Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
mislim_stvarno

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by mislim_stvarno » 04 Aug 2009, 00:06

Evo, jos jedne moje pedalice, ali ni ova nije 100% gotova. 100% je ispravna, ali losa je nalepnica (sastavljena iz vise malih i iscepana prilikom srafljenja), fale jos i dugmad za potove, ali i ovako me zadovoljava kako radi pa cak i kako izgleda. Naravno, promenicu nalepnicu, izlakirati bezbojnim lakom i staviti dugmad cim budem mogao...
Inace, stavljena je u Hammodovo plasticno ABS kuciste (Behringer za RR :mrgreen: ).
Necu da kazem koja je naprava u pitanju, previse je ocigledno... :mrgreen:
Image

Let the MAaaaST flow... :mrgreen:

muki17
Urednik

Post by muki17 » 04 Aug 2009, 00:08

ja kao i uvek-demo.... :mrgreen:..u jebote,kakvi su ovo cudni potovi? :?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 04 Aug 2009, 01:27

Do jaja.
Jel imas neku sliku iznutra?

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 04 Aug 2009, 07:52

muki17 wrote:ja kao i uvek-demo....
Ne znam kad cu moci da ga napravim. Onaj nacin na koji sam pravio demo za pojacalo ne valja, a amplitube mi ne radi jer mi hard riknjava, pa sad komp radi samo za surfovanje. Ne cak ni za youtube... :( Mozda pokusam nesto ovih dana, ali dok ne sredim komp... :?
muki17 wrote:u jebote,kakvi su ovo cudni potovi?
Velikiiiii, :mrgreen: ali samo im se presece ovaj visak jer je od plastike, i preko njih se stavi kapica...
Funkomat wrote:Jel imas neku sliku iznutra?
Nemam, mozda napravim kad budem sredjivao kutiju ponovo, ali to je horor, nisam bio svestan koliko malo mesta ima unutra, pa nisam ni vodio racuna kako busim rupe i koliko zice koristim. Na kraju sam imao vise srece nego pameti... :hide:

Inace, dok ne bude bar nekakav demo, samo par utisaka da napisem. Ova pedala ima manje gaina nego sto sam ja mislio, ali to verovatno ima veze sa tim sto nisam stavio tranzistor koji je na semi, nego sam kombinovao (trebao je darlington tranzistor MPSA14, hfe>20000, nisam mogao da ga nadjem kod nas, kao ni adekvatnu zamenu nego sam pristupio spajanju dva BD139 u darlingtonov spoj gde sam dobio hfe=40000, a pre toga sam probao sa nekim dosta jacim tranzistorima i dobijao ultra mracan fuzz. :O.o: Mozda cu probati jos neku kombinaciju tranzistora, ali otom-potom). Bez obzira na to, na clean kanalu, ima dosta bluesy ton, cak sa gainom na maxu. Realan da budem, nije preterano upotrebljiva na taj nacin, cak ni taj bluesy ton nije nesto, ali zato kad se svira kroz crunch kanal :homer: . Fantastican osecaj, ako mast postoji, ovo ga zamasti jos vise, a sustain do sutra (ali ozbiljno, ovo cudo sustainuje kao ludo, nista sto sam svirao nije davalo ovu kolicinu sustaina). Ova pedala mom pojacalu daa taman dovoljnu kolicinu gaina-a da ne ode u neke ultra high-gain vode, ali mu popravi glavni nedostatak. Tonska kontrola isto tako suptilno promeni (potamni) ton, nista preterano, taman koliko treba. :) Ovo je za mene bio pun pogodak, mnogo sam se ye&avao da nadjem tranzistore koji treba da udju u pedalu, ali je vredelo. :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 04 Aug 2009, 09:43

Svaka chast matori.

Mrav

Post by Mrav » 04 Aug 2009, 10:40

mislim_stvarno wrote: Necu da kazem koja je naprava u pitanju, previse je ocigledno... :mrgreen:
Image
E, vidis, imam tu pedalu (originalni mxr) pa bih bas voleo da poredim kako se ponasa ta tvoja pravljenja, bilo bi zanimljivo saznati koliko te kostao 'projekat' siguran sam da bi mnogi voleli da imaju takvu pedalu za manje kovanica nego sto je potrebno za 'amerikanca'.

BTW fantasticna pedala, neka vrsta 'anti tube screamer-a' sa puuuno masti, i naravno druze, mnogo bambija za ideju :bambi: :bambi: :bambi: :bambi: :bambi: :metal:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 04 Aug 2009, 12:19

Mrav wrote: BTW fantasticna pedala, neka vrsta 'anti tube screamer-a' sa puuuno masti, i naravno druze, mnogo bambija za ideju :bambi: :bambi: :bambi: :bambi: :bambi: :metal:
Shema je manje-više ista kao kod TubeScreamera (razlike su suptilne) :!:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 04 Aug 2009, 12:23

Rocket Roll wrote:
Mrav wrote: BTW fantasticna pedala, neka vrsta 'anti tube screamer-a' sa puuuno masti, i naravno druze, mnogo bambija za ideju :bambi: :bambi: :bambi: :bambi: :bambi: :metal:
Shema je manje-više ista kao kod TubeScreamera (razlike su suptilne) :!:
:1: (Hajde ovo jednom i posle Rocketovog posta da turim :lol: )

E, ja ne znam kakva je shema, ali sam probao pedalu i prva asocijacija mi je bila - tube screamer sa vise drajva. Nije mi se bas ucinilo kao anti tube screamer... :nixweiss:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 04 Aug 2009, 12:57

I meni je ta pedala zvucala totalno drugacije od TS-a. Puno gaina, visokih i bass-a. Cak sam i uporedo poredio pedalu sa svojim TS9dx.

