Fender ili Gibson
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Fender ili Gibson
Moj glas ide za Gibson.
Ja imam SG-a i tezina i oblik vrata je ko stvoren za mene,mada se ne bi bunio ni za neku prasatru stradzu.

Izvinjavam se to banjavam ovako u temu ali da li ima neka gitara za recimo 120 evra,na foru skvajera ili arije ali da ima humbuckere?
imaKole man wrote:Izvinjavam se to banjavam ovako u temu ali da li ima neka gitara za recimo 120 evra,na foru skvajera ili arije ali da ima humbuckere?
da, ima.
eto,i ja lepo kazemMUzzY wrote:da, ima.

nema na cemu i drugi put..Kole man wrote:E znao sam hvala vam

- Dersu Uzala
Nisam znao gde da offtopikujem, pa rekoh ovde. Ali nije mi tema Gibson ili (vs) Fender, nego Gibson i (and) Fender. Stavise GGGF. Gibson, Guild, Gretsch i Fender.
Danas bila neka razmena kod mene u kraju, kao zimski sajam za skije i te fore, samo za djitre. Vintage. Naravno, GGGF, tu i tamo neki Rickenbacker i kojekakva exotica u stvari, Mosrite ovo ono ali da ne gnjavim. I sad ja sedim tamo smoren i gledam ove djitre od pre Hrista, mnoge od njih za grdne pare, ali kuliram. Ne plaim se ja na to odavno, na srecu. Bilo je finih komada, ali je uglavnom u pitanju pljacka, ali ce ti frajeri sto to prodaju objasnjavati letnji dan do podne, kao Hajrudin Krasnorecivi, kako je to 'the shit'.
Uglavnom, par hiljada gitara, 99% amerskih (vintage jelda) Stratovi iz pre CBS perioda tu i tamo, ali nas dragi kolega Hillibilly bi se u stvari najvise ogrejao. Tri Gretscha sam video, '60, '61 i '64 godiste, Chet Atkins, White Falcon i 'nesto Beauty (taj model ne znam ali je nesto C....... Beauty, pocinje sa C valjda.) Pa svi su u sjajnom do vrlo sjajnom da ne kazem mint condition. Cene? Od 7500$ talira do, mislim 20-25k. Bese i neka djitra za 45k$ ali se ne secam koja. Mislim, preteruju svi. Kolekcionarska posla. S druge strane, recimo, baja prodaje prvu Squier japansku seriju stratova, oridjinale, ti su izuvali, 250$. Sa originalnim Flojdom. Onim bez fine tunera. Pozadi. O top locku i da ne pricam. Ta gitara se da srediti samo tako. Uopste, ima dilova, jer je akcenat kako rekoh na svemu sto je GGGF i pri tome Made in USA.
Na zalost, snimaka nema. Razmisljam da odem sutra (drugi i poslednji dan) pa mozda nesto i da snimim ali nisam siguran da je dozvoljeno, a pod dva, koga bre to uopste zanima?
Ovo je link od organizatora ali ne i od priredbe. Bice verovatno slika posle show-a. Utisajte samo zvuk, krece ZZ Top samo tako. http://www.texasguitarshows.com/
U vestima: http://events.dailynews.com/santa-monic ... ble-header
Danas bila neka razmena kod mene u kraju, kao zimski sajam za skije i te fore, samo za djitre. Vintage. Naravno, GGGF, tu i tamo neki Rickenbacker i kojekakva exotica u stvari, Mosrite ovo ono ali da ne gnjavim. I sad ja sedim tamo smoren i gledam ove djitre od pre Hrista, mnoge od njih za grdne pare, ali kuliram. Ne plaim se ja na to odavno, na srecu. Bilo je finih komada, ali je uglavnom u pitanju pljacka, ali ce ti frajeri sto to prodaju objasnjavati letnji dan do podne, kao Hajrudin Krasnorecivi, kako je to 'the shit'.
Uglavnom, par hiljada gitara, 99% amerskih (vintage jelda) Stratovi iz pre CBS perioda tu i tamo, ali nas dragi kolega Hillibilly bi se u stvari najvise ogrejao. Tri Gretscha sam video, '60, '61 i '64 godiste, Chet Atkins, White Falcon i 'nesto Beauty (taj model ne znam ali je nesto C....... Beauty, pocinje sa C valjda.) Pa svi su u sjajnom do vrlo sjajnom da ne kazem mint condition. Cene? Od 7500$ talira do, mislim 20-25k. Bese i neka djitra za 45k$ ali se ne secam koja. Mislim, preteruju svi. Kolekcionarska posla. S druge strane, recimo, baja prodaje prvu Squier japansku seriju stratova, oridjinale, ti su izuvali, 250$. Sa originalnim Flojdom. Onim bez fine tunera. Pozadi. O top locku i da ne pricam. Ta gitara se da srediti samo tako. Uopste, ima dilova, jer je akcenat kako rekoh na svemu sto je GGGF i pri tome Made in USA.
Na zalost, snimaka nema. Razmisljam da odem sutra (drugi i poslednji dan) pa mozda nesto i da snimim ali nisam siguran da je dozvoljeno, a pod dva, koga bre to uopste zanima?
Ovo je link od organizatora ali ne i od priredbe. Bice verovatno slika posle show-a. Utisajte samo zvuk, krece ZZ Top samo tako. http://www.texasguitarshows.com/
U vestima: http://events.dailynews.com/santa-monic ... ble-header
a lepo lepo @Dersu mogao bih da zakacis neke slike muzickih radnji tu kod tebe i uopste kraja gde zivis, mislim da bi bilo zanimljivo, il neke fotke iz nocnog zivota
p.s. pise da na prvom odrzanom texas guitar show niko nije koristio stalke za gitare pa su gitare stajale po stolovima.

