drums radi bez problema. Totalno sam :zbunimir: i ne znam šta se dešava. Još mi pride račune mrsi činjenica da sam najnormalnije radio na istom projectu do nekih 5 ujutro i onda zatvorio Nuendo ali mašinu nisam gasio (nikada je ne gasim i inače). Kada sam hteo da nastavim (negde oko 13h) počelo je da se dešava ovo što sam opisao.
Ako neko ima ideju šta bi moglo da bude i kako da se iskobeljam iz ovog sranja - neka mi kaže i biću mu večno zahvalan jer mi je stvarno stalo da završim ovu pesmu.
Cheers!
E sad... odmah bih posumnjao da mi je problem u drajverima da nije sledeće stvari: elem sve ostale Nuendo projecte koje sam radio učitavam bez ikakvih problema, sve pluginove koje tamo ne prepoznaje, u svim ostalim projectima prepoznaje a i Addictive Drums radi bez problema. Totalno sam :zbunimir: i ne znam šta se dešava. Još mi pride račune mrsi činjenica da sam najnormalnije radio na istom projectu do nekih 5 ujutro i onda zatvorio Nuendo ali mašinu nisam gasio (nikada je ne gasim i inače). Kada sam hteo da nastavim (negde oko 13h) počelo je da se dešava ovo što sam opisao.
Ako neko ima ideju šta bi moglo da bude i kako da se iskobeljam iz ovog sranja - neka mi kaže i biću mu večno zahvalan jer mi je stvarno stalo da završim ovu pesmu.
Cheers!
-
- zolideathmetal
- Urednik
Znaci sve radi sem tog projekta :S ovako nesto nisam cuo...ja sam imao drugacije probleme (nestajanje wav fileova)
za ovaj problem ti treba neki wiz iz nuenda...totalno je moguce da si greskom pritisnuo neki shortcut, tako da proveri sva podesavanja u tom projektu (zar nisu sva podesavanja ista za svaki projekat?) probaj...nista drugo mi ne paa napamet :S
za ovaj problem ti treba neki wiz iz nuenda...totalno je moguce da si greskom pritisnuo neki shortcut, tako da proveri sva podesavanja u tom projektu (zar nisu sva podesavanja ista za svaki projekat?) probaj...nista drugo mi ne paa napamet :S
Da... izgleda će biti da je komp otišao u... Evo juče nisam mogao da exportujem mixdown. Srećom, svi projecti mi stoje na externom disku tako da nekog velikog backupa neće morati da bude ali mi zato predstoji mrski mi posao formatiranja i reinstaliranja svega što ume jaaaaaaako da se otegne. Al šta sad...
- Rocket Roll
Nadao sam se da će neko od "učenijih" iz Steinberg sveta malo da pomogne, pošto ja i dalje nemam baš nikakvu ideju šta bi moglo da bude... A da se to meni desilo, jednostavno bih
a) Sve počeo ispočetka, uz jedno "J*bi ga";
b) Sve počeo ispočetka reinstalacijom Windowsa, uz nedelju dana teškog psovanja i smrtonosnih kletvi.
Jedino što mi pada na pamet jeste da mnogo Steinbergovaca uvek sejvuju projekat pod drugim imenom na kraju radnog dana. Tako da, recimo, na kraju završe na "Projekt Iks-42", i tek taj exportuju.
Ako se problemi ponove, probaj tako - uvek "Save Project As..." i onda dodaj 02, pa 03, itd.
a) Sve počeo ispočetka, uz jedno "J*bi ga";
b) Sve počeo ispočetka reinstalacijom Windowsa, uz nedelju dana teškog psovanja i smrtonosnih kletvi.
Jedino što mi pada na pamet jeste da mnogo Steinbergovaca uvek sejvuju projekat pod drugim imenom na kraju radnog dana. Tako da, recimo, na kraju završe na "Projekt Iks-42", i tek taj exportuju.
Ako se problemi ponove, probaj tako - uvek "Save Project As..." i onda dodaj 02, pa 03, itd.
Po svemu sudeci, tebi je stvarno pobrljavio registry. Sto znaci reinstal uindousa. Jer ako ti je sve na mestu i ako nisi nista premestao onda je Nuendo/Cubase poceo da gubi putanje do pluginova. To mi jedino pada na pamet. Narezi cele projekte na CD/DVD i pokusaj da ih odneses kod nekog kome NNDO/QBS radi. Jes da nece da podigne pluginove ali ces videti da li ih taj NNdo/QBS trazi tj da li ih prijavljuje kao missing plug ins. Ili skloni projekte sa HD>reinstal i onda ih vrati i pokusaj.
Stvarno mi ne pada nista drugo.
Stvarno mi ne pada nista drugo.
Ma ne.... ne bih ja ni postavljao pitanje da se meni pojavljuju missing plug ins (sasvim redovna i normalna stvar... bože moj) nego što mi se samo u tom jednom projektu to dešava dok svi ostali rade kako treba sa istim tim pluginovima kojih ovde nema a nema mi ni audio interfejsa samo u tom projektu. Totalno je weird situacija.... no nije ni važno... i računao sam da će morati da padne reinstall svega ma koliko mi to bilo odvratno da priznam.
Nisi radeo za dzabe, Evo ovako:
Stvarno narezi i odnesi kod nekog da vidis da li ti je projekat kao projekat u redu. Dovoljno je samo da podignes projekat, on ce ti izbaciti upozorenje taj i taj plugin fali na toj i toj traci. Tako ces videti da li uopste teorija o reinstaliranju pije vodu ili ti je samo taj projekat puko. (narezi ceo folder sa projektom, i podfolderima Audio, edits i images)
Drugo, podigni projekat kod tebe i proveri da li su audio i MIDI delovi na svom mestu, ako jesu super, spoji ih u pojedinacne neobradjene trake i exportuj kao pojedinacne. Tako ces moci da ih uvezes u nekom drugom projektu i dodajes pluginove. Jeste da ces malo da se ponovo mucis da ponovo nabacas pluginove ali i sredis zvuk ali bar neces opet da snimas.
Naravno midi trake izbaci u midi i imas celu AD traku, bez izgubljenih delova.
A ako projekat nije u redu, tipa izgubljeni delovi, onda ti sledi duuugo trazenje tih delova u audio folderu projekta.
U svakom slucaju na tebi je da odlucis : da li ces da spasavas projekat ili da sve snimas isponova.
Stvarno narezi i odnesi kod nekog da vidis da li ti je projekat kao projekat u redu. Dovoljno je samo da podignes projekat, on ce ti izbaciti upozorenje taj i taj plugin fali na toj i toj traci. Tako ces videti da li uopste teorija o reinstaliranju pije vodu ili ti je samo taj projekat puko. (narezi ceo folder sa projektom, i podfolderima Audio, edits i images)
Drugo, podigni projekat kod tebe i proveri da li su audio i MIDI delovi na svom mestu, ako jesu super, spoji ih u pojedinacne neobradjene trake i exportuj kao pojedinacne. Tako ces moci da ih uvezes u nekom drugom projektu i dodajes pluginove. Jeste da ces malo da se ponovo mucis da ponovo nabacas pluginove ali i sredis zvuk ali bar neces opet da snimas.
Naravno midi trake izbaci u midi i imas celu AD traku, bez izgubljenih delova.
A ako projekat nije u redu, tipa izgubljeni delovi, onda ti sledi duuugo trazenje tih delova u audio folderu projekta.
U svakom slucaju na tebi je da odlucis : da li ces da spasavas projekat ili da sve snimas isponova.