Compressor Sustainer ,preamp ili sta?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Compressor Sustainer ,preamp ili sta?
stavi kratak delay,ima vise da vristis ako si to hteo
Pa da, mislim, to samo na internetu moze...ova podešavanja piju vodu samo do trenutka dok ne treba da krene sa solažom...kako u isto vreme da se krene sa solom i da se pojaca volume pot u opsegu od 7 do 10!a kad se zavrsi solo onda ga ponovo vrati na...koliko??? ubošće baš istu jacinu na kojoj je i bio pre solaže??:)

I mozda Jeff Beck, eventualno... Al' u njegovom bendu je sve podredjeno solu, pa se on cuje i sa volume potom na jedinici...

Ako je trio (bass, bubanj i gitara) onda je lako, i moze tako da se svira sa potenciometrom na gitari,ali ako ima dve gitare, tesko .
- Rocket Roll
Nije neophodno tako svirati, ali od Čarlija Kristijana naovamo se tako svira. Tu, naravno, spada i "neck magnet na dvojci, bridge magnet na desetci" Les Paul sistem, koji je u opticaju jedno kratko vreme - pedesetak godina... E sad, Siniša to možebiti ne može da izvede, ali jako je mali broj gitarista koji se pita "a kako to Siniša pristupa solaži?"
Da se vratimo na ValveTronixe - bust ispred njih ih ili klipuje (klipuje A-D konvertere) ili uključi sistem zaštite protiv klipovanja konvertera (pa se signal stiša kad se uključi pedala). Najbolje je držati se saveta sa valvetronix.net (u koje, zanimljivo, spada i "kako korisititi 'Volume' potenciometar na gitari") i čitati uputstvo. Ima divnih priča o ljudima koji su AD120tke svirali u petovatnom modu pa se pitali zašto nisu dovoljno glasni - umesto da pročitaju uputstvo i prokljuve čemu služe svi ti prekidači.
Da se vratimo na ValveTronixe - bust ispred njih ih ili klipuje (klipuje A-D konvertere) ili uključi sistem zaštite protiv klipovanja konvertera (pa se signal stiša kad se uključi pedala). Najbolje je držati se saveta sa valvetronix.net (u koje, zanimljivo, spada i "kako korisititi 'Volume' potenciometar na gitari") i čitati uputstvo. Ima divnih priča o ljudima koji su AD120tke svirali u petovatnom modu pa se pitali zašto nisu dovoljno glasni - umesto da pročitaju uputstvo i prokljuve čemu služe svi ti prekidači.
Hehehehe, vidi se da nikad nisi svirao u bendu, sa bubnjarem, basistom i drugim gitaristom i/ili klavijaturistom. I pevacem/pevaljkom. 

- Rocket Roll
Sa pevaljkom nisam, sa sa bubnjarem, basistom i drugim gitaristom i/ili klavijaturistom jesam. I to što imam milion pedala mi upravo pomaže da shvatim da ređanje pedala nije univerzalno rešenje.
Hmm... A da se npr. sva ta tolemika oko Volume Pota, zameni jednom Volume pedalom...
Lakshe se koristi, nema frke oko gaina sa pojacala i pedale...

htedoh reci POLEMIKA!Makinov wrote:tolemika

najbolje da prestane da svira,problemi su neresivi..

Jedan prijatelj mi je kao i Makinov savetovao da kupim Dean Markley preamp...Da li neko zna koja prodavnica drzi tu pedalu i koja joj je cena,ne mogu da nadjem na netu,otisao bih da je testiram?
Koristim BB 2, equilizer i pot na gitari a i volume pedalu........
zavisi sta se svira i kakav zvuk mi ogdovara......
pravila nema.......sam ih pravis............
zavisi sta se svira i kakav zvuk mi ogdovara......
pravila nema.......sam ih pravis............

Ja pot na gitari koristim da bih dobo odredjenu boju zvuka a ne da bih bio glasniji/tisi. Bar u svirci koju ja sviram to ne pije vodu. Ima dosta fora sa vol. potovima na gitari ali zista, ako je neka "tvrdja" svirka u pitanju kad treba da ti zavristi solo pored celog benda...hm. Jedino ako ti je baaaas midlovan zvuk. Mislim u rock-u se uvek trazi to "more"
(nije dzaba cika Satriani stavio to na svoju pedalu
:p )
Sa vol' potom mozes recim na nekom "masnom" pojacalu da namestis dobar crunch zvuk tako sto se stisas na 5-6 recimo ali zato crunch pojacalo ako treba da zavristi na tom famoznom solu tesko ces to uraditi samo vol. potom.

Sa vol' potom mozes recim na nekom "masnom" pojacalu da namestis dobar crunch zvuk tako sto se stisas na 5-6 recimo ali zato crunch pojacalo ako treba da zavristi na tom famoznom solu tesko ces to uraditi samo vol. potom.
Ima jedna fora da se na volume pot stavi kondezator-tako kad se smanjujes na gubis ostrinu kao sto se obicno desava(to imam na jednoj gitari). Naravno to ne pomaze u nekoj zestokoj muzici. Najbolje je bustovati drajv sa lampasa TS9-kom, onda volume pedala, a sto da ne i buster- ali treba mnogo truda da se to podesi kako treba. Imas i na pojacalima neki drajv pa i lid kanal