Bas gitare koje sviramo!

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Stealth

Re: Bas gitare koje sviramo!

Post by Stealth » 15 Jun 2009, 17:09

MetalFunk wrote:aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ne mogu da verujem, ovo se mora qpit, nego (izvinite za OFFTOPIC)
kakav je RM6, msm jel te sluzi dobro?
ako mogu kakvi detalji? o.O
sixstring wrote: i neki snimci zvučni ako ima?
Bit će detalji za koji dan kad uhvatim malo vremena da snimim nešto... kombinacija J+MM je stvarno genijalna jer ima mali milijun kombinacija (kad se još uračuna i zezancija s 2-band EQom na njemu).
theMadDoGbn wrote:Super izgleda instrument, sada sam u fazi trazenja necega sto ce da zamjeni Ibanezcica :)
Nazalost, kritike mu nisu bas naklonjene - na netu ga ne hvale bas
To je onaj klasičan problem jeftinih baseva - najbolje čemu se trebaš nadati je da uspiješ upecati nešto što ima vrat i tijelo u odličnom stanju - apsolutno sve ostalo se da preživiti i zamijeniti. :mrgreen: Ovo čudo mi se u startu svidjelo jer je vrat bio propisno ravan (dakle, lagano zakrivljen od 5. freta prema glavi), nije se dao lagano saviti, a i štim jako dobro drži (jednom u dva tjedna možda ode za jedno 10 centi u nekom smjeru) i lagano se intonira. Na netu ga ne hvale, ali ni ne kude - u stvari, jedva sam našao neki review za njega.

theMadDoGbn

Post by theMadDoGbn » 15 Jun 2009, 17:19

Stealth wrote:
MetalFunk wrote:aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ne mogu da verujem, ovo se mora qpit, nego (izvinite za OFFTOPIC)
kakav je RM6, msm jel te sluzi dobro?
ako mogu kakvi detalji? o.O
sixstring wrote: i neki snimci zvučni ako ima?
Bit će detalji za koji dan kad uhvatim malo vremena da snimim nešto... kombinacija J+MM je stvarno genijalna jer ima mali milijun kombinacija (kad se još uračuna i zezancija s 2-band EQom na njemu).
theMadDoGbn wrote:Super izgleda instrument, sada sam u fazi trazenja necega sto ce da zamjeni Ibanezcica :)
Nazalost, kritike mu nisu bas naklonjene - na netu ga ne hvale bas
To je onaj klasičan problem jeftinih baseva - najbolje čemu se trebaš nadati je da uspiješ upecati nešto što ima vrat i tijelo u odličnom stanju - apsolutno sve ostalo se da preživiti i zamijeniti. :mrgreen: Ovo čudo mi se u startu svidjelo jer je vrat bio propisno ravan (dakle, lagano zakrivljen od 5. freta prema glavi), nije se dao lagano saviti, a i štim jako dobro drži (jednom u dva tjedna možda ode za jedno 10 centi u nekom smjeru) i lagano se intonira. Na netu ga ne hvale, ali ni ne kude - u stvari, jedva sam našao neki review za njega.
Ima na harmony central, mada nikada ih ne uzimam zdravo za gotovo.
Ako uspijem negdje uzivo da ga isprobam, bilo bi sjajno, izgleda bas kako da sam ga ja zamislio :D
kazes koliko evra?

Stealth

Post by Stealth » 15 Jun 2009, 21:17

Napisao sam gore, došao je cirka 300 eura u našem lokalnom shopu (Rainbow centar) koji ih redovno naručuje. Kao i svi jeftiniji instrumenti, lutrija su. I za PBJ i za JM6 sam imao preeeviše sreće kad sam ih ugrabio. :mrgreen:

theMadDoGbn

Post by theMadDoGbn » 16 Jun 2009, 11:54

Stealth wrote:Napisao sam gore, došao je cirka 300 eura u našem lokalnom shopu (Rainbow centar) koji ih redovno naručuje. Kao i svi jeftiniji instrumenti, lutrija su. I za PBJ i za JM6 sam imao preeeviše sreće kad sam ih ugrabio. :mrgreen:
za tu lovu - savrsenstvo :D
Malo cu da pogledam u Beogradu, i da se raspitam... Ako budu dobri utisci, prodajem Ibaneza i dolazim u ZG po ovo veslo ::ranting::

Image
Image
Image
Image

Stealth

Post by Stealth » 05 Jul 2009, 16:51

Izvin'te što nisam još nasnimio klipove, sezona ispita na faksu... bit će nešto ovaj vikend. :oops:

MetalFunk

Post by MetalFunk » 05 Jul 2009, 17:03

extra, jedva cekam...... :metal: :metal:

moma 61

Post by moma 61 » 15 Jul 2009, 16:37

ALEMBIC ELAN.. sjajan instrument! Kupovao sam u medjuvremenu razne gitare, ali sam se uvek vracao staroj ljubavi iz 91.god. Trenuutno imam i ARIA JB 5 str. ali manje sviram na njoj. KOristim i DIGITECH BP80 procesor. :ziveli:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 15 Jul 2009, 17:20

:worthless:

sixstring

Post by sixstring » 15 Jul 2009, 17:36

moma 61 wrote:ALEMBIC ELAN
brate pošto to izašlo?
tri kuće i par bubrega?
svaka čast care za Alemb! :metal:

moma 61

Post by moma 61 » 15 Jul 2009, 18:29

Cijena.. prava sitnica.. mene je kostala oko 6 somica DM. Sa carinom. Ali to je bilo 1992.god kada su nam gaze u NEMACKOJ bile smesne, posto se ovde vise zaradjivalo. Zvuci blesavo,ali bas tako je bilo. Tad sam kupio i SWR REDHEAD, i zavrsio sa nabavkom opreme do kraja zivota.. Skoro sam kupio Digitech BP 80 procesor za bass, solidan je. Kao bizuteriju povremeno koristim ARIA JB 5. ali je smesna prema Alembic-u. Mislim,nije losa. ALEMBIC FOREVER... :mrgreen: :bow:

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 15 Jul 2009, 18:37

Dont touch Aria, imam istu koju ti imas, i obavlja poso za medalju... :)

Salim se ja malo, meni Alembic nije legao, ali to ne znaci da je bas los :) samo udri :)

moma 61

Post by moma 61 » 16 Jul 2009, 23:11

Ma sve je ok u vezi ARIE JB 5,to je odlicna gitara, ima je i Stenli, kaze da mu je legla. Za tu lovu je odlicna. Nekada davno imao sam ARIU JB iz 1977. E, to je bila lepa kopija, opasno je radila.. Menjao sam je za Fender JB S serije, koji sam prodao pa i dan danas ne mogu da ga prezalim :cry: Stajao mi je u koferu, jer otkad sam kupio Alembic, ZABORAVIO sam sve druge gitare. Ne znam kako tebi nije legao,kad je gitara SA VR SE NA. Sve sto zamislis odsviras, a ton... MASNO BRATEEE. Pozdrv svim forumasima!

Aca

Post by Aca » 20 Jul 2009, 14:02

A evo moje lepotice...skoro sam je uzeo...

Image

Image

Image

Image

Uzivo je jos lepsa... ^^ ^^ ^^

Aca

Post by Aca » 20 Jul 2009, 14:03

I naravno, zanimaju me misljenja.. upitanju je Vintage v1004dx 8) 8) 8)

MetalFunk

Post by MetalFunk » 20 Jul 2009, 14:09

Aca wrote:I naravno, zanimaju me misljenja.. upitanju je Vintage v1004dx 8) 8) 8)
gdje si je qpio?

Post Reply