Hvala brate.muki17 wrote:srecno brate moj,ne sumnjam da ce biti vr'
Izrada TS808 klona
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Izrada TS808 klona
daj semu da pogledamo     

a za sta mu sluzi led dioda D6? jel samo indikacija da je pedala upaljena ili i ona radi kliping?
uopste kakav kliping daje led dioda ako se uopste koristi za to?

uopste kakav kliping daje led dioda ako se uopste koristi za to?
Gde ti vidis D6? Ako mislis na ovo D3 i 4, tu mogu da se ugrade 2 led diode za kliping i prekidac koji bira izmedju standardnog i led klipinga. Ja radim bez toga za sad pa cu naknadno mozda ugraditi prekidac.vasko wrote:a za sta mu sluzi led dioda D6? jel samo indikacija da je pedala upaljena ili i ona radi kliping?
Fino zvuce ledovi:
http://www.youtube.com/watch?v=pnrE1oU9-kU
tamo ima 3 seme...zabuna je...
okaci sliku da vidim na kom mestu stoje led u semi,ako ti nije tesko

Da l' se to meni cini ili ovaj TS 808 ima malo agresivniji drajv od TS (ST) 9 varijante?

a napanjen mu je level bio do kraja do pola snimka, mada zavisi i od chipa i od kondenzatora i ostalijeh sitnica, a i od gitare koju lik ima.  

- Rocket Roll
Više basa, više "mesa", često se opisuje kao "maršalski zvuk". Malo prirodniji ton nauštrb "mračnijeg" drajva. Fenomenalna opcija ako sviraš singlecoil magnete, sa hambakerima hoće da bude previše basovito.vasko wrote: uopste kakav kliping daje led dioda ako se uopste koristi za to?
Ima dosta modifikacija za Tube Screamer, neke zvuče nešto malo agresivnije.sinisake wrote:Da l' se to meni cini ili ovaj TS 808 ima malo agresivniji drajv od TS (ST) 9 varijante?
Skroluj malo dole:vasko wrote:tamo ima 3 seme...zabuna je...
http://www.generalguitargadgets.com/pdf ... struct.pdf
Evo problema...
Povezao sam sve, proverio milion puta ali nesto nije u redu.
U bypassu prolazi zvuk tako da je to ok. Kad ukljucim pedalu i napajam je baterijom, pali se led ali se ne cuje nista. Prekida signal potpuno. Cuje se samo onaj malo glasniji klik od prekidaca.
Kada pedalu napajam adapterom, pali se led, cuje klik i cuje se samo glasan brum (zvuci mi kao problem sa uzemljenjem) koji NE reaguje na potenciometre.
Ja ne vidim sta nisam dobro povezao... Sve mi izgleda na mestu. Lemovi su ok, nista se ne dodiruje, nista ne prekida... 

Jel ima neko ideju sta bi moglo da bude ili kako bih mogao da saznam sta je?
Nemam multimetar da proverim pcb...

Povezao sam sve, proverio milion puta ali nesto nije u redu.
U bypassu prolazi zvuk tako da je to ok. Kad ukljucim pedalu i napajam je baterijom, pali se led ali se ne cuje nista. Prekida signal potpuno. Cuje se samo onaj malo glasniji klik od prekidaca.
Kada pedalu napajam adapterom, pali se led, cuje klik i cuje se samo glasan brum (zvuci mi kao problem sa uzemljenjem) koji NE reaguje na potenciometre.
Ja ne vidim sta nisam dobro povezao... Sve mi izgleda na mestu. Lemovi su ok, nista se ne dodiruje, nista ne prekida...
Jel ima neko ideju sta bi moglo da bude ili kako bih mogao da saznam sta je?
Nemam multimetar da proverim pcb...
- Rocket Roll
Pogledaj gde se masa dodiruje sa signalom. Džek možda dodiruje masu, ili neki od lemova.

Ne vidim da bilo sta dodiruje nesto sto ne bi trebalo...   

Onaj brum sa adapterom ipak reaguje na potenciometre.
Reaguje na tone i volume ali na oba samo tako sto zuji jace i ostrije kad su na maxu a slabije kad nisu. Ne nestaje brum kad je volume na 0...

Onaj brum sa adapterom ipak reaguje na potenciometre.
Reaguje na tone i volume ali na oba samo tako sto zuji jace i ostrije kad su na maxu a slabije kad nisu. Ne nestaje brum kad je volume na 0...
Aj mozda neko vidi nesto sto ja ne primecujem...

da ti ne stoji opamp naopacke?! i proveri ground od level pota. Probaj prvo sve bez da zatvarash kutiju tj. nezatvoreno. I stavi neku izolaciju na poklopac mozda tu dodiruje zemlju a ne bi trebalo.