Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sinisake
The original one

Re: Oprema Koju Imate

Post by sinisake » 17 Jul 2009, 16:55

Mislim, ne mora prase, ko ne voli. Može i neko povrće kao što je piletina, riba i sl... :mrgreen:
:ziveli: :ziveli: :ziveli:

muki17
Urednik

Post by muki17 » 17 Jul 2009, 16:56

sinisake wrote:
Mislim, ne mora prase, ko ne voli. Može i neko povrće kao što je piletina, riba i sl... :mrgreen:
:ziveli: :ziveli: :ziveli:
c,c,c sve sami vegeterijanci :P

ac10

Post by ac10 » 17 Jul 2009, 16:57

guv'nor wrote:
Dersu Uzala wrote:Sto ste dosadni sa tim pedalama i efektima. Jel se cuje ista od muzike posle svega toga?
Da sročimo sve to malo drugačije:
Da li dobra prasetina može da se spremi bez ikakvih začina?
Naravno da može, dodaš eventualno malo soli i sve što je potrebno je neki izvor toplote - roštilj, ražanj, tiganj, rerna...
Sa druge strane, dobar kuvar može da spremi prasence sa još 20 raznih začina. I samo je njegova odluka da li će se u svemu tome i dalje osetiti prase, ili će ga isprelivati sa raznim ljuto-slatkim sosovima i ubiti svaki ukus praseta - ali i dalje poslužiti prvoklasnu klopu.
:mrgreen:
Hehe, nema ljutiš, morao sam ovo da napišem - baš mi nekako leglo. :D :ziveli:
rock action wrote: stigao mi je voice box :D
Ima li šanse da nas iznenadiš sa nekim klipićima uskoro? :)
bravo :ma bravo: sad sam gladan a nemam nista za jelo sto ima ukus prasetine.......a sad mi se jede samo jedno malo slatko prasence :mrgreen:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 17 Jul 2009, 20:58

Sram vas bilo, to nije humano sto pricate o tim malim, slatkim, hrskavim... slasnim... ... socnim... .... ... rumenim.............. toplim................. :homer:

:mrgreen:
:ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 18 Jul 2009, 03:28

guv'nor wrote: Sa druge strane, dobar kuvar može da spremi prasence sa još 20 raznih začina. I samo je njegova odluka da li će se u svemu tome i dalje osetiti prase, ili će ga isprelivati sa raznim ljuto-slatkim sosovima i ubiti svaki ukus praseta - ali i dalje poslužiti prvoklasnu klopu.
Ma nema frke, a i kapiram analogiju. Onda opet, ja uglavnom prase onako klot, u vurunu ucelo. Niks zacini, bar ne dok se okrece. Ili pece u rerni. Onda tu i tamo neki put malo utrljam senfa, bibera, soli, ali to je to. Poprskam limunom da. Ali cesto i bez icega, samo so. Volim da osetim ukus mesa, lako cemo za zacine. U stvari, prase vrlo prosto, ali onda postavim na stolu sijaset salata i dodataka. Kondimenti, kako se to bese zvase. Ono, kiseli krastavcici, pecene paprike, masline, pepreoncini, hren, te fore. Uostalom, di me bas sa prasetinom nadje. Ne znam bas nekakve gurmanske recepte za prase koji koriste ista vise od ovoga sto sam naveo, ali Ameri me dovode do ludila. Oni bre jos na rostilju narokaju kojekakve soseve, po pet odjedared (ne zezaju se ti puno sa zacinima nego ili naprave ili kupe jos bolje neki bolji sos).

I onda ja godinama ne mogu da osetim ukus govedine na zaru ili prasetine, dok sam ne napravim. Najgore mi onda jos kad mi bez pitanja roknu kecap za sve pare. Aman ljudi.
Last edited by Dersu Uzala on 18 Jul 2009, 03:48, edited 1 time in total.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 18 Jul 2009, 03:30

mislim_stvarno wrote:Sram vas bilo, to nije humano sto pricate o tim malim, slatkim, hrskavim... slasnim... ... socnim... .... ... rumenim.............. toplim.................
...prasecim usima? Repicu? Jeziku u saftu? Joj.

