Compressor Sustainer ,preamp ili sta?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Rocket Roll

Re: Compressor Sustainer ,preamp ili sta?

Post by Rocket Roll » 03 Aug 2009, 00:25

sinisake wrote: Jaci od/dist NE RADI dobro ako je volume pot smanjen.
Nisam primetio da NE RADI dobro. Primetio sam da je RAŠČIŠĆEN odnosno DINAMIČAN (jako udariš = zareži), a u tome je ideja: počinješ relativno "čisto" i od dvojke na "Volume" potu nagore su ti razni stepeni "vrištanja".

Probaj. Lakše je shvatiti u praksi, kako je govorio Musaši: na sledećoj probi namesti pojačalo tako da je sa "Volume" potenciometrom na gitari na dva glasnoća ona na kojoj obično sviraš sa bendom, ili nešto manja. Tako namešteno pojačalo u svakom slučaju neće biti "čisto-čisto" kad "zakopaš" po žicama, a takve neće biti ni pedale kad ih uključiš (osim ako su u pitanju fazevi). A onda polako pojačavaj...

"Volume" na 2 = polazak, clean-ish
"Volume" od 3 do 7 = razni stepeni drajva
"Volume" od 7 do 10 = solo.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 03 Aug 2009, 00:43

Idi, begaj, za ovo bi mi trebali meseci da navezbam. :lol:
Ne ide to, Rocket, u realnosti, sa dve distorzirane gitare, i sveopstom bukom, al' ajd sad...

I da, ne svidja mi se zvuk kad se volume pot stisa, nisam navikao jednostavno.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 03 Aug 2009, 00:57

Ne sviđa ti se zvuk jer tonske kontrole, gain i glasnoću nisi nameštao sa gitarom na dvojci, ali - nisam ja to izmislio, tako se električna gitara svira...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 03 Aug 2009, 01:22

A, jbg, eto, nesto novo se nauci svaki dan...

vuki

Post by vuki » 03 Aug 2009, 01:44

Slazem se sa Rocket-om sto se tice tehnike,pokusao sam tako da dobijem ono sto mi treba,ali imam jos jedan problem...
Pojacalo mi nije dovoljno dovoljno glasno i jako ( Vox AD50 VT), da bi npr na probi mogao da budem utisan na gitari a opet dovoljno glasan da se cujem pored ostalih iz benda,jer i ovako radim na maximumu a da mi se ne "krivi" zvuk...
Problem se resava dodatnim razglasom,ali ja mislim da bi mi mnogo jednostavnije bilo da ubacim neki eq ,preamp ili slicno...Opet ponavljam da nisam radio sa takvim pedalama,pa mi zato i treba savet :)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 03 Aug 2009, 01:56

Ma nemoguce, samo ti nastavi da vezbas sa volume potom...
A glede saveta, vrati se na prethodnu stranu.
:)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 03 Aug 2009, 02:15

vuki wrote: Pojacalo mi nije dovoljno dovoljno glasno i jako ... i ovako radim na maximumu a da mi se ne "krivi" zvuk...
Pa onda nećeš ništa postići dodatnom pedalom.

Tim pre što je u pitanju ValveTronix - ti modeli imaju neku vrstu limitera na ulazu - kad ih "odvališ" nekom distorzijom (čak i kad nije bitno iznad unity gaina) zvuk se zapravo stišava.

Možeš samo da ozvučiš pojačalo, ili da ga podigneš na stolicu. Najbolje bi bilo da se svi lepo stišate :D

Makinov

Post by Makinov » 03 Aug 2009, 02:22

Rocket Roll wrote:Ne sviđa ti se zvuk jer tonske kontrole, gain i glasnoću nisi nameštao sa gitarom na dvojci, ali - nisam ja to izmislio, tako se električna gitara svira...
Jao Rocket, mani se filozofiranja, nego gitaru u sake. Ti 100% nikada nisi imao ozbiljnu svirku, pa ne znash ni sta te covek pita. Pod jedan... Ima u lancu JackHammera, koji ima podeshavanje gaina, i pojachalo koje u sebi i ma 11 simulacija pojachala, sto sa distom/cleanom. Gain na pojacalu drzi na 15%-20% volume do panja, a predpojachalo na nekih 75%-90%, i zato ne moze da se osloni na volume pot, koji je na gitarama jefitinijim od nekoliko hiljada evra prakticno neupotrebljiv za tu srvhu o kojom ti pricas, sto zbog sustaina, i magneta.
Bar moje mishljenje... Posto sam imao to pojacalo i iste juke sam imao... Dean Markley preamp mi je pomogao...

