Imam ja onda za normalnog sviraca neke interesantne momente. Gary Fucking Kramer Guitarssinisake wrote:
To je zvukcina, jebena zvukcina. Dugo nisam cuo uzivo takav sound. Ne znam sta kazu strucnjaci o osamdesetima, kakve su to godine bile za Fender, ali za normalnog svirca, koji ne vezba 12+ sati dnevno, vise nego pristojna gitara.
Serije Fendera koje treba zaobići?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Dersu Uzala
Re: Serije Fendera koje treba zaobići?
Last edited by Dersu Uzala on 10 Aug 2009, 02:31, edited 1 time in total.
- Rocket Roll
No to nije ni bilo pitanje, niti se o tome diskutovalo.jcm 800 wrote:Gibson je skuplji...Oduvijek bio, i uvijek ce biti. Zakon trzista...
Pitanje je bilo "da li je Gibson opravdano skuplji od svoje konkurencije, u koju Fender ne spada?" Odgovor je polazio od veoma malog kvaliteta Gibsona u rangu od ispod 1000 evra i doticao se raznih "mutnih" poslovnih poteza u cenovnom rangu od 2500-6000 dolara, uz navođenje alternativnih instrumenata.
- Dersu Uzala
Vi ljudi masite poentu oko cene. Ali dibidus.
Vazi, matori, uvek spreman za endorsement! Ahhhaa, zezam se.Dersu Uzala wrote:Imam ja onda za normalnog sviraca neke interesantne momente. Gary Fucking Kramer Guitarssinisake wrote:
To je zvukcina, jebena zvukcina. Dugo nisam cuo uzivo takav sound. Ne znam sta kazu strucnjaci o osamdesetima, kakve su to godine bile za Fender, ali za normalnog svirca, koji ne vezba 12+ sati dnevno, vise nego pristojna gitara.
A koliko kostaju ti, ''standardni'' modeli za nevrhunske, obicne muzikante?
- Rocket Roll
Da, jer meni reklama ne znači ništa, a ti polaziš od pretpostavke da je nešto što je Gibson napravio (ili što je reklamirani replacement part) samim tim bolje od svega ostalog.jcm 800 wrote: Hoces da kazes da su neki MKII magneti na pomenutom Tokaiju bolji od Gibsonovih burstbuckera?
Ili da su neki no name potovi bolji od gold plated potova...?
Ili da je neki no name bridge, tailpiece i tuneri bilji od TonePro i Grovera?
"No name" u Tokaijevom slučaju znači "proizvedeno za Tokai" - rekoh, isto kao i "proizvedeno za Yamahu". Vrlo visok kvalitet. Vidi se i po konačnoj ceni proizvoda, a i po recenzijama.
Dersu Uzala wrote:....... ali sam se nekako obuzdao.....
Mislim da je ovo poenta ovog topic-a
Re: Serije fendera koje treba zaobici???
Da li o ovome pricamo?
Rocket Roll wrote:No to nije ni bilo pitanje, niti se o tome diskutovalo.jcm 800 wrote:Gibson je skuplji...Oduvijek bio, i uvijek ce biti. Zakon trzista...
Mislim da je ovome komentar suvishan...Rocket Roll wrote:
Kvalitet zvuka nimalo ne učestvuje u formiranju cene, nažalost. Gibsoni ne bi koštali koliko koštaju da je tako.
Re: Serije fendera koje treba zaobici???
ne mozes protiv ljudi sa muzickog foruma, u always gonna suck it....(nista ruzno nisam mislio)jcm 800 wrote:
Mislim da je ovome komentar suvishan...
- Dersu Uzala
500-600 dzindzi americkih. Ali zakivaju ko Fender '64. godiste. Sto bas '64.? Pa moje, jeb'sesinisake wrote:Vazi, matori, uvek spreman za endorsement! Ahhhaa, zezam se.Dersu Uzala wrote:Imam ja onda za normalnog sviraca neke interesantne momente. Gary Fucking Kramer Guitarssinisake wrote:
To je zvukcina, jebena zvukcina. Dugo nisam cuo uzivo takav sound. Ne znam sta kazu strucnjaci o osamdesetima, kakve su to godine bile za Fender, ali za normalnog svirca, koji ne vezba 12+ sati dnevno, vise nego pristojna gitara.![]()
A koliko kostaju ti, ''standardni'' modeli za nevrhunske, obicne muzikante?