Elem, ono sto sam hteo da kazem je da meni licno nije jasno cemu to sve sluzi, pogotovo tako redno vezano. Koji je to stil muzike (rokenrol i podvarijante su prilicno strejt u smislu efekata, znaci nema nista drugo tu do distorzije)? Ambijentalni? Avangardni? Jedno vreme je bilo moderno (pogotovo u Juzi i pogotovo u Zagrebu) rokanje chorusa na sve zivo sa posebnim akcentom na nekakve solaze. Ali ja stvarno ne kapiram, sta ce mi flanger pedala, phaser pedala, big muff, pa tri vrste overdrive-a i/ili distorzije, chorusi, reverb, delay. Mislim, na kakvu pesmu to da ubacim. Secam se Ingveta recimo je koristio flanger tu i tamo za solaze. Svojevremeno, ne rabi on to previse ali gotivi. Isto i Eddie ranije, sedamdesetih. Cak i blagi blagi chorus. Satriani je malo experimentisao vise, a mozda i Vai, ali opet, ne kontam kako da popalim vise od jednog efekta (tojest stereo delay) i da ono sto sviram zvuci ljuCki. Ako sviram neki cover od AC/DC i metnem na one lagane spore power chord rifove ikakav efekt, ima da smrdi do Sidneja. Ako se opet ispucavam kao Petruxhi, mora da bude suvo i kompresovano da bi se u toj euforiji cuo svaki ton, svaki pick attack, precizno trajanje svake note i nacin na koji je fluidno (po mogucstvu) odsvirano. Ako popalim ista tu, bice brljanje i kakofonija. Don't get me wrong, promenio sam tuce tih studijskih efkata i procesora (Roland, Yamaha, TC Electronic, Lexicon) i na kraju provalim da gubim vreme igrajuci se sa 256 preseta i milion kombinacija, na kraju shvatim da mi treba samo malcice stereo delay, ekvalizacija, kompresovanje, noise reduction i to je to. Ne treba mi ni reverb, ni to ne koristim vise godinama. Chorus, ali u ludilu, odmah se setim Srebrnih Krila. Secam se kad sam pre 20 i kusur godina pazario od tamo neke prve druge plate Electro-Harmonix kombo tranzistorac, a u njemu ugradjen Small Stone Phaser. Wtf, wtf? Prodje me zezanje sa njim posle pola sata, nisam to ni ukljucio ikad vise. It's so seventies, ti phaseri, flangeri.

No, ne dajte se smesti gornjim, samo napred u nove experimente :metal:.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 18 Jul 2009, 04:11

Dersu Uzala wrote:Ali ja stvarno ne kapiram, sta ce mi flanger pedala, phaser pedala, big muff, pa tri vrste overdrive-a i/ili distorzije, chorusi, reverb, delay. Mislim, na kakvu pesmu to da ubacim.
Na primer:

ili
[youtube]i8M-Moo4imQ&feature=related[/youtube]
ili
[youtube]MKVBtEuPSwc&feature=related[/youtube]
ili
[youtube]I_6begaAXMg&feature=related[/youtube]
Pazi koliko samo jedan jednostavan tremolo moze da uradi:
[youtube]Vg1jyL3cr60&feature=related[/youtube]

I tako dalje...
To sto ih Ingvi i Petruci ne koriste, ne znaci da ne mogu da zvuci ljuCki.
Naprotiv. :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 18 Jul 2009, 04:41

Ma dobro, nisam mislio samo na Ingvetu i Petruxhi-ja, ali shvatam sta mi pricas. Vidis, ja sve ove sto si okacio kao linkove i kapiram kao neki statijaznam ambijentalno/avangardni (ex psihodelicni) momenat. A to ne sviram poslednjih decenija. Ono doduse, nije kao da nesto ozbiljno sviram poslednjih godina, nego mislim generalno po gajbi i sa ortacima po studijima. Nekako kapiram da kad bih to radio, u stvari bi se krio iza tih efekata. Ovako strejt end tu d point. Onda opet, dosadi i sirovi rokenrol ili ispucavanja. E onda lepo okacim gitaru o klin pa slusam statijaznam, flamenko. Ili orijentalnu muziku. Opet, nema efekata. Sem ako sitar ne racunas u efekat, jes zajeban taj zvuk.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 18 Jul 2009, 09:04