MetalFunk

Post by MetalFunk » 03 Aug 2009, 02:27

Makinov wrote:
Rocket Roll wrote:Ne sviđa ti se zvuk jer tonske kontrole, gain i glasnoću nisi nameštao sa gitarom na dvojci, ali - nisam ja to izmislio, tako se električna gitara svira...
Jao Rocket, mani se filozofiranja, nego gitaru u sake. Ti 100% nikada nisi imao ozbiljnu svirku, pa ne znash ni sta te covek pita. Pod jedan... Ima u lancu JackHammera, koji ima podeshavanje gaina, i pojachalo koje u sebi i ma 11 simulacija pojachala, sto sa distom/cleanom. Gain na pojacalu drzi na 15%-20% volume do panja, a predpojachalo na nekih 75%-90%, i zato ne moze da se osloni na volume pot, koji je na gitarama jefitinijim od nekoliko hiljada evra prakticno neupotrebljiv za tu srvhu o kojom ti pricas, sto zbog sustaina, i magneta.
Bar moje mishljenje... Posto sam imao to pojacalo i iste juke sam imao... Dean Markley preamp mi je pomogao...
a gdje "POD DVA"? :XD: :XD:
:ziveli: :ziveli:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 03 Aug 2009, 02:28

Makinov wrote:Posto sam imao to pojacalo i iste juke sam imao...
Ima par dobrih saveta i ovde: http://www.valvetronix.net/forums/how-t ... -t192.html

O stišavanju "Volume" pota na gitari kad se svira ValveTronix: http://www.valvetronix.net/forums/top-t ... -t160.html

Makinov

Post by Makinov » 03 Aug 2009, 02:33

::ranting:: Pod dva... :shock: Kasno, brate mili, spava mi se... Hteo sam jos nesto da napisem, pa sam se zeznuo... Jbg... :XD:
Ima svasta na forumu, Rocket... :)
A malo je i to pojacalo nezahvalno za rad sa pedalama, bukvalno dodje to "triple gaina" ... Fabrichka distorzija, Gain na pojacalu, gain sa pedale... :grummel_2:

MetalFunk

Post by MetalFunk » 03 Aug 2009, 02:34

Makinov wrote:::ranting:: Pod dva... :shock: Kasno, brate mili, spava mi se... Hteo sam jos nesto da napisem, pa sam se zeznuo... Jbg... :XD:
Ima svasta na forumu, Rocket... :)
A malo je i to pojacalo nezahvalno za rad sa pedalama, bukvalno dodje to "triple gaina" ... Fabrichka distorzija, Gain na pojacalu, gain sa pedale... :grummel_2:
hahahahahah
ae samo polako :D :D
:ziveli: :ziveli:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 03 Aug 2009, 02:36

Eh, šta da se radi. Malo, nezahvalno, ali je to sve što dečko ima...

Može i iz njega puno toga da se izvuče, ali mu treba znati granice: na primer, kako si rekao, "prenapucavanje" pedalama na ulazu neće uopšte pomoći.

Pomaže kad se pažljivo čita uputstvo i prate saveti sa valvetronix.net - ima tu puno kontrola, ta serija uopšte nije "plug & play".

xspaceman

Post by xspaceman » 03 Aug 2009, 09:50

sinisake wrote:
Idi, begaj, za ovo bi mi trebali meseci da navezbam. :lol:
Ne ide to, Rocket, u realnosti, sa dve distorzirane gitare, i sveopstom bukom, al' ajd sad...

I da, ne svidja mi se zvuk kad se volume pot stisa, nisam navikao jednostavno.
slazem se sa kolezom sinisake...ova podešavanja piju vodu samo do trenutka dok ne treba da krene sa solažom...kako u isto vreme da se krene sa solom i da se pojaca volume pot u opsegu od 7 do 10! :) a kad se zavrsi solo onda ga ponovo vrati na...koliko??? ubošće baš istu jacinu na kojoj je i bio pre solaže??:)
Preporucite coveku neku comp, boost ili eq pedalicu kao sto je i trazio! :ziveli:

Post Reply