Oprema Koju Imate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Imate
Nisam nikad probo keramicki slajd.
Kako zvuci?
Kako zvuci?
- Dersu Uzala
No biggie sefe, kao sto vidis covek direktno iznad tvog posta (koga znam indirektno i posHtujem) u svom bendu koristi bateriju tih igracki. U njihovom kontekstu tu zvuci fantabulous. Slao mi je njihove najnovije snimke i remikse i onda ja to pustim u Cubase-u i dzemujem preko toga. Posto oni prave sjajan zvucni tepih (kad ne rostiljaju rifove) onda mozes sit da se nasviras preko toga, ali ja opet eskiviram efekte jer ih vec u tom sonicnom spletu u pozadini ima iha-ha. Ako bi i ja to uradio bila bi zbrka i pometnja, cenim. Medjutim, ono sto sam hteo da kazem je da primecujem da masa ima te igracke, a oni koji ih i nemaju uglavnom zude za istima (verovatno dok se siti ne naigraju sa istima). Ispada da svi sviraju te neke ambijentalno (hej i Tool je meni cesto ambijentalan bend upravo zbog slicnih momenata), psihodelicno/avangardne (Fripp/Floyd/Radiohead) momente, a ostatak ekipe je u nekoj manjini. Iz tog razloga mi nije jasno sta se desava. Eno ti onaj decko sto svira dzezijanu, tu negde postuje ne znam mu nick ali se zove Vasa i zakiva decko i tonom i umecem. Ton je dzipsi/dzezijana, ali milina za usi, kako i treba.friedman wrote: Svaka čast...
Uglavnom, kao sto rekoh, kome se svidza, siroko mu polje, 'knock yourselves out' sto kazu Ameri

Nisam ti ja neki parametar kada su u pitanju slajdovi.Funkomat wrote:Nisam nikad probo keramicki slajd.
Kako zvuci?
Pre njega sam imao samo neku jeftinu Danlopovu metalnu kršinu, za koju si morao da odaljiš žice 2cm od vrata da bi uopšte moglo da se svira bilo šta. Kada sam kupio ovaj, uporedio sam ga sa Rocketovim staklenim i uvek bih pre preporučio taj Rocketov nego ovaj keramički. Mada, jedino što mi je bitno je da sa ovim može veoma lepo da se svira gitara nasetovana za "normalno" sviranje. Skroz je light touch.

A i da se ne lažemo, ovaj MudSlide sam uzeo samo zbog jednog lika:
Znam da sam provaljen, ali...

I mene je to nerviralo kod ovog metalnog slajda kojim sam nekad pokusavao da naucim da sviram bilo sta. Valjda zato i nisam... 

far out!guv'nor wrote:Nikako da se pohvalim - Ponovio sam se za NaprsTak!![]()
Slajd od debelog stakla je najbolji...Funkomat wrote:Nisam nikad probo keramicki slajd.
Kako zvuci?

Ja znam da je to razlog. Za 4-5 godina, koliko sam imao taj metalni, sam svirao manje nego sa ovim madslajdom za jedno veče. Exta je dobar trip kada ti izlazi svaki ton i to toliko lepo da jedino na šta ti treba da paziš su vibrato i denfovanje ostalih žica. Sa onim starim sam bio presrećan kada se bilo šta čuje, sem zvečanja slajda po pragovima.Funkomat wrote:I mene je to nerviralo kod ovog metalnog slajda kojim sam nekad pokusavao da naucim da sviram bilo sta. Valjda zato i nisam...

Materijal slajda ili ja i slajd?Duane wrote:far out!

obojeguv'nor wrote:Materijal slajda ili ja i slajd?Duane wrote:far out!![]()

nisam nikad vidjeo keramicki slajd i nisam cuo, tako da nemogu o tome da sudim... al je uber strava sto si uzeo slajd! it's a must in the bluesman's equipment!
svi "prime" bluzeri su svirali slajd

evo ga!
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/sio7uB_ECcw&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/sio7uB_ECcw&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
e to je far out!

inatje ja imam stakleni i radi sasvim fino, zanima me doduse kako radi mjetalni na akustari... metal od metal, to mi nekako mirise na dobro

inatje ovaj stakleni nema sanse na akustare, nekako je ruzan, prljav zvuk... al za elektriku je strava...
mada je i dalje najbolji slajd

its good for your pills and to take away all ills

Mozda bih mogao da pokusam ponovo sa keramickim.guv'nor wrote:Ja znam da je to razlog. Za 4-5 godina, koliko sam imao taj metalni, sam svirao manje nego sa ovim madslajdom za jedno veče.Funkomat wrote:I mene je to nerviralo kod ovog metalnog slajda kojim sam nekad pokusavao da naucim da sviram bilo sta. Valjda zato i nisam...

