Compressor Sustainer ,preamp ili sta?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

vasko

Re: Compressor Sustainer ,preamp ili sta?

Post by vasko » 03 Aug 2009, 11:54

stavi kratak delay,ima vise da vristis ako si to hteo

sinisake
The original one

Post by sinisake » 03 Aug 2009, 12:19

ova podešavanja piju vodu samo do trenutka dok ne treba da krene sa solažom...kako u isto vreme da se krene sa solom i da se pojaca volume pot u opsegu od 7 do 10! :) a kad se zavrsi solo onda ga ponovo vrati na...koliko??? ubošće baš istu jacinu na kojoj je i bio pre solaže??:)
Pa da, mislim, to samo na internetu moze... :lol:
I mozda Jeff Beck, eventualno... Al' u njegovom bendu je sve podredjeno solu, pa se on cuje i sa volume potom na jedinici... :ziveli:

vikator
MF veteran

Post by vikator » 03 Aug 2009, 13:27

Ako je trio (bass, bubanj i gitara) onda je lako, i moze tako da se svira sa potenciometrom na gitari,ali ako ima dve gitare, tesko .

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 03 Aug 2009, 13:32

Nije neophodno tako svirati, ali od Čarlija Kristijana naovamo se tako svira. Tu, naravno, spada i "neck magnet na dvojci, bridge magnet na desetci" Les Paul sistem, koji je u opticaju jedno kratko vreme - pedesetak godina... E sad, Siniša to možebiti ne može da izvede, ali jako je mali broj gitarista koji se pita "a kako to Siniša pristupa solaži?"

Da se vratimo na ValveTronixe - bust ispred njih ih ili klipuje (klipuje A-D konvertere) ili uključi sistem zaštite protiv klipovanja konvertera (pa se signal stiša kad se uključi pedala). Najbolje je držati se saveta sa valvetronix.net (u koje, zanimljivo, spada i "kako korisititi 'Volume' potenciometar na gitari") i čitati uputstvo. Ima divnih priča o ljudima koji su AD120tke svirali u petovatnom modu pa se pitali zašto nisu dovoljno glasni - umesto da pročitaju uputstvo i prokljuve čemu služe svi ti prekidači.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 03 Aug 2009, 13:35

Hehehehe, vidi se da nikad nisi svirao u bendu, sa bubnjarem, basistom i drugim gitaristom i/ili klavijaturistom. I pevacem/pevaljkom. :ziveli:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 03 Aug 2009, 13:42

Sa pevaljkom nisam, sa sa bubnjarem, basistom i drugim gitaristom i/ili klavijaturistom jesam. I to što imam milion pedala mi upravo pomaže da shvatim da ređanje pedala nije univerzalno rešenje.

Makinov

Post by Makinov » 03 Aug 2009, 15:10

Hmm... A da se npr. sva ta tolemika oko Volume Pota, zameni jednom Volume pedalom... :) Lakshe se koristi, nema frke oko gaina sa pojacala i pedale...

Makinov

Post by Makinov » 03 Aug 2009, 15:43

Makinov wrote:tolemika
htedoh reci POLEMIKA! :XD:

bokicasa

Post by bokicasa » 03 Aug 2009, 15:59

najbolje da prestane da svira,problemi su neresivi..:D

vuki

Post by vuki » 03 Aug 2009, 20:05

Jedan prijatelj mi je kao i Makinov savetovao da kupim Dean Markley preamp...Da li neko zna koja prodavnica drzi tu pedalu i koja joj je cena,ne mogu da nadjem na netu,otisao bih da je testiram?

alzo

Post by alzo » 08 Aug 2009, 11:39

Koristim BB 2, equilizer i pot na gitari a i volume pedalu........
zavisi sta se svira i kakav zvuk mi ogdovara......
pravila nema.......sam ih pravis............ :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 09 Aug 2009, 16:20

Ja pot na gitari koristim da bih dobo odredjenu boju zvuka a ne da bih bio glasniji/tisi. Bar u svirci koju ja sviram to ne pije vodu. Ima dosta fora sa vol. potovima na gitari ali zista, ako je neka "tvrdja" svirka u pitanju kad treba da ti zavristi solo pored celog benda...hm. Jedino ako ti je baaaas midlovan zvuk. Mislim u rock-u se uvek trazi to "more" :) (nije dzaba cika Satriani stavio to na svoju pedalu :D :p )

Sa vol' potom mozes recim na nekom "masnom" pojacalu da namestis dobar crunch zvuk tako sto se stisas na 5-6 recimo ali zato crunch pojacalo ako treba da zavristi na tom famoznom solu tesko ces to uraditi samo vol. potom.

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 19 Aug 2009, 13:01

Ima jedna fora da se na volume pot stavi kondezator-tako kad se smanjujes na gubis ostrinu kao sto se obicno desava(to imam na jednoj gitari). Naravno to ne pomaze u nekoj zestokoj muzici. Najbolje je bustovati drajv sa lampasa TS9-kom, onda volume pedala, a sto da ne i buster- ali treba mnogo truda da se to podesi kako treba. Imas i na pojacalima neki drajv pa i lid kanal

Post Reply