Daj konkretan model...
Nemoj sad tu 500-600 dindzi...
El moze to da se proba negde? One rogate sto dushan svira ne dolaze u obzir...ahahaahh

Nemoj sad tu 500-600 dindzi...
El moze to da se proba negde? One rogate sto dushan svira ne dolaze u obzir...ahahaahh
Serije Fendera koje treba zaobići?
brate, peta epizoda mi se nikako ne svidja, kad je fender re-isju rekao "tu es tu madre" skvajeru...tu sam plakao
brate, peta epizoda mi se nikako ne svidja, kad je fender re-isju rekao "tu es tu madre" skvajeru...tu sam plakao
- Dersu Uzala
Ovde bih da pojasnim, Tokai fabrika pravi za sve druge, a onda su resili (oooodavno) da izbace i svoju seriju (kad vec su pravili kopije za Ibanez i druge) tih nekih americkih gitara (imaju oni s-a-v-r-s-e-n-e kopije i Gibsona i, o Mojsije, Fendera). Onda su im Ameri zabranili jelda da se upustaju u te stvari. A opet, kad su (Ameri) skontali da im valja raditi djitre po inoistranstvu (i to Fender) za manje pare onomad (pre 20-25 godina) oni kao: je li koji su ono mangupi sto su pravili nase kopije tako da niko nije mogao ni da ih provali? Pa hmm, Tokai. E pa zovi te lunatike i reci im da imamo dil. Stavise, Tokai je trebao oficijeklno da radi Fendere od '82 u Japanu ali su u poslednji cas (Blow job, mito sta li?) dodelili proizvodnju Fuji Gen fabrici koja je vec tada radila Yamahe (a ne Tokai fabrika) i Ibaneze.Rocket Roll wrote: "No name" u Tokaijevom slučaju znači "proizvedeno za Tokai" - rekoh, isto kao i "proizvedeno za Yamahu". Vrlo visok kvalitet. Vidi se i po konačnoj ceni proizvoda, a i po recenzijama.
Kasnije su i Gibson to isto odradili preko Epiphone label prvo, koristeci ESP-jeve 'fabrike', a ESP se jelda pravio u Tokai fabrici. Zemljo otvori se.
E, ajd nesto konstruktivno da bude od ove rasprave...Dersu Uzala wrote:
500-600 dzindzi americkih. Ali zakivaju ko Fender '64. godiste. Sto bas '64.? Pa moje, jeb'se![]()
.
Daj da vidimo mozemo li kako da dostavimo jedan taj Gary Kramer proizvod iz USA u Montenegro..Ja bih recimo rado posjedovao onog bijelog Crusader Deluxe-a.
(doduse, rado bih volio da ima Duncane umjesto onih Gary Kramer customa, ali dobro sad)
Imamo li kakvih opcija na raspolaganju?
- Dersu Uzala
Custom Shop ima Duncane mesto GKG custom.jcm 800 wrote:E, ajd nesto konstruktivno da bude od ove rasprave...Dersu Uzala wrote:
500-600 dzindzi americkih. Ali zakivaju ko Fender '64. godiste. Sto bas '64.? Pa moje, jeb'se![]()
.
Daj da vidimo mozemo li kako da dostavimo jedan taj Gary Kramer proizvod iz USA u Montenegro..Ja bih recimo rado posjedovao onog bijelog Crusader Deluxe-a.
(doduse, rado bih volio da ima Duncane umjesto onih Gary Kramer customa, ali dobro sad)
Imamo li kakvih opcija na raspolaganju?
mislm da u prici o Fenderu i Gibsonu mnogi zanemaruju cinjenicu da je Gibson i mnogo mnogo starija firma, sa dugom tradicijom pravljenja uopste svih muzickih instrumenata i pojacala, Les Paul nije najskuplji Gibsonov proizvod, gde su recimo onda Lloyd Loar mandoline, i sl. Znaci elektricne gitare su samo jedan mali deo onoga u cemu je Gibson uvek bio najbolji.