Sve gitare koje si pobrojala imaju laminiranu gornju ploču rezonatora. Ne vidim ni jedan razlog da se daju za takvu gitaru iste pare za koje možeš da kupiš gitaru sa solid gornjom pločom rezonatora. Od tih SGT Ibaneza, samo SGT630 ima solid gornju ploču, ali i košta oko 250 jurona, što je definitivno više od 15 000 dinara. Ako baš nikako ne možeš da izvedeš kupovinu van tvog grada, onda bar gledaj da ne daješ ni pare više od tih 15 000 dinara, jer između gitara slične cene koje imaju laminiranu gornju ploču rezonatora, i gitara koje su nešto skuplje a takođe imaju takvu gornju ploču, razlika je uglavnom kozmetička, a ton nije bolji. Kad sve to uzmem u obzir, ona Ibanez V72 dođe kao najsrećniji odnos između cene i kvaliteta. Mislim da se uklapa u tih 15 000 dinara, a po specifikacijama nikako ne deluje lošije od ostalih modela koje su ti preporučivali. Onog Fendera nisam imao prilike da isprobam, pa ne smem ništa da kažem. Kao i uvek, ja sam malo u strahu da gitare tako velikih imena u toj cenovnoj klasi koštaju malo više nego što zaslužuju, da za iste pare možeš bolje da pazariš, ali da ne budem nepravedan, ne smem da tvrdim to i za ovu gitaru, jer je nisam nikad svirao.
Baš je maleracija što kupovinu možeš samo kod kuće da obaviš