Tasman DR Custom

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

DrGreenthumb
MF veteran

Tasman DR Custom

Post by DrGreenthumb » 28 Jul 2009, 00:16

Najzad mogu da se pohvalim da mi je gotova gitara koju smo zajedno osmislili Tasa (Tasman amps and guitars) i ja (mada je za umetnicke momente ipak zaduzen Mr. T). Jos par sitnica je ostalo da se doradi - logo, treba izrezbariti i brendirati plocicu, kao i pitanje bridge magneta, jer Air Zone se nije bas pokazao adekvatnim (suvise wah karaktera, mozda za dlaku previse hot), ali o tom potom :)
Specifikacije su sledece:
-vrat- Flame maple, rosewood fretboard, jumbo Dunlop frets, Gotoh tuners - trebalo bi da bude dosta slican '62. ali ima malo D profila sto je blizi telu pa je compound u krajnjem rezultatu.
-telo- Mahogany + Flame maple cap - boja antique amber burst
-pickups- bridge DiMarzio Air Zone (?), neck DiMarzio ProTrack
-bridge- Hipshot thru body
-elektronika- 3 position switch, Alpha pots
Izgleda ovako:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

A zvuci ovako:

Solomon
Dimension 7

Re: Tasman DR Custom

Post by Solomon » 28 Jul 2009, 00:34

auuu svidja mi se finish :bounce: koliko je kostalo sve total ako nije tajna ?

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 28 Jul 2009, 00:51

DrGreenthumb wrote:Najzad...
A onaj EBMM sto viri tamo u cosku? Petrucci model ili sta?

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 28 Jul 2009, 01:01

Dersu Uzala wrote:
DrGreenthumb wrote:Najzad...
A onaj EBMM sto viri tamo u cosku? Petrucci model ili sta?
Viri i ne mrda, za sad :) EBMM Pet JP6, matori model sa Steve Special-a-like-om u bridge-u, ali ipak sa compensated nut-om. Sa inlay-ima i matching headstock-om ali bez pieza. Fin komad, brdo eye-a na Birdseye maple vratu :)

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 28 Jul 2009, 01:05

Solomon wrote:auuu svidja mi se finish :bounce: koliko je kostalo sve total ako nije tajna ?
Pa i nije tajna, mene (buduci da sam drugar sa Tasom) je izaslo oko 850-900e sve ukupno, ali nisam nigde stedeo. A mislim da ce from the scratch model kostati izmedju 1000 i 1200 zavisno od hardvera i eventualno drveta (i rece mi da ce ici nekakav kofer uz nj - verovatno drveni, matching kvaliteta). Ja sam uzeo DiMarzio, ali mislim da ce Tasa ipak gurati Rio Grande i Bare Knuckle varijante, videcemo.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 28 Jul 2009, 02:10

Doktore, vec sam rekao, al' da ponovim i ovde - zayebi medicinu i baci se na rokenrol... :ziveli:

Odlican zvuk, odlicno sviranje! Ocekujemo nove klipove uskoro, high-gain klipove, dakako! :)

djoksi

Post by djoksi » 28 Jul 2009, 16:16

Super izgleda gitara!
Ako nije tajna,gde si nabavio flame maple i koliko je kostao?

guv'nor

Post by guv'nor » 28 Jul 2009, 16:47

Mnogo mi se dopada odluka da se stavi ovolika parčetina javora na telo, umesto samo, standardne, kozmetičke navlake. :ziveli:

istiqrac

Post by istiqrac » 28 Jul 2009, 18:02

guv'nor wrote:Mnogo mi se dopada odluka da se stavi ovolika parčetina javora na telo, umesto samo, standardne, kozmetičke navlake. :ziveli:
I meni!!! Nekako su mi sve gitare od mahagonija bez javor topa ili sa nekom sminkom zvucale mnogo mutno, a ovo je do jaja!!!

majtimika

Post by majtimika » 28 Jul 2009, 19:33

ovo zvuci do J**a i stil sviranja je fantastican svaka cast i da te sluzi dugo godina

ne bi ja bi tu nista menjao

dweezil

Post by dweezil » 28 Jul 2009, 21:09

lepa gitara, svaka cast Tasi, stvarno je sve ok i bash fino. Lepo sljaka gitarica bar koliko se da naslutiti sa snimaka, a ti DR. iskljuci icq sledeci put kad se snimash :). I red bi bio da nashara neki logo firme na glavudzhicu. :)

MetalFunk

Post by MetalFunk » 29 Jul 2009, 00:35

lepa gitara, cestitam...
samo me interesuje, zasto na neku kopuju tele. takav headstock? (msm, meni djeluje kao da je kopija tele.)

:ziveli: :ziveli:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 29 Jul 2009, 09:18

Fala svima, snimicu uskoro i high gain klipove, naravno :) Nemam pojma gde je T nabavio "rebrasa", ali kad se vrne iz inostranjstva mogu da ga pitam, mislim da je kod nas pazario, a kao sto vidis nije se stedelo ni na jednom aspektu izrade, pa ni na drvetu. Headstock je manje/vise preslikani headstock Suhr-a, kog sam ja veliki fan, a samo neke osnovne konture su "kradene" od standardnog Telecastera, ipak su potpuno razlicitih dimenzija, debljine, carving - tako da imenica "kopija" nije preterano na mestu :D Ideja vodilja su bili modeli John Suhr-a, Melancon-a, Anderson-a a T je dao svoj umetnicki doprinos celom dojmu, naravno :)
Aaaaanyway, kolega Guverner je bio sinoc do mene pa smo isprobali gitaru i amp i sve njegove uber-pedale (WOW!), verovatno ce on biti objektivniji u oceni sokocala of mine :)

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 29 Jul 2009, 12:02

dweezil wrote:lepa gitara, svaka cast Tasi, stvarno je sve ok i bash fino. Lepo sljaka gitarica bar koliko se da naslutiti sa snimaka, a ti DR. iskljuci icq sledeci put kad se snimash :). I red bi bio da nashara neki logo firme na glavudzhicu. :)
Hehehe, uvek kewl komentari :) Btw, nije bio ICQ (nemam ti ja to) vec MoFo Chat gde su me terali da snimim kako zvuci i ja snimio :) a logo jos nije gotov ni za cemane a kamo li za amp, koji je ionako poluzavrsen (barem estetski - treba prednja i zadnja ploca, logo, mash board napred i nazad, ali raaaaadi za sve pare, whew!)...
LM, snimio sam malo i kako se ponasaju u mid2high-gain situacijama, kao sto sam i obecao, master je na 0.5 mind ya, sve je sem pocetka improv pa nemojte preterano obracati paznju na brljotine vec na zvuk, mmmm, brownest of the brown :lol:
Cheers!
Ko nece da ceka YT (kome trebaju sati za upload 3 jbn Mb) ima box!
http://www.box.net/shared/g8ad662au1

sinisake
The original one

Post by sinisake » 29 Jul 2009, 12:09

Pa, men' se cini da bi na ovom mog'o i Sunn o))) da przis. :D

Ocekujemo sad jos ultra high-gain snimke...

Post Reply