Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
istiqrac

Re: Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Post by istiqrac » 17 Jul 2009, 15:01

Dersu Uzala wrote: Na zapadu se po studijima (kucnim i drugim) kutije i pokrivaju cebetom.
Da ne nazebu??? :wink:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 17 Jul 2009, 15:42

Jasta.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 17 Jul 2009, 16:46

Danas sam probao Valve Juniora na svom 2*12 i 8 ohma i ja vam mirne duse garantujem da ovo pojacalo, ovako sa kabinetom, moze da se probije pored bubnjara sa volume na ISPOD 40% (50% u vrh, vrh glave! :) ). Ko ne veruje, nek proba. :)
Posle 50-60% postaje malo previse "kranci" za mene ali i taj kranc je prelepi tube kranc koji se SAVRSENO cisti sa volume kontrolom gitare.
Pojacalo me odusevilo samo po sebi, ovako sa celestion 12kama je... uh... :bow:
Preporucujem ga svima koji zele onaj prelepi tube zvuk a ne zele da daju brdo para za nove lampase ili se cimaju odrzavanjem matorih. Nov kombo kod nas kosta nesto ispod 200e, inace.
Do sad mi je u tom nizem rangu roland cube bio na vrhu ali ga je ovaj oduvao na kilometre.
Sve preporuke. Da nemam pojacalo, ne bih ni na trenutak razmisljao sta da uzmem. :)

dweezil

Post by dweezil » 17 Jul 2009, 20:05

danas probao u mitrosu par stratova, made in mexico vecinom,
Image
dojimo me se Jimmie Vaughn Tex Mex Strat, mnogo prijatna gitara, soft v ultra zgodan neck, magneti koji lepo prze, starinske civijice, eventualno bih voleo da je vrat lakiran al ok je i ovako, i probao sam malog Vox-a AC4TV sa jednom 12AX7 i jednom EL84, celestion 10-ka speaker, full lampa, mnogo lepo se dere ovo pojachalo, pravi rezhav Vox zvuk, prangijav i zvonast. Mislim da je pojacalo negde oko 20 soma, slatko je i opako zvuci.
Image

p.s. hvala coveku koji je doneo malog Pignose-a na mogucnosti da ga isprobam, kao i jednog njegovog strata. cheers :)

dweezil

Post by dweezil » 18 Jul 2009, 14:40

e da i ovu gitaru sam probao, tek je stigla u Mitros, u pitanju je Fender Deluxe Roadhouse Strat, jako prijatna gitara, sunburst sa maple vratom i Texas Special magnetima, C moderniji vrat i medium jumbo pragovi, gitara opako izgleda i jako je svirljiva, jedino nije bash toliko prangijava za moj ukus, tj. malo je rockerskija i masnija od onoga sto ja volem, u svakom slucaju odlicna gitara, Made in Mexico, i po ceni je tu negde kao MIM Standard Strat, u svakom slucaju gitara vredna paznje.

Image

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 18 Jul 2009, 14:42

Kako ti se svidja u poredjenju sa drugim MIM stratovima?

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 18 Jul 2009, 14:44

super zvuci(ne gitara, nego opis :D ), al ne kontam na koji fazon je slicna po ceni meksickom stratu? sami texas speciali su skupi kao pola mex strata...

dweezil

Post by dweezil » 18 Jul 2009, 14:47

a neam pojma malo je mzoda skuplja mislim oko 50 soma da je, a sto se tice MIM Standard strata i Roadhouse strata, pa sta znam, slican vrat samo malo drugacije izlakiran, standard ima keramicke magnete koji se jos vise deru i masniji su ali nemaju takav clean i bite, u principu da imam MIM Standard strata u svakom slucaju bih mu stavljao neke alnico magnete e sad dal texas special, tex mex il vec neke Di Marzzio ili Duncane, neam pojma. Obe gitare su odlicne.
MIM stanadard strat izgleda onako moderno, Radhouse je nekako prefinjenija, jbg, lepsi sunburst, onako je винтиџастија, mada najvise mi se dopao Jimie Vaughn Tex Mex strat, sta znam, onako bas zvuk koji preferiram. Jedino da joj se uradi shielding i da ne zujka u prvoj i trecoj poziciji.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 27 Jul 2009, 04:41

Nije mi pri ruci fotoaparat, a duduk sam za cell phone kameru anyway, but you get the picture (literally). Da ne bude kako matori nije old school :XD: . MiDza, 89-90 godiste, ko bi ga tacno znao.

Image
Image
Image
Image

sinisake
The original one

Post by sinisake » 27 Jul 2009, 10:51

Sta je ovo, Dersu?

Ja cu danas da probam nekog rucno pravljenog strata, od mahagonija (?), zivo me zanima kako zvuci... Rad jednog majstora iz Apatina je u pitanju, pa cu poslati slike, a i kontakt majstora, ako mi se svidi djitra... :)

Enterprise

Post by Enterprise » 27 Jul 2009, 14:27

Uuuuu,scalloped fingerboard.Da nije mozda Malmsteen-ov strat ??

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 27 Jul 2009, 22:13

sinisake wrote:Sta je ovo, Dersu?

Ja cu danas da probam nekog rucno pravljenog strata, od mahagonija (?), zivo me zanima kako zvuci... Rad jednog majstora iz Apatina je u pitanju, pa cu poslati slike, a i kontakt majstora, ako mi se svidi djitra... :)
Kako sta je? Pa straja, rekoh. MiDza 89/90 godiste (Mejd In Dzapen - MiDza). Ortak je radio pragove tojest skalopiranje. Nije to nikakva nauka, on je to radio pa jedno trista puta dosada. Ono, time se bavi odavno. Profesionalno. To je ionako njegov straja. Ja volim to skalopiranje ali me smara kad je na celoj djitri sem ako nije strat u pitanju. Kod mene je na poslednjih ziben pragova, taman kako dolikuje postenu co'eku.

Image

sinisake
The original one

Post by sinisake » 27 Jul 2009, 22:43

Ma znam ja sta je skal(o)piranje, samo nisam razumeo sta je mi(n)dza... Pretpostavljao sam da je MIJ, ali sta ja znam kakav je taj vas sleng u Ameriki... :ziveli:

E, a ja danas probao ovu... Rucno radjen strat, mahagoni, maple fretboard samo, valjda, SRV singlovi i Seymour Duncan single humbacker u bridge poziciji, sva elektronika iz Ameriku, fixed bridge, po zelji vlasnika... Vrat je, mozda cete primetiti sirok i ravan, poput vrata klasicne gitare, sto je bila takodje zelja vlasnika koji je pre nekih godinu dana presao sa klasicne na elektricnu gitaru... :)

Image
Image
Image
Image

Rad majstora iz Apatina, zvanog Dzingi...
http://www.freewebs.com/dzingiboy/

Sve u svemu, interesantan komad, uskoro cu okaciti audio snimke...

P.S. Poslednja slika je za mog druga Dweezila, malo suptilne erotike... :wink:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 27 Jul 2009, 22:56

Meni nista ne s'ebe gitaru k'o ofarban headstock.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 27 Jul 2009, 23:15

A, da, jos je pride i zasrao nesto s lakom... Tako da taj deo i nije bas reprezentativan... :(

Post Reply