p.s. pise da na prvom odrzanom texas guitar show niko nije koristio stalke za gitare pa su gitare stajale po stolovima.

- Dersu Uzala
Nisam siguran da su dozvoljavali kamere, ali je vrlo moguce, krajnje je opusteno.dweezil wrote:...mogao bi da zakacis...
A ovo ostalo...pa snimio sam ceo NAMM show pre par godina i okacio ga. Neki ortaci su ga skinuli. Mislim da imam jos uvek bar par sati materijala. Ali to je ludnica. Zamisli da odes i snimas sajam automobila u guzvi. A ovde jos svi glasno isprobavaju robu. Kakofonija. Kataklizma.
Ovo ostalo sam snimao ortacima (kraj, LA, plazu, ovo ono) ali mi to zvuci krajnje pretenciozno da zujim okolo i kacim materijal pe netu. To radi masa mojih ortaka pa su onda 'legende' na Youtube-u. Jedino ako imas neku konkretnu zelju. Planiram da snimim putesestvije do radnje (Guita Center) gde treba da pazarim neke 'Made in USA) zice, pa nikako. A i ovi ne vole da unosis kamere. Mozda i ne daju, nisam nikad probao. Morao bih da izigravam turistu debila. Ali planiram da ih zamolim, kao za prekomorsku televiziju te neke fore. Prime se oni odma ako je za televiziju. Al onda bi morao da imam nesto ozbiljnije od idiot kamere

Uzgred, najduze sam stao i caskao sa ovima iz Matchless-a, ja sam poznavao te likove a sad su neki novi. Mislim da je ostao manager samo. Mada bi se zakleo da sam video Mark Sampson-a sa njima, ali utece mi. Mozda on ponovo radi sa njima? Uglavnom, ja kao, 'bioskop ponovo radi' a oni kao 'sefe, gde si ti bio sve ove godine, bioskop radi ponovo od 2000.'
Wtf

Ja sam mislio da je to nesto na kvarno. Ali nije mi jasno ko tu dizajnira, ako ima novih modela (a nisam ih primetio). Meni u principu nije 100% verovati, krecana je ipak to. A i sto kaze Perhan, 'otkako sam sebe uhvatio da lazem, ne verujem vise nikome'. Valjda se vidimo za dva meseca na L.A. Amp show. Tamo sam resio isto da nosim kameru, mozda da popricam sa ljudima koji pristanu, pa da to nekako emitujem bez copyright-a, tojest da ljudi dozvole.
Tamo su cool face, velikani cackanja (cevne) mecke, pa svako mos' da nauci nesto slusajuci ove kako bistre vodu.
gibson brate gibson...mada,najbolje bi bilo da imam fendera,i onda mu zbudzim neki lep humbucker..
nesto ovako bi bilo idealno

nesto ovako bi bilo idealno
- Nyarlathotep
- MF veteran
najbolje je imati i Fendera i Gibsona.
mada, cini mi se da sam sa Firebirdom V pokrio neku ludacku sredinu.
mada, cini mi se da sam sa Firebirdom V pokrio neku ludacku sredinu.
- Guitar_thrill
- MF veteran
onda uzmi Charvelabokicasa wrote:gibson brate gibson...mada,najbolje bi bilo da imam fendera,i onda mu zbudzim neki lep humbucker..![]()

ja licno mislim daj je Fender bolji od gibsona...vidim da vecina deli moje misljene...