Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Kill surf city

Re: Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Post by Kill surf city » 27 Jul 2009, 23:17

Ako nema vise majstora u Apatinu,verovatno je doticni pravio levorukog baritona mom ortaku...ok je ispao,pogotovo za cash. :)

Inace,sumnjam da bi ortak izmisljao toplu vodu da je mogao da nadje povoljnog levorukog baritona... :|

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 28 Jul 2009, 00:36

Funkomat wrote:Meni nista ne s'ebe gitaru k'o ofarban headstock.
Meni se licno svidjaju matori Fenderi s matching headstockom, al' kad vidim 'bucker na bridge poziciji ( i u single formatu) -> instant :povrac: :wallbash_2: :vomit:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 28 Jul 2009, 00:52

Z*Z*Z wrote: al' kad vidim 'bucker na bridge poziciji ( i u single formatu) -> instant :povrac: :wallbash_2: :vomit:
Slazem se. :)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 28 Jul 2009, 01:09

Eh, vi strat pravovernici... Morate malo da prosirite vidike... Mogu vam reci da ga fino zamasti taj SD u bridge poziciji... :wink:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 28 Jul 2009, 01:52

Evo jednog isecka, bassman simulacija u amplitubeu...
http://www.box.net/shared/0tpcos30gx

sinisake
The original one

Post by sinisake » 28 Jul 2009, 02:07

Evo i malo drajva... bassman+tubescreamer simulacije...

http://www.box.net/shared/sd6rdyf3d6

Sta ja znam... imam utisak da fino radi...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 28 Jul 2009, 02:52

Zvuci nekako "tanko"... Mozda se samo meni cini takvim. Bridge magnet?

edit
3000 postova, majstore! :banana: :D

sinisake
The original one

Post by sinisake » 28 Jul 2009, 02:53

Mislim da jeste... U jednom delu sigurno, pred kraj drugog klipa...

eg303

Post by eg303 » 28 Jul 2009, 08:06

A, da, jos je pride i zasrao nesto s lakom... Tako da taj deo i nije bas reprezentativan... :(
Daleko mu bio Pirot da mu onaj baja izlakira kako valja...(e ovo se skoro rimuje!)
Nisi napisao kakav ti je na kraju utisak, koliko bi vredeo takav "strat" tj. da li vredi para ulozenih u delove + rad. I meni taj bucker+mahagoni neminovno navodi na neku Gibson pricu...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 28 Jul 2009, 10:42

Pa ne znam koliko je lik naplatio ovaj rad, posto su on i vlasnik strata neki drugari, a vlasnik je sam nabavio drvo...
Ali, pouzdano znam da je covek relativno jeftin. Nisu ''viden'' cene, ali nisu ni prenaduvane, vrlo je konkurentan.

dweezil

Post by dweezil » 28 Jul 2009, 20:53

Kill surf city wrote:Ako nema vise majstora u Apatinu,verovatno je doticni pravio levorukog baritona mom ortaku...ok je ispao,pogotovo za cash. :)

Inace,sumnjam da bi ortak izmisljao toplu vodu da je mogao da nadje povoljnog levorukog baritona... :|
po kojoj gitari je radio tog baritona, bash bih voleo da vidim neku sliku?! :) cheers

Kill surf city

Post by Kill surf city » 28 Jul 2009, 22:21

Cini mi se da je radjena da li po nekom schecteru/PRS-u (drugaru je trebala jedna za krljanje,za regularne stimove ima fender strata),skroz je ostavljena u drvetu,valjda je samo premazana/utrljana pcelinjim voskom.Ja uopste ne volim te moderne oblike/magnete,ali svako zna sta mu treba...i pored toga,mislim da gitara ok izgleda.Inace,cini mi se da je mnogo bolja varijanta ostaviti drvo kao takvo,nego lose ofarbati/lakirati gitaru.

Drugar je potvrdio da je isti majstor u pitanju,a za koji dan cu mu fotkati gitaru,pa cu okaciti i ovde.On jos nije stigao to da odradi,a treba i majstoru da posalje fotku da je stavi na sajt.Tako da...za par dana nadam se,ako sve bude po planu.

:ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 01 Aug 2009, 18:00

Probao sam konacno
Image

Dakle bio sam u NS po kablove i stalak za mikrofon i usput sam probao par gitara cisto radi sporta... Gibson melody maker je najjeftinija gitara made in USA i to se primeti po kvalitetu izrade, generalno gitari ne fali nishta ako cemo realno osim kotne kobilice, koju nema shto mi je jako cudno nego zice prelaze samo preko onog dela koji ih i drzi i ne postoji nacin da se podeshava kotiranje, mada gitara sasvim lepo kotira. Inace sastavljena je od ostataka drveta u gibson fabrici shto mi je i prodavac rekao, iz nekoliko delova je telo, vrat je udoban, zice su bile malko vishe podignute ali imaju lufta dosta da se spuste. Lak je kao neki worn finish ili kako to vec zovu, onako ko da je neko masnom farbom farbao dasku. Ali sve pada u vodu kada ukljucis gitaru u pojacalo. Dakle kako radi gitara, zaista nema nikakvih zamerki. Civije dobro drze (njakao sam bendonge), fabricki su na njoj desetke. Sustaina koliko hoces, a sam zvuk, je meni neshto najlepshe shto sam cuo iz gibsonolikih gitara iskreno. Verovatno je zbog toga shto je u pitanju singl magnet. Ima karakter P90, ali opet ima i pomalo twangy rada kao fender. Shto se tice zujanja, ono ne postoji (ukljucivao sam gain na nekom malom laney pojacalu i ne zuji. Drajv je naravno sjajan kao i na svim gibonima, ali klin je bolji od svih gibona koje sam do sada cuo. Dakle ko ima 36000 nek ode u radnju i nek kupi ovu gitaru, dobra je investicija, ja kad budem imao nekih para vishka uzecu je definitivno... Uostalom samo jos da su joj namestili taj deo za kotiranje i bila bi idealna gitara za mene (shto se tice porodice Gibson) :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 02 Aug 2009, 16:20

Kupio te singli bre, priznaj! :D

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 02 Aug 2009, 16:29

Pa pazi jeste, ima neki specijalno mastan a opet twangy sound jako lepo radi jako jako lepo, probaj pa ces shvatiti o cemu pricam! :D :ziveli:

Post Reply