Acoustic Drum Kit

Moderators: dejankuki, toza, Reverse

Post Reply
Cezaress

Acoustic Drum Kit

Post by Cezaress » 01 Jul 2009, 04:27

Pozdrav svim umetnicima.
Godinama se bavim snimanjem i obradom zvuka i videa,ali imam jednu supljinu koju nikako da popunim.
Za kolekciju i naravno rad nemam odgovarajuce ZVUKE akusticnih bubnjeva.
Do sada sam krpio i ovo i ono,ali to nije to...
Gde mogu "skinuti" (dobiti od nekog od vas informacije o tacnim li..ko.vima) zvuke pravih akusticnih bubnjeva...dobosa,prelaza,cinela...recimo Ludwig,DW,Tama,Slingerland,Pearl,Sonor,Premier,Zildjian,Sabian,Ufip,Bosphorus...
Nemam MIDI pa me bas nezanimaju varijante da ZVUKE "cupam" iz nekih VSTi-a (mada sam i to probao...export,pa seci,pa konvertuj,pa cuda razna...)
Za rad i programiranje koristim LeafDrums i prezadovoljan sam lakocom i brzinom rada u njemu.Od ostalih softwera Cubase SX3,i VEEELIKU lepezu Guitar Simulatora...Guitar Rig 3,Amplitube,Waves GTR3,Peavey ReValver MK3...

Unapred zahvalan Dragoslav. :metal:

sirac-šunka
vragolan

Re: Acoustic Drum Kit

Post by sirac-šunka » 01 Jul 2009, 13:45

Uvek je problem sa živim bubnjevima, ako želiš da se čuju kao živi i kao da ih je čovek odsvirao. VST-e smo u više navrata pominjali, BDF, EZ Drums, Addictive Drums, potraži po forumu, ima i nekih recenzija i opisa programa. Ovi plug in-ovi imaju svoje kitove koji su baš kao što i tebi treba Ludwig, DW, Slingerland isl... BDF, npr. koristi wav semplove, pa pretpostavljam da uz više ili manje muke možeš da ih vučeš iz bilo kojeg drugog sekvencera.

Ja koristim Battery, jer možeš da iz njega srčeš bilo koji .wav fajl, pa i one koje si ti snimio/konvertovao/iseckao/iščupao (ako ti je neki merak, mada uglavnom su ovi kupovni originalni snimci kvalitetniji). Battery ima i ovo baš što tebi treba (ako sam te dobro razumeo), spremljene .wav zvuke živih bubnjeva (Battery 2 je dolazio sa kolekcijom od dva cd-a samo živih bubnjeva, a Battery 3 ima i razne druge, ali je sve to na 2 double layer dvd-a). Pa probaj sa tim, pored toga ne verujem da postoji nešto što bi bilo jednostavnije od Battery-a...

Najbolji snimak isprogramiranog bubnja koji sam čuo jeste BDF 2 Tamburo kit, ali je stvar u tome što nije kucan bubanj, nego "usnimljen" preko elektronca (snimljen je kao midi), pa malo doteran. Verovatno da bi uz mnogo više muke i bez elektronca moglo da se dobije tako nešto...

Linkove za download nećeš ovde moći da nađeš, nije po pravilniku.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 01 Jul 2009, 14:17

E evo nadjoh sad, ovdi sam se ja malo igrao sa BDF-om, kombinovao sam razne elemente iz više kitova, mada i nisam na kraju bio u potpunosti zadovoljan. Od BDF-a sam digo ruke pošto mi je užesno bagovao...
http://www.box.net/shared/tuptukmkks

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 01 Jul 2009, 15:03

http://www.google.com/search?q=drum+sam ... =firefox-a

sad ima i platnih i besplatbih, jbga moras tako..

BTW.. Addictive drumm, Easy drummer, Drumkit from hell BFD imaju fenomenalne baze realnih bubnjeva. tj. semplovanih akusticnih bubnjeva. Mada kao sto sirac rece, vrlo je tesko bas pogoditi momenat i udarac da bude "u jebte gde si snimao live bubanj" ali, malo rada i mogu se dobiti vrrrlo realisticni rezultati.

E da. u ovim VSTijevima koje pomenusmo nemas potrebe da ih seces, cimas, izvlacis jer su zvuci lepo uklopljeni u VST... samo ti ostaje da ih rasporedis... gde hoces, ili da iskoristis bazu od nekoliko hiljada paterna..

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 01 Jul 2009, 18:15

Samo da napomenem, nije BDF nego BFD (Big F**** Drums - bar tako kaze lik iz BFD-a :P ).

Post Reply