Nisam imao vremena u poslednjih mesec dana da se bakćem po netu, ali sam u međuvremenu kupio gitaru Vintage V400 i spremio whole bunch of questions za vas iskusne na polju ovog prelepog ŽIČANOG instrumenta. Kao što ste verovatno i pretpostavili kad ste videli naslov ove teme došlo vreme da se menjaju žice. Ove žice koje su već bile na gitari kad sam je kupio(u daljem tekstu ''default'' žice) su dobro služile do juče. Pošto sam baš mnogo svirao, jagodice su mi dosta očvrsnule, što je dobro. Ali sada su prva, druga, pa čak i treća žica toliko tanke za moje prste da ih prosto režu k'o skalpel salamu. Čak su počele i male rane da mi se pojavljuju, a jagodice mi, umesto da jačaju, postaju sunđeraste, tj. kad pritisnem žicu na jagodici ostane udubljenje, a za pull off da vam ne pričam - parčići mog kažiprsta ostaju na žicama

. Zboravio sam da spomenem da su ove ''default'' žice VEOMA tvrde. Da bih odsvirao nešto moram baš dobro da pritisnem i to na samoj granici polja i praga. E sad, ja smatram da je to možda i dobro za moju tehniku, jer kad uzmem da sviram klasičnu gitaru mog druga pesme koje na svojoj gitari još nisam usavršio na klasičnoj sviram sa lakoćom i skoro bez greške(nemojte ovo da shvatite kao da se hvalim

). Da, siguran sam da je to dobro za moju tehniku, ali sam još sigurniji da je loše za moje prste. I još nešto, ne znam koja je ''veličina''(izvinite na nestručnosti, ali ipak sam ja Rookie) ovih ''default'' žica pa bih vam bio zahvalan ako to nekako saznate i kažete mi, jer bih onda automatski znao koja ''veličina'' odgovara mojim prstima. Unapred hvala, i naravno vaši predlozi su više nego dobrodošli.