Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
rock action

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by rock action » 02 Jul 2009, 15:31

@Cilal Najed

idem, prvi dan sam sa E-play tamo... valjda cu ostati, videcu jos

Cilal Najed

Post by Cilal Najed » 02 Jul 2009, 16:25

pusti mi sms ako budes tamo u petak...
sorry za OT...

nikolic025

Post by nikolic025 » 16 Jul 2009, 13:35

Ja samo da pretstavim lanacccc...

Pedalboard je Warwick gigboard onaj veci,sa futrolom (kofer je mnogo prakticniji za nosenje pedala,ovde je to prakticno nemoguce)...

Vox wah V847,Vox Satchurator,Boss BF-3 i Digitech Digidelay,a koristim i overdrive sa Marshalla JTM60...

Pozz

andrej]

Post by andrej] » 16 Jul 2009, 20:42

kad smo vec kod dl-4, sta mislite o ovome umesto dl-4ke?

ovaj ducking delay je genijalna ideja, a ni pitch-shiftovanje delayova nije lose; odlicne ideje sve! jes da nema 4 futsvica, al....

muki17
Urednik

Post by muki17 » 16 Jul 2009, 20:44

nikolic025 wrote:Ja samo da pretstavim lanacccc...

Pedalboard je Warwick gigboard onaj veci,sa futrolom (kofer je mnogo prakticniji za nosenje pedala,ovde je to prakticno nemoguce)...

Vox wah V847,Vox Satchurator,Boss BF-3 i Digitech Digidelay,a koristim i overdrive sa Marshalla JTM60...

Pozz
kako te sluzi satchurator? mislim,jel se oseca satch smek? :D

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 16 Jul 2009, 22:02

andrej] wrote:kad smo vec kod dl-4, sta mislite o ovome umesto dl-4ke?

ovaj ducking delay je genijalna ideja, a ni pitch-shiftovanje delayova nije lose; odlicne ideje sve! jes da nema 4 futsvica, al....
Nisam probao taj delay, verujem da zvuci ok ali ta serija digitech pedala nije bas najpouzdanija.
Imao sam jednu i morao sam par puta da je nosim na popravku a i citao sam po netu da se mnogi zale na pouzdanost tih digitechovih "duplih" pedala. Ako se ne varam, i xspaceman-ov ortak je imao problema sa prekidacem Memory Man-a.
Mada onda opet, i za DL4 kazu da se cesto kvari jer su prekicadi direktno na pcb-u.
Djavo ce ga znati...

xspaceman

Post by xspaceman » 16 Jul 2009, 22:21

Funkomat wrote:
andrej] wrote:kad smo vec kod dl-4, sta mislite o ovome umesto dl-4ke?

Nisam probao taj delay, verujem da zvuci ok ali ta serija digitech pedala nije bas najpouzdanija.
Imao sam jednu i morao sam par puta da je nosim na popravku a i citao sam po netu da se mnogi zale na pouzdanost tih digitechovih "duplih" pedala. Ako se ne varam, i xspaceman-ov ortak je imao problema sa prekidacem Memory Man-a.
Mada onda opet, i za DL4 kazu da se cesto kvari jer su prekicadi direktno na pcb-u.
Djavo ce ga znati...
...sa Jam Man-om...Kill surf city

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 16 Jul 2009, 22:26

Jamman... da... pomesao sam. Na njega sam misio. :)

Kill surf city

Post by Kill surf city » 16 Jul 2009, 22:28

Ta varijanta....samo sto je meni riknuo SAMO stop,i to postepeno...mozda je stvar do one gume koja aktivira switch,ali nisam nikada stigao da utvrdim,jer mi je adapter misteriozno nestao iz prostorije u kojoj smo probali...a buduci da je digitech adapter nekako drugaciji od standardnih (Funkomat,podseti me),nikad nisam resio situaciju...

Mada,iskreno....posle tri godine non-stop gazenja stop switcha (na looper-u!!!),meni to dodje skoro normalno...nemam pojma... :|

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 16 Jul 2009, 23:35

Kill surf city wrote:Ta varijanta....samo sto je meni riknuo SAMO stop,i to postepeno...mozda je stvar do one gume koja aktivira switch,ali nisam nikada stigao da utvrdim,jer mi je adapter misteriozno nestao iz prostorije u kojoj smo probali...a buduci da je digitech adapter nekako drugaciji od standardnih (Funkomat,podseti me),nikad nisam resio situaciju...

Mada,iskreno....posle tri godine non-stop gazenja stop switcha (na looper-u!!!),meni to dodje skoro normalno...nemam pojma... :|
Ne secam se kakav je bio adapter jebiga ali jeste drugaciji. :? Jesi probao da nabavis novi?
Nisam znao da je tri god stara. Svejedno bi trebala da izdrzi... Imam 20 god starih pedala sa prekidacem koji radi savrseno. :)
Jamman je odlican looper, verovatno je i ovaj delay ali se ja licno ne bih usudio uzeti jos jednu pedalu iz te serije.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 17 Jul 2009, 07:03

Slazem se...imam pedale iz '75,i sve radi kako treba,switch nikad nije pravio problem,ali ne verujem da je tada proizvodnja bila masivna kao danas...stvarno nemam ideju...mislim,pedala je made in u.s.,sto samo potvrdjuje da to danas nema skoro nikakve veze.Nisam imao nikakve druge probleme sa njom.

Nisam jos nista sredio,bio sam zatrpan obavezama,ali evo,konacno sam zavrsio sa akademijom (bar sto se tice predavanja :mrgreen: ),pa cu se pozabaviti sredjivanjem opreme konacno.

Inace,nemam pojma ni kakav adapter da trazim...moracu prvo da potrazim knjizicu za looper,pa da vidim karakteristike.Ako se mozda setis pre nego sto nadjem uputstvo,sibni mi pm. :)

ajd uzdravlje,odoh pod tus,pa u civilku :mrgreen:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 17 Jul 2009, 12:41

nikolic025

Post by nikolic025 » 17 Jul 2009, 19:53

muki17 wrote:
nikolic025 wrote:Ja samo da pretstavim lanacccc...

Pozz
kako te sluzi satchurator? mislim,jel se oseca satch smek? :D

Pa,sta znam,kupio sam ga pre par dana i radi prilicno dobro.Samo sto nemam Ibaneza,nego Fender i Gibson i ne sviram Peavey,nego Marshall,tako da je skroz druga prica,ali mi odgovara,dve pedale u jednoj,super stvar za ok lovu,jos plus je made in Japan (ne znam koji k..ac,jer je Vox Englez,a wah je iz Chine :?: )

Kill surf city

Post by Kill surf city » 18 Jul 2009, 02:04

Da...to je taj...pitanje je samo da li ga ima negde kod nas.Hvala svakako...moram to da sredim u sledecih nedelju dana :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 18 Jul 2009, 02:08

Kill surf city wrote:
Da...to je taj...pitanje je samo da li ga ima negde kod nas.Hvala svakako...moram to da sredim u sledecih nedelju dana :ziveli:
Mislim da i sam znas odgovor. :D
Mozda mozes preko artista da ga narucis.

Locked