izbor gitarskog procesora?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- vspengler69
izbor gitarskog procesora?
Zdravo svima Hteo bih da mi pomognete pri izboru efekta za gitaru.Ispao sam iz fazona u vezi pedala,procesora itd.Trenutno imam prastari Zoom 9002 pro i midi Roland GR30(guitar sinthesizer) i sviram preko razglasa na stratokasteru `79.Konkretno me zanima efekat koji je lak za upotrebu,mislim na malo efekate u njemu,a ne milion farbi koje nikad ne iskoristis.I naravno ,normalna cena.Sta izabrati?.Pozdrav svima
- vspengler69
Re: izbor
Uglavnom Distorziju,clean i malo cleana sa nekim nazovi chorus i delay
Re: izbor gitarskog procesora?
Sta ce ti onda procesor koji tuks...?
Uzmi jednu distorziju i eventualno neki chorus ili sta ti vec treba i uzivaj.
Proc je za one kojima treba brdo efekata.
Uzmi jednu distorziju i eventualno neki chorus ili sta ti vec treba i uzivaj.
Proc je za one kojima treba brdo efekata.
- sirac-šunka
- vragolan
Ali covek race da svira direktno preko razglasa... Ja nesto ne volim zvuk strata kroz pedale pa u razglas... cak i kada je di box tu negde u lancu...
Ako se vec ne svira gitara preko pojacala, od svih takvih varijanti najvise mi se dopao zvuk Line 6 X3 proca povezanog sa dva XLR kabla u dva kanala mixa.
Ako se vec ne svira gitara preko pojacala, od svih takvih varijanti najvise mi se dopao zvuk Line 6 X3 proca povezanog sa dva XLR kabla u dva kanala mixa.
koliko sam ja razumeo, covek bode gitaru u procesor pa sve to u razglas, ali zeli da predje na pedale...od svega najviše koristi dist i delay i chorus i zeleo bi da pazari te efekte u vidu pedalica! ako sam pogrešio ispravite me! 

Pa ako je tako kao sto xspaceman kaze, onda treba da se promeni naziv teme 

- Rocket Roll
Očigledno je u pitanju procesor.vspengler69 wrote:Konkretno me zanima efekat koji je lak za upotrebu,mislim na malo efekata u njemu,a ne milion farbi koje nikad ne iskoristis.I naravno ,normalna cena.
Nedavno se pojavio novi VOXov ToneLab ST (http://174.132.81.99/prodaja/gitare/), pristojne cene i sa istom Valve Reactor tehnologijom koju već poznajemo & volimo. Za cenu dve pristojne pedale dobija se dosta toga.

- vspengler69
U pravu ste ,treba mi procesor kao npr.VOX Tone lab sa 3-4 farbe koje cu koristiti,jer generalno kada se uzme sve u obzir,distorzija ,clean,chorus i delay su farbe koje najcesce sviram.Mozda oktaver i eventualno wah ali to je u principu to.Iz procesora idem u Roland GR33,naravno u poseban kanal od miksete i sviram.Znaci bez pojacala.Preporucite mi procesor mada ne bezim ni od pedala.Zasto da ne!Pozdrav forumasima 

Ja bih ti preporucio da ono sto odaberes da kupis pre kupovine probas direktno na razglasu kako zvuci.
I XT isto dobro zvuci.sirac-šunka wrote:Ali covek race da svira direktno preko razglasa... Ja nesto ne volim zvuk strata kroz pedale pa u razglas... cak i kada je di box tu negde u lancu...