Sve O Žicama Za Bas Gitare

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Stalker
Strelok

Re: Sve O Žicama Za Bas Gitare

Post by Stalker » 15 Jul 2009, 17:57

koliko ih placas? ako nije tajna? :D
Warwick Red je ja mislim oko 1500 dindzi, al mogu ti reci da traju dosta vise od ostalih zhica koje su te cene.
Warwick Black je oko 3500
EMP je ja mislim oko 4000-5000

mada mogu biti vrong, jer sam odavno kupio 3 kutije Red-a, pa sam pozaboravljao cene svih kompleta XD

MetalFunk

Post by MetalFunk » 15 Jul 2009, 18:00

Stalker wrote:
Warwick Red je ja mislim oko 1500 dindzi, al mogu ti reci da traju dosta vise od ostalih zhica koje su te cene.

mada mogu biti vrong, jer sam odavno kupio 3 kutije Red-a, pa sam pozaboravljao cene svih kompleta XD
da sada sam video na nekom sajtu, ja msm music trade
cek, ove crne su najlon (tako nesto), neki dan sam bas gledao jedan snimak behemoth-ovog bassiste i on koristi crne zice...jesu drugacije, sta? :O.o:
:D :D

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 15 Jul 2009, 18:05

MetalFunk wrote:
Stalker wrote:

cek, ove crne su najlon (tako nesto), neki dan sam bas gledao jedan snimak behemoth-ovog bassiste i on koristi crne zice...jesu drugacije, sta? :O.o:
ahahahahaha cek
Warwick Black, Red i Yellow su samo nazivi, to nije boja zica :XD:
razlikuju se po ceni i kvalitetu al su slicni.
Warwick EMP je nekakav E Molecular Protection i to su mi nahvalili neki likovi sa neta, a DR Black Beauty (one su stvarno crne XD) su mnooogo glatkije zice.

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 15 Jul 2009, 18:07

MetalFunk wrote:
Stalker wrote:

shta ti ja serem
vidi sam
http://www.drstrings.com/main.html
:ziveli:

MetalFunk

Post by MetalFunk » 15 Jul 2009, 18:10

e bas sam se razocarao, a tako bi rado posjedovao one crne...nekako su mi darky :D :D

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 15 Jul 2009, 18:11

MetalFunk wrote:e bas sam se razocarao, a tako bi rado posjedovao one crne...nekako su mi darky :D :D
sta te sprecava?
otidi u nemacku pa ih uzmi :XD:
i ja isto...jos sa vorvikom....aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ne pricaj vise o tome :cry:

Zoxybass

Post by Zoxybass » 16 Jul 2009, 23:15

Bilo kako bilo,nikako ali nikako ne kupujte Framus žice,mnoooogo bolje je otići na 10 pljeskavica pa se lepo ukrmačiti :) Moje su imale zvuk "novih žica" negde oko 2 sata ali bukvalno!!!!!

moma 61

Post by moma 61 » 16 Jul 2009, 23:47

Dragi moji, sve zice su dobre, razlika je u nijansama, naravno, dok su nove.. Jeste li probali da ih OTKUVATE? Ja to radim decenijama, i to sljaka.. Recept: stavis zice u serpicu, prelijes ih SUDOMILOM, ili nekim drugim sredstvom za pranje sudova, pa onda sipas vodu, da ni jedna zica ne viri van. Kad prokljuca (vodi racuna da ne iskipi pena), neka kljucaju 15 minuta! Isperes pod hladnom vodom, osusis stavis na gitaru i ODUSEVIS SE, jer daju ton kao kad si ih kupio u prodavnici. Dobro sad, taj ton traje jedno mesec dana, ali sta te sprecava da ih ponovo otkuvas... 8) :ziveli:

groove

Post by groove » 17 Jul 2009, 00:06

Kuvanje zica je "el classico" nas koji smo svirali jos bajnih 90-ih godina.Cesce sam tada kuvao zice nego jaja, recimo ali nebitno..kuvanje pomaze kratkotrajno i doprinosi povecanoj krtosti zica , te je pucanje istih u toku svirke moguce..Framus zice(made in China) za jednu tauzenku rade kao sat..ja prezadovoljan...dok nikako ne preporucujem 200 din skuplje Stagg zice, e to je zali boze svakog dinara.

moma 61

Post by moma 61 » 20 Jul 2009, 17:30

Da prokljucaju, pa ih pustis da jako kljucaju 15 min. Onaj *kljuc* u sadejstvu sa sudomilom *razbija* masnocu i cisti sve pore izmedju namotaja.Ako ti vreme nije problem, mozes da ih posle ispiranja u hladnoj vodi,stvis na 10 tak minuta u zamrzivac. Tako ce duze da zadrze onaj ton *kao da su nove*.

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 20 Jul 2009, 21:32

moma 61 wrote:Da prokljucaju, pa ih pustis da jako kljucaju 15 min. Onaj *kljuc* u sadejstvu sa sudomilom *razbija* masnocu i cisti sve pore izmedju namotaja.Ako ti vreme nije problem, mozes da ih posle ispiranja u hladnoj vodi,stvis na 10 tak minuta u zamrzivac. Tako ce duze da zadrze onaj ton *kao da su nove*.
interesantno. hvala ti!

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 23 Jul 2009, 02:14

Momci, počeli ste previše da se zekite po ovim temama.
Povedite malo računa o tome!!!

:evil:

moma 61

Post by moma 61 » 05 Aug 2009, 23:33

Pa, dobro, u pravu ste za to da smo malo otisli u shirinu sa ovom temom, ali kad su bila vunena vremena, tesko se dolazilo do novih zica, pa smo se snalazili na razne nacine :x
Sad je lako biti pametan, kad samo u BG ima 200 prodavnica gde mozes da kupis zice za bass. A ima ih i u svim vecim gradovima sirom Srbije.. Stariji clanovi foruma se sigurno secaju, kad smo za zice morali da skocimo do Trsta, ili da nam ih donese neki teca iz Nemacke itd. To su secanja iz tog vremena. Naravno da treba koristiti sve pogodnosti danasnje siroke ponude proizvodima ya odrzavanje zica, kao i ostalih delova gitare. Pozdrav svim forumashima.

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 06 Aug 2009, 09:53

ja ne kapiram sto smo otisli u offtopic,ako je tema SVE O ZICAMA ZA BAS GITARE, plus ovo je nesto najkorisnije sto sam na ovom forumu procitao

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 06 Aug 2009, 11:16

Priča i kuvanju žica nije offtopic. Offtopic su dvije strane gluposti koje su obrisane!

A da li je kuvanje žica najkorisnija stvar koju si pročitao saznaćeš tek kad ti kuvane žice pojedu pragove na gitari.

I ja dobro pamtim vrijeme kada žice nisi mogao da kupiš ni za lijeka, pa smo iz nužde svašta radili, ali... mislim da danas realno nema potrebe za tim.

Pozz!

Post Reply