Nekako kapiram da kad bih to radio, u stvari bi se krio iza tih efekata. Ovako strejt end tu d point.
Ma znas sta je fazon kod ovih sa gornjih linkova? Oni misle o pesmi i bendu, ne o gitari, oni se niti kriju, niti gitarski dokazuju (osim cika Gilmora, mozda :mrgreen: ).

Zamislite, recimo, neki Gambaleov solo u Pyramid Song, hahahaahahaha, ili da Petruci sprzi, kao specijalni gost, neku solazu u Roads. :lol: :lol: :lol:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 18 Jul 2009, 09:57

neko se istice kroz gitarsku svirku vise nego kroz upotrebu efekata, a neko suprotno... nijedan put nije "manje dostojan", jednostavno je drugaciji

guv'nor

Post by guv'nor » 18 Jul 2009, 17:11

Dersu Uzala wrote:ali Ameri me dovode do ludila. Oni bre jos na rostilju narokaju kojekakve soseve, po pet odjedared (ne zezaju se ti puno sa zacinima nego ili naprave ili kupe jos bolje neki bolji sos)......Najgore mi onda jos kad mi bez pitanja roknu kecap za sve pare. Aman ljudi.
Ne znam za Amere, ali znam da su Nemci isto počeli da preteruje sa tim glupostima.
Pre nešto manje od deset godina, odem kod drugara u Frankfurt, izađemu u restoran na klopu, naručimo one njihove kobaje-razno i dobijemo tanjir prepun kobasica i po veliko vopi da zalivamo. :mrgreen: Sada se u istom restoranu, na istu porudžbinu, dobijaju 3 malecke kobasice i 5 litara raznoraznih sosova... :(
Dersu Uzala wrote: Jedno vreme je bilo moderno (pogotovo u Juzi i pogotovo u Zagrebu) rokanje chorusa na sve zivo sa posebnim akcentom na nekakve solaze.... Chorus, ali u ludilu, odmah se setim Srebrnih Krila.
:lol: Hahaha, znam - strašno.
Sviram sa drugarom neki akustični stariji blues-rock-pop i jednom prilikom je poneo Boss Bass Chorus na svirku.
Namestio je sve "na podne" i posle par tonova sam ga zamolio da prestane, jer ćemo celo veče morati da sviramo Srebrna Krila, Plavi Orkestar, Crvenu Jabuku i slične :povrac: . :rlol:

Ali opet, chorus sa depth-om na max i speed-om na min, ili obrnuto (depth na min, a speed na max) će uvek zvučati opasno dobro za neki trip debljeg tona ili leslie imitacije i nikada neće podsećati na Ex-YU promašaje. Nije naša krivica što smo decenijama trovani raznoraznim glupostima... :)

sl0e

Post by sl0e » 18 Jul 2009, 17:20

guv'nor wrote:Ali opet, chorus sa depth-om na max i speed-om na min, ili obrnuto (depth na min, a speed na max) će uvek zvučati opasno dobro za neki trip debljeg tona ili leslie imitacije i nikada neće podsećati na Ex-YU promašaje. Nije naša krivica što smo decenijama trovani raznoraznim glupostima... :)
Upravo tako ja koristim stereo chorus, rate na max, depth na min, jedan izlaz kroz heavy dist, drugi na crunch i eto masTi :bravo:

rock action

Post by rock action » 19 Jul 2009, 15:50

hvala za cestitke :ziveli:

probacu da napravim par klipova, no nemam fotoaparat a preko moba bas zvuci skrsh. videcu.

