Hm, ja i žice čistim flanelskom krpom... Ali vodim računa da to uradim odmah posle sviranja, izuzetak je samo kad radim probu u najmljenom studiju, tu se svira do poslednje sekunde, a posle na brzinu kupimo opremu, pa ne mogu da stignem to da uradim u studiju, ali zato to obavim čim stignem kući. Prebrišem ih odozgo, provučem krpu ispod žica pa ih svih 6 prebrišem s donje strane, onda provlačim ispod svake žice ponaosob i tako ih prebrišem celom dužinom. Taman kad već krpu zavlačim ispod žica, onda istrljam dobro i grifplatnu, tako da je uvek fina i čista, nikad nemam one gadne naslage na grifplatni (nisam neki "apotekar", ali kad vidim onu štroku starostavnu na grifplatni, samo me nešto stegne u stomaku, peglu da bacim). Inače dosta mi se znoje šake kad sviram, ali uz ovo redovno brisanje i redovno menjanje žica, rekao bih da to fino funkcioniše. Ovo kod Marića košta abnormalno, a da nije takva cena, možda bi i vredelo da se kupi. Pri tom, unutra je, koliko sam ukapirao ovako na dodir, mikrofiber krpa. Za te pare kupim mikrofiber krpa toliko da ih koristim umesto tepiha.