Najčešća zamerka NYC reizdanju Big Mafa je veličina. Nisam bio siguran da li može "pravilno" da se prebaci u standardnu Eddystone kutiju, ali i to se može izvesti ako pravilno planirate - baterija pored prekidača + 16mmski potenciometri vezani solidnom ("jednojezgarnom") žicom za pločicu kako bi joj pružali podršku. Dodajte kratke džekove i sve će stati bez problema:

Pločica je, kao što se vidi, prevelika - to EHXu olakšava posao pri ugradnji u originalno kućište, ali zahteva malo više truda & planiranja ako želite da se prebaci u manju kutiju.
Zvuk = nisam hteo da ga ekstenzivno modifikujem u neku stariju verziju, pošto sam želeo da se lično uverim u prednosti i mane NYC reizdanja. Gazda ovog Mafa je imao samo jednu želju - da skinem deo "praštavosti", ali ne previše jer je za njega potpuno upotrebljiv čak i u stock formi. U tu svrhu sam sve nepolarisane 1uF elektrolite zamenio "suvim" MKT i zenerke u klipingu zamenio sa 1N4148, bez ikakvih modifikacija kola. No iskoristio sam priliku da probam "Colorsound Jumbo Tonebender" mod (uklanjanje prvog para kliping-dioda): diode su montirane na prekidač. Rezultat tog moda u ovom kolu je suptilan - Maf postaje samo malo "otvoreniji". U praksi to zvuči ovako (Strat, bridge magnet -> EHX NYC Maf, "Tone" & "Volume" na podnevu, "Sustain" na maksimumu -> AmpliTube JH, prvo svira standardni NYC Maf a onda Colorsound mod):
->EHX NYC Muff: Colorsound Jumbo Tonebender Mod<-
NYC reizdanje forsira visoke i "otvorenost" tako da zaista počinje da liči na distorziju, no posao obavlja sa dovoljno šarma tako da sam generalno zadovoljan tonom.