no, nisam voice box ni probao bas valjano, nemam kod kuce dovoljno XLR kablova a ni mikrofon. samo sam ga isprobao na brzaka kod ortaka na nekom skrs mikrofonu i skrs gitari da vidimo da li pedala radi... za neke dodatne zajebancije cu valjda stici sledece nedelje malo da se igram kad odem u studiJo. :D

@Dersu, kapiram spiku totalno, u smislu, staznam, ja nikad nisam toliko razmisljao samo o gitari, nego o pesmama, celoj atmosferi pesme, produkciji...

psihodelija i ceo taj floyd vajb mi bas prijaju, a kad je samo neko 100% rokanje umori me... postane mi nekako suvise jednodimenzionalno posle nekog vremena. ali opet, kad sviram rif i dist, ja u principu retko kad ukljucim ijedan efekat (ponekad wah, whammy ili muff preko), jer mi je bas onako suvo to - to. straight to the ponit. a na klinu... uf, sve zivo moze da zvuci jako zanimljivo, ako se lepo dozira. dilejevi, reverbi, tremola... iako nikad nisam bio ljubitelj korusa, flendzera i fejzera, jer mi cesto skrecu suvise paznju na sebe (previse wet verovatno), neki mild fejz mi je u poslednje vreme ok, iz cisto nostalgicnih 70's razloga. :)

friedman

Post by friedman » 19 Jul 2009, 15:56

Dersu Uzala wrote:
Elem, ono sto sam hteo da kazem je da meni licno nije jasno cemu to sve sluzi, pogotovo tako redno vezano. Koji je to stil muzike (rokenrol i podvarijante su prilicno strejt u smislu efekata, znaci nema nista drugo tu do distorzije)? Ambijentalni? Avangardni? Jedno vreme je bilo moderno (pogotovo u Juzi i pogotovo u Zagrebu) rokanje chorusa na sve zivo sa posebnim akcentom na nekakve solaze. Ali ja stvarno ne kapiram, sta ce mi flanger pedala, phaser pedala, big muff, pa tri vrste overdrive-a i/ili distorzije, chorusi, reverb, delay. Mislim, na kakvu pesmu to da ubacim. Secam se Ingveta recimo je koristio flanger tu i tamo za solaze. Svojevremeno, ne rabi on to previse ali gotivi. Isto i Eddie ranije, sedamdesetih. Cak i blagi blagi chorus. Satriani je malo experimentisao vise, a mozda i Vai, ali opet, ne kontam kako da popalim vise od jednog efekta (tojest stereo delay) i da ono sto sviram zvuci ljuCki. Ako sviram neki cover od AC/DC i metnem na one lagane spore power chord rifove ikakav efekt, ima da smrdi do Sidneja. Ako se opet ispucavam kao Petruxhi, mora da bude suvo i kompresovano da bi se u toj euforiji cuo svaki ton, svaki pick attack, precizno trajanje svake note i nacin na koji je fluidno (po mogucstvu) odsvirano. Ako popalim ista tu, bice brljanje i kakofonija. Don't get me wrong, promenio sam tuce tih studijskih efkata i procesora (Roland, Yamaha, TC Electronic, Lexicon) i na kraju provalim da gubim vreme igrajuci se sa 256 preseta i milion kombinacija, na kraju shvatim da mi treba samo malcice stereo delay, ekvalizacija, kompresovanje, noise reduction i to je to. Ne treba mi ni reverb, ni to ne koristim vise godinama. Chorus, ali u ludilu, odmah se setim Srebrnih Krila. Secam se kad sam pre 20 i kusur godina pazario od tamo neke prve druge plate Electro-Harmonix kombo tranzistorac, a u njemu ugradjen Small Stone Phaser. Wtf, wtf? Prodje me zezanje sa njim posle pola sata, nisam to ni ukljucio ikad vise. It's so seventies, ti phaseri, flangeri.
Svaka čast na ovom postu majstore!

guv'nor

Post by guv'nor » 19 Jul 2009, 16:07

Nikako da se pohvalim - Ponovio sam se za NaprsTak! :mrgreen:
Image

Post Reply