Svaka cast mislim_stvarno. :ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 04 Aug 2009, 15:46

Rocket Roll wrote:Shema je manje-više ista kao kod TubeScreamera (razlike su suptilne)
sinisake wrote:E, ja ne znam kakva je shema, ali sam probao pedalu i prva asocijacija mi je bila - tube screamer sa vise drajva. Nije mi se bas ucinilo kao anti tube screamer...
Sa obzirom da je čika Wylde ceo svoj život rabio SD1, verovatno mu je i signature pedala neka varijacija na to, a kako ono ide: simetrični i asimetrični kliping su neke jedine bitne razlike između TSa i SDa?

Mrav

Post by Mrav » 04 Aug 2009, 16:25

U principu mislio sam na EQ, koji je na TS mid boos a Wylde ima vise 'scoop' EQ. Ako to nije suprotnost ne znam sta je :mrgreen:

P.S. imam i ja tubescreamer-a (TS5) i meni je velika razlika u zvuku tih pedala.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 04 Aug 2009, 16:40

guv'nor wrote:...a kako ono ide: simetrični i asimetrični kliping su neke jedine bitne razlike između TSa i SDa?
Pa da. Zakk Wylde model je "upikovan" prema želji vlasnika koji svira hambakere (smanjeni srednji), ali "potpis" Screamera...
mislim_stvarno wrote:...na clean kanalu, ima dosta bluesy ton, cak sa gainom na maxu... nije preterano upotrebljiva na taj nacin, cak ni taj bluesy ton nije nesto...
...je još uvek tu: namenjen je da dodaje "...arRRR" na "rrrrooOOOOAAAAaaa..." pojačala u drajvu.

Čime neću da umanjim čovekov trud! Sve čestitke! Kamo sreće da nas je više! ABS kutijama ništa ne fali! Jako pametno to sa darlington parom, meni ne bi palo na pamet! Samo me je ponukalo to "anti TubeScreamer", to je sve...

cccira
MF veteran

Post by cccira » 04 Aug 2009, 16:56

Cestitke na petali koleza! :ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 05 Aug 2009, 01:12

Prvo, hvala svima na cestitkama. :ziveli:
E sad, ovo je vec treci put da pokusavam da pisem odgovor na ovu temu (crkava hard, pa se komp restartovao non stop, morao sam da pozajmim ortakov da bi bekapovao sve gluposti ::ranting:: ).
Enivej,
Mrav wrote:E, vidis, imam tu pedalu (originalni mxr) pa bih bas voleo da poredim kako se ponasa ta tvoja pravljenja, bilo bi zanimljivo saznati koliko te kostao 'projekat' siguran sam da bi mnogi voleli da imaju takvu pedalu za manje kovanica nego sto je potrebno za 'amerikanca'.
Mozemo da se dogovorimo da ih uporedimo, ali sam nesto kratak sa vremenom, i mene dosta zanima kako ce se ova moja ponasati u odnosu na original posto je tranzistor zamenjen parom tranzistora. Mozemo da se dogovorimo na pp.
Nisam vodio evidenciju o konacnom trosku, ovo sam radio samo za sebe, ali recimo da je cena samog materijala u rangu Behringer pedala. Nisam siguran, ali kako se sad preracunavam mislim da je tu negde.

Sto se tice TS vs ZW44,
Mrav wrote:U principu mislio sam na EQ, koji je na TS mid boos a Wylde ima vise 'scoop' EQ
ovo sam i ja hteo da napisem, ali me je sprecila visa sila... :)
Rocket Roll wrote:ABS kutijama ništa ne fali!
Da, ja sam veoma zadovoljan kakva je kutija, jako cvrsta. Neke pedale pre ove sam stavljao u plasticne kutije koje sam kupio u silkenu, mogle su da posluze, ali ovo je daaaaaleeeko bolje. :)
Rocket Roll wrote:Jako pametno to sa darlington parom, meni ne bi palo na pamet!
Hehe, bio sam ocajan kako da zavrsim pedalu, pa kad nisam mogao da nadjem odgovarajucu zamenu prvo sam probao da spojim bilo koja dva tranzistora koja sam imao kod kuce. Posto im je ukupno pojacanje bilo oko 250k (u odnosu na potrebnih 20k :mrgreen: ), nisu bili upotrebljivi, posle toga jos jedan par, isto tako, da bi na kraju uspeo da nadjem neki komentar na netu da su ljudi bas ovaj tranzistor menjali sa dva koja se relativno lako nalaze i da je to radilo...
Moracu da olaksam sebi zivot i da pocnem da narucujem sa neta... :grummel_2:

dada43stratokaster

Post by dada43stratokaster » 24 Aug 2009, 21:39

Cao svima :D Moj niz pedala izgleda ovako.. Boss rv5-dd3-ch1-bd2-Ibanez ts 808-ts9dx-ds1-cs3 .Nazalost sliku neznam da postavim. Kupio bih jos mxr phase 90 i neki wah

Locked