Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Funkomat
MF veteran

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by Funkomat » 01 Jul 2009, 00:41

Nyarlathotep, kako te sluzi taj tremolo?
Jel vredi pare?

rock action

Post by rock action » 01 Jul 2009, 18:04

eh, izgleda da je vec skinut 10 puta, a nemam premium account... hajd bacicu negde drugde pa cu da ostavim link.

Funkomat, imam i ja TR2. super radi stvarno.

e sad, nisam probao onaj Behringerov za 18 eura, ali ovaj za 80-ak radi stvarno super. moze da "secka" ton vrlo odsecno, ali mozes da dobijes vrlo lako i onaj blagi treperavi rhodes fazon a la Portishead - Roads. svaka preporuka za TR2. :D

i mala anegdota: pre jedno 2-3 godine sam ga odneo Nikoli Vrajnkovicu na probu da ga isproba i od tada me stalno cimao za svaku svirlu da mu ga pozajmljujem :P na kraju je kupio sebi jedan pre jedno mesec-dva... :)

friedman

Post by friedman » 01 Jul 2009, 18:13

Jel' ima neki Behringer delay da radi dobro? Trebao bi mi neki delay a ne daje mi se mnogo para. :)

rock action

Post by rock action » 01 Jul 2009, 18:25

sigurno ima, pitanje je samo sta je od toga dostupno ovde... trebalo bi da ima bar u Artistu nesto. mada, neko drugi sa foruma bi sigurno mogao da ti da vise informacija o tome...

evo ga HOG & DL4 klip:
http://www.mediafire.com/?sharekey=0275 ... f6e8ebb871

mediafire je, tako da bi trebalo da moze da se skida u nedogled :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 01 Jul 2009, 19:34

rock action wrote:eh, izgleda da je vec skinut 10 puta, a nemam premium account... hajd bacicu negde drugde pa cu da ostavim link.

Funkomat, imam i ja TR2. super radi stvarno.

e sad, nisam probao onaj Behringerov za 18 eura, ali ovaj za 80-ak radi stvarno super. moze da "secka" ton vrlo odsecno, ali mozes da dobijes vrlo lako i onaj blagi treperavi rhodes fazon a la Portishead - Roads. svaka preporuka za TR2. :D

i mala anegdota: pre jedno 2-3 godine sam ga odneo Nikoli Vrajnkovicu na probu da ga isproba i od tada me stalno cimao za svaku svirlu da mu ga pozajmljujem :P na kraju je kupio sebi jedan pre jedno mesec-dva... :)
Pomenuo si Portishead i Vranjkovica u jednom postu.
To je sve sto mi treba da kupim pedalu! :mrgreen:

Cilal Najed

Post by Cilal Najed » 01 Jul 2009, 21:08

ako nesto izdrzi tezinu vranjkovica, onda je to dobra preporuka :mrgreen:
sad sam mu i ja dao jednu pedalu za podgoricu, al' necu da vam kazem koju :mrgreen:
danilce, ides na exit? tamo sam u petak...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 01 Jul 2009, 21:20

Cilal Najed wrote:ako nesto izdrzi tezinu vranjkovica, onda je to dobra preporuka :mrgreen:
sad sam mu i ja dao jednu pedalu za podgoricu, al' necu da vam kazem koju :mrgreen:
danilce, ides na exit? tamo sam u petak...
Kad si vec pomenuo... Svaki put kad cujem da se neko zali na DL4 i na njegovu lomljivost, pomislim na njega i sta on radi toj pedali. :D
Samo sto ne skace na nju kad pokusava da pogodi tempo. I to pre svake pesme...

Cilal Najed

Post by Cilal Najed » 01 Jul 2009, 21:53

xa, xa, dobra zapazanja, jos bolje je kad ti sada saopstim da je skoro kupio svoj dl4...
pokazem mu moj echo park, a on gleda pedalicu i kaze "nije to za mene, da ima ulaz za tap switch bila bi, ovako..."
dl4 bije glas da se kvari, ali ocigledno je veoma robusno jer izdrzava nidzu..
tr2 je extra pedala i ja se dugo penalim na njojze...

dweezil

Post by dweezil » 01 Jul 2009, 22:01

a ne gaze se pedale svom tezinom nego vrhovima stopala, onda bi Johny Hilland zdrobio sve pedale koje ima. :)

Cilal Najed

Post by Cilal Najed » 01 Jul 2009, 22:06

svako ima svoju "tehniku", a i licno sam polomio jedan switch...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 01 Jul 2009, 23:31

friedman wrote:Jel' ima neki Behringer delay da radi dobro? Trebao bi mi neki delay a ne daje mi se mnogo para. :)
ma zabodi digidelay, radi skroz korektno, za ok cenu... nes' se pokajati, cak ima i loop neki... skroz fina pedalica... al ono, digitalije, bahanalije...

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 02 Jul 2009, 02:09

Funkomat wrote: Kad si vec pomenuo... Svaki put kad cujem da se neko zali na DL4 i na njegovu lomljivost, pomislim na njega i sta on radi toj pedali. :D
Samo sto ne skace na nju kad pokusava da pogodi tempo. I to pre svake pesme...
Ta pedala koju je Vranjković toliko gazio (DL4) je kod mene sada. :D Malo je prvi prekidač zeznut kada hoćeš bosom nogom da ga stisneš, ali patikom/cipelom radi sve kako treba. :)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 02 Jul 2009, 02:14

fina je to pedala, ja sam imao prilike da je cujem, al ono... sve je to cool, al what's digital, stays digital :D mada je pedala skroz acid tripulozna, prosto bi covek mogao da se igra s pedalom(i bloterom? xD) jedno nedelju dana bez prestanka... :D

mada hej, ako je vranjkovicu dobra, onda who am i to judge? a common peddler, working in a peddler store, near the peddle-bikes shop...

andrej]

Post by andrej] » 02 Jul 2009, 08:48

iz prve ruke (pre ce biti prvog reda): nikola je sinoc gazio dl-4 delay modeler u podgorici.

rock action

Post by rock action » 02 Jul 2009, 15:27

jel ga slomio? :D
to je taj novi sto je uzeo skoro...

u principu, kapiram kad bi neko imao para i zivaca da gura DL4 na baterije (4 one debele), ne bi imao sa pedalom nikakvih problema...

ja sam prvi DL4 spalio zbog loseg adaptera. kad sam kupio novi i napravio trafo na 3 ampera nikad nisam imao nijedan problem.
ovaj komad sto je bio kod Vranjkovica pa sada kod Behrita ponekad ima problem da mu treba minut-dva da se "zagreje". mada, to su sve adapteri za naizmenicnu struju... znam da DL4 moze da radi i na jednosmernu struju (ali na 12V), ali nikad nisam probao da napravim takav adapter za njega... mozda se tako bolje ponasa, tj. nema te neke sitne bagove.

jbg, koliko DL4 prati dobar glas (stvarno je skup 14 predobrih dilejeva), toliko ga prati i taj los da umeju poneki da stucaju.

Locked