Domaći majstori za izradu i održavanje muzičkih instrumenata

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Historik
MF veteran

Re: Domaći majstori za izradu i održavanje muzičkih instrumenata

Post by Historik » 29 Jul 2009, 12:32

Sanji i Mirko su ista klasa...Mirko je izvanredan majstor, ali je malcice skuplji. Goran iz Zemuna je bolji od ove dvojce kad su u pitanju elektronika i druge stvari, ali po pitanju obrade drveta Sanjika i Mirko su broj jedan ovde (prema mom iskustvu, i komentarima brojnih prijatelja kojima su spasavali instrumente). Neces pogresiti sa odlaskom ni kod jednog ni kod drugog...Ja licno vec 5-6 godina sve gitare setapujem, krpim i modifikujem kod Sanjike, zato ga i preporucujem ljudima, jer