Ernie Ball su u principu zice starinske i po zvuku i po tehnologiji tj. imaju pravi rock and roll feel, cak i kad su matore, fora je u tome sto je kod njih sam core tj srz zice dosta tanak tako da su mekane i imaju light tenziju cak i hevlji gaugeovi. Sa druge strane D Addario imaju drugaciji wrap to core ratio tj. kod njih je srz ili core dosta deblji i masivniji, imaju vishe sustaina aili i zvuk koji se ne dopada bash svima, nekako zvuce pa da kazem ne vestacki ali onako, kao da su zice za akusticnu a ne elektricnu gitaru (samo licni dojam). Kod DR je fora sto su zice motane pod pritiskom i bukvalno su namotaji utisnuti u sam core zice tako da je sam precnik zice manji posle namotavanja omotacha nego pre (debilno sam objasnio al valjda ce neko skapirati). E sad posebna je fora da li je sam core okrugao ili hekasgonalan, tj. DR imaju High Beams mislim da je kod njih core okrugao sto opet daje poseban feel i zvuk, dosta vintage i sta znam.
A ko bash zeli da proba hevlji gauge nek uzme Ernie Ball Not Even Slinky, treca zica je 024 plain steel

poseban osecaj sajle pod prstima, mada posle nekog vremena se i na njih naviknete i nemeate osecaj da su tvrde.
U principu mislim da ne treba preterivati sa debljinama, vec kod 011 stvari postaju jazzy i dosta nekih fora koje se lako izvlace sa 009 ili 010 postaju polako nemoguce. Opet sve zavisi sta ko zeli.