Koliko kosta uopste?
- Guitar_thrill
- MF veteran
ja sviram ovaj, ali mi isto zveci pa sam malo odustao od njega, ali sam pre par dana uzeo ponovo..moracu bar onaj LP da setujem malo vise za slideDuane wrote:
its good for your pills and to take away all ills

Guvnor jel sviras u standardnom stimu ili menjas?
- Nyarlathotep
- MF veteran
ja odavno imam Dunlopov metalni slajd. nazalost, nikada se nisam potrudio da ga naucim svirati. lenj sam, jbg. koristim ga samo za najjednostavniju pentatoniku (svirajuci kvarte) i psihodelicna cijukanja preko delaya. 

ispo bi heavyweight kad bi to uradio...Guitar_thrill wrote:ja sviram ovaj, ali mi isto zveci pa sam malo odustao od njega, ali sam pre par dana uzeo ponovo..moracu bar onaj LP da setujem malo vise za slideDuane wrote:
its good for your pills and to take away all ills![]()
ja bi licno to uradio... namestis tu ariu za slide, mislim da ce lepo da pasuje, les paulovi su fini za slide, kako zbog punashkog tona, tako zbog pristupacnosti gornjim pragovima... i nju samo za slajd i cepaj...
- Guitar_thrill
- MF veteran
to sam bio i uradio, cak je i nastimao na neki D otvoreni stim....medutim nedelju dana pre toga sam odneo kod nekog lika na setup, i on mi je namestio zice najnize moguce, a da ne zveci, i bas su nisko, pa je tako zvecalo, da sam onda uzeo da sviram na stratu....medjutim kad opet budem menjao zice na Ariji, ima da metnem neke debele i dignem zice, i milinaDuane wrote:ispo bi heavyweight kad bi to uradio...Guitar_thrill wrote:ja sviram ovaj, ali mi isto zveci pa sam malo odustao od njega, ali sam pre par dana uzeo ponovo..moracu bar onaj LP da setujem malo vise za slideDuane wrote:
its good for your pills and to take away all ills![]()
ja bi licno to uradio... namestis tu ariu za slide, mislim da ce lepo da pasuje, les paulovi su fini za slide, kako zbog punashkog tona, tako zbog pristupacnosti gornjim pragovima... i nju samo za slajd i cepaj...
to i uradi...
I ja sam ga koristio samo u jednoj pesmi, za onaj trip - kreneš od početka vrata pa ga šetaš do bridge magneta uz neprestano random okidanje e, h i g žice. Naravski uz dilej!Nyarlathotep wrote:ja odavno imam Dunlopov metalni slajd. nazalost, nikada se nisam potrudio da ga naucim svirati. lenj sam, jbg. koristim ga samo za najjednostavniju pentatoniku (svirajuci kvarte) i psihodelicna cijukanja preko delaya.

Samo nemoj da kupuješ onaj koji sam ja imao - neki mJetalni presvučen nekim hromom ili tako nečim - užas.Duane wrote:zanima me doduse kako radi mjetalni na akustari... metal od metal, to mi nekako mirise na dobro
Ako ideš na metal, najbolje ti je da uzmeš neku brass varijantu.
Ovaj je bio malo ispod 1500din. Toliko je i MoonShine, isto keramika. Pazi, ako si baja imaš onaj Joe Perry potpisni za 2400din.Funkomat wrote:Mozda bih mogao da pokusam ponovo sa keramickim.
Koliko kosta uopste?

Mada, složio bih se sa Dvejnom, mislim da je za elektriku najbolje staklo. Ovu keramiku najčešće koriste za akustiku, ali iskoreno, ja još uvek ne mogu da provalim razliku između stakla i keramike (kada su u pitanju slajdovi i zvuk koji daju).
Pokušao sam u otvorenom G, ali mi nešto slabo ide - tu još uvek znam da odsviram samo Start Me Up i Rock And A Hard Place...Guitar_thrill wrote:Guvnor jel sviras u standardnom stimu ili menjas?