ali ne bih da ga blokiram...onda ako mi bude smetalo,samo zategnem ove...to preko onih srafova?guv'nor wrote:Guitar_thrill wrote:pretpostavljam da treba one federe iza da zategnem?![]()
Ili da nabaciš još neki, ako ih je sada samo 3.
Saveti o Setupu Gitare
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Guitar_thrill
- MF veteran
Re: Saveti o Setupu Gitare
Guv'nor je mislio na to da dodas jos jedan feder.
To ti i ja predlazem.
Mozes i da zatezes ta 2 srafa ali ces morati jako da ih zategnes kako bi izbegao pomeranje kobilice kod bendinga.
Bolje feder.
To ti i ja predlazem.
Mozes i da zatezes ta 2 srafa ali ces morati jako da ih zategnes kako bi izbegao pomeranje kobilice kod bendinga.
Bolje feder.
Samo ti nabaci jedan feder,dotezanjem srafova neces dobiti nista. 

Funkomat ti je protumačio moje misli.
Da li ti želiš da lebdi (da možeš da radiš i pitch-up i pitch-down) ili da stoji uz telo (samo pitch-down)?

Ok, block podrazumeva potpuno fixirani bridge - u tom slučaju opušteno možeš da skineš ručicu, jer će samo da ti smeta.Guitar_thrill wrote:ali ne bih da ga blokiram...
Da li ti želiš da lebdi (da možeš da radiš i pitch-up i pitch-down) ili da stoji uz telo (samo pitch-down)?
- Guitar_thrill
- MF veteran
da lebdiguv'nor wrote:Funkomat ti je protumačio moje misli.
Ok, block podrazumeva potpuno fixirani bridge - u tom slučaju opušteno možeš da skineš ručicu, jer će samo da ti smeta.Guitar_thrill wrote:ali ne bih da ga blokiram...

Pa Fender predlaže 3.2mm, ne znam koliko je to u polustepenima.
Naravno da možeš da odstupaš i namestiš onako kako tebi odgovara, pitanje je - Da li to tebi odgovara?

Naravno da možeš da odstupaš i namestiš onako kako tebi odgovara, pitanje je - Da li to tebi odgovara?

- Guitar_thrill
- MF veteran
pa to....evo sad mi zanimljivo da se igram sa tim....ovo sam pitao u slucaju da prestane da mi bude zanimljivoguv'nor wrote: pitanje je - Da li to tebi odgovara?

Ja sam isto morao da dodajem federe posto sam stavio 11-ke kao covek. Jedino sto nisam uspeo da nadjem one za floating trem. pa sam stavio 3 ona standardna koji su nesto jaci i koji drze sasvim dobro. No - cim budu dobili u mitrosu ove standardne crne, stavicu ih 4 ili mozda cak svih 5.
Jedanaestice, a?
Pa, nek je sa srecom, zvukcinu ces imati.
Malo ces manje morati da tappingujes i legatiziras...

Da, moj drugar iz benda je stavio pet federa cim je presao na 0.11.
Pa, nek je sa srecom, zvukcinu ces imati.

Malo ces manje morati da tappingujes i legatiziras...

Da, moj drugar iz benda je stavio pet federa cim je presao na 0.11.
Jeste, ubija ton, bas je dosta jak, ali mi je transfer sa slabijih zica na jace presao skoro neprimetno. Mislim, ja skoro nikad ne radim tapping itd, a za ono sto mi treba ima tacno onaj zvuk kakav zelim. Nego, 'teo sam da pitam, dokle moze da se ide na strat-u sa debljinom zica? 

- Guitar_thrill
- MF veteran
to sam i ja bas primetio....i lepse mi nekako pod prstima, i lepse mi da bendujem, a taping, nisam tapingovao jedno godinu-dve sigurnosl0e wrote:ali mi je transfer sa slabijih zica na jace presao skoro neprimetno. Mislim, ja skoro nikad ne radim tapping itd, a za ono sto mi treba ima tacno onaj zvuk kakav zelim.

jesam kazoo?sl0e wrote:Jeste, ubija ton, bas je dosta jak, ali mi je transfer sa slabijih zica na jace presao skoro neprimetno. Mislim, ja skoro nikad ne radim tapping itd, a za ono sto mi treba ima tacno onaj zvuk kakav zelim. Nego, 'teo sam da pitam, dokle moze da se ide na strat-u sa debljinom zica?

Na ovim stratovima za nas smrtnike?Jeste, ubija ton, bas je dosta jak, ali mi je transfer sa slabijih zica na jace presao skoro neprimetno. Mislim, ja skoro nikad ne radim tapping itd, a za ono sto mi treba ima tacno onaj zvuk kakav zelim. Nego, 'teo sam da pitam, dokle moze da se ide na strat-u sa debljinom zica?
Pa ne znam... Ja se ne bih usudio da stavim trinaestice, u regularnom stimu...

Drugar probo, bridge se podigao nekih pola metra, pa se ipak vratio na jedanaestice...

Last edited by sinisake on 12 Jul 2009, 01:26, edited 1 time in total.
Ja počeo nešto sve intenzivnije da razmišljam o onoj 11-54 kombini... malo me kopka ono što je pomenuo Guverner, oko G žice, al hmm hmm hmmm... to bi bio dobar kranč.
To bi bio opasan crunch! Što bi ljudi rekli crunchINA!
Ma super su žice, ozbiljno. Ja nisam uspeo da se naviknem na tu G žicu, ali uvek možeš za 50-tak dinara da uzmeš samo G, neku 18-19 i furaš. Basovi u tom pakovanju su zlata vredni.

Ma super su žice, ozbiljno. Ja nisam uspeo da se naviknem na tu G žicu, ali uvek možeš za 50-tak dinara da uzmeš samo G, neku 18-19 i furaš. Basovi u tom pakovanju su zlata vredni.