Chinese Gibson,Ibanez,Fender,PRS,ESP...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Chinese Gibson,Ibanez,Fender,PRS,ESP...
who loves shit pie?
- Rocket Roll
sinisake wrote:To Dadulin oglas?
Ja bih rekao da je to vec neko kupio od njega i ugradio se 100 evra, najmanje...
Izvinjavam se, sad vidim da nije - čovek je od njega kupio gitaru i proglasio je "Amerikankom".
Poenta ostaje: kineski Gibsoni i Fenderi = ogromna opasnost od prevare. Meni se ne sviđa ni kad Mirko Tasić na svoj Les Paul napiše "Gibson", jer ko zna u čije će ruke jednom doći i ko će pokušati da ga preproda kao originalnog Gibsona?
Ma, naravno... Samo, ne kaljajmo ugled ''prve ruke'' u Srbiji i coveka koji zaista ima realne cene i ne mulja, koliko sam ja mogao da procenim. Posto su takvi, kako i sam kazes, retkost u Srbalja. 

Bilo je par komada kod nas.
Pricali su mi ljudi koji su probali to itd,.. i ni malo nisu odusevljeni..
Radi se o gitarskim imenima...
Ne bi da imenujem .
Al poenta price ne isplati se uzeti tako nesto
Pricali su mi ljudi koji su probali to itd,.. i ni malo nisu odusevljeni..
Radi se o gitarskim imenima...
Ne bi da imenujem .
Al poenta price ne isplati se uzeti tako nesto
- Rocket Roll
A, ne preterujmo. Kad sam nazvao baš-baš Dadulu oko te 335ice, on mi je rekao da je u pitanju Orville. Tek kasnije je ispravio oglas na "kopija Gibsona". Možda nije znao da u pitanju nije Orville, ali čisto sumnjam, budući da je već dugo u tom poslu itd.sinisake wrote:...ne kaljajmo ugled ''prve ruke'' u Srbiji i coveka koji zaista ima realne cene i ne mulja...
A, ok... Znaci, nema cistijeh u tom biznisu... 

- Rocket Roll
Da ne grešim dušu, možda su njega prevarili da je to Orville.
Društveni ugovor = ja ću biti pošten & poštovati pravila ako smatram da će svi ostali biti pošteni & poštovati pravila.
Društveni ugovor u praksi = ja smatram da smem pomalo da varam & da ne poštujem pravila, ali računam na to da će svi ostali biti pošteni. Tu leži poreklo mahinacija.
Društveni ugovor = ja ću biti pošten & poštovati pravila ako smatram da će svi ostali biti pošteni & poštovati pravila.
Društveni ugovor u praksi = ja smatram da smem pomalo da varam & da ne poštujem pravila, ali računam na to da će svi ostali biti pošteni. Tu leži poreklo mahinacija.
- mislim_stvarno
A za sta review? Za "Fake Gibson"???!?!?!?! Kako moze da se pise review ako ne znas koja firma pravi? Da li si svestan koliko postoji falsifikovanih instrumenata i u koliko se razlicitih fabrika sve to proizvodi? Kina je ogromna zemlja, ako ima mesta za ibanezove, fenderove, esp i sve druge fabrike, sta ih sprecava da naprave jos par u kojima ce praviti falsifikate, tamo negde u nekim gudurama, pa da niko ne zna ni odakle dolazi ni bilo sta drugo?MetalFunk wrote:i ja sam to rekao, ali pazi, JESI LI PROBAO(ove dzitre)? u tome je stvar, ja nisam naisao ni na jedan review na netu...Melnar_89 wrote:Ove China varijante su shit nevidjeni...
Lepo to sve izgleda ali za te pare koje se prodaje dodaj josh malo i imas pravi instrument...
Sve je to prevara....![]()
![]()
mozda su tek poceli sa proizvodnjom...
Dajte ljudi budite ozbiljni, pljujete squiere i druge made in china proizvode iza kojih bar stoji neka firma, a ovde sad hocete da kupujete neke instrumente iza kojih niko ne stoji. Zasto mislite da ovo nisu squieri i appolo les paulovi koji su prosli kroz ruke kineskih Viden-wannabe "majstora"?
-
Potpuno se slazem.Rocket Roll wrote:Meni se ne sviđa ni kad Mirko Tasić na svoj Les Paul napiše "Gibson", jer ko zna u čije će ruke jednom doći i ko će pokušati da ga preproda kao originalnog Gibsona?

+1mislim_stvarno wrote: Dajte ljudi budite ozbiljni, pljujete squiere i druge made in china proizvode iza kojih bar stoji neka firma, a ovde sad hocete da kupujete neke instrumente iza kojih niko ne stoji. Zasto mislite da ovo nisu squieri i appolo les paulovi koji su prosli kroz ruke kineskih Viden-wannabe "majstora"?

P.S. Mislim da treba da se svi poštenije odnosimo i prema Squierima ali i prema MIA proizvodima.
Mali off-topic. U jednoj emisiji na BBC o antikvitetima gledao sam tipa koji je kupio jednu staru komodu za 5000 funti i pitao stručnjaka šta misli o njoj. Stručnjak mu je pokazao ostatke od piljevine (sveže) i ukazao na još neka mesta koja govore da je cela stvar žešća prevara i da vredi oko 200 funti, lično je gledao kako dve (vešte) drvodelje, kinezi, odrade tu komodu za par sati. Dakle, kinezi ne samo što imaju vešte drvodelje i koje još sve ne majstore, nego i vrhunsku tehnologiju (CNC) na raspolaganju, tako da stvari koje su do pre desetak godina bile egzotika, retkost, često pređu u konfekciju, a valjda je to opšti (svetski) reset sistema jer lično mislim da su mnoge stvari i bile prenaduvane (ima jedna tema ovde baš o tome da li dva nova SG-a mogu da imaju toliku razliku u ceni kao nova gitara, par hiljada dolara je u pitanju). Već smo svedoci da se i tipovi u auto industriji brane od kineza koji prave kola koja nisu toliko puta lošija koliko su jeftinija tako što im ne daju da prodaju kola u Evropi. Znam da gitara i auto nisu iste stvari, ali tehnološki, kad-tad će doći do realnijeg približavanja odnosa cena/kvalitet...
mislim_stvarno wrote:
Dajte ljudi budite ozbiljni, pljujete squiere i druge made in china proizvode iza kojih bar stoji neka firma, a ovde sad hocete da kupujete neke instrumente iza kojih niko ne stoji. Zasto mislite da ovo nisu squieri i appolo les paulovi koji su prosli kroz ruke kineskih Viden-wannabe "majstora"?
- Zato sto je snobovima vazno sta pise na gitari,makar to bio i najobicniji laznjak...
Ja bih uzeo tog strata od 80 dolara i nasao nacin da stavim do znanja bar nekome iz publike da imam oridjinal fendera i onda bi usledilo ovo:

To si me savetovao da uradim sa svojim Skvajeromcccira wrote:Ja bih uzeo tog strata od 80 dolara i nasao nacin da stavim do znanja bar nekome iz publike da imam oridjinal fendera i onda bi usledilo ovo:

I dalje stojim pri tomeWook wrote:To si me savetovao da uradim sa svojim Skvajerom![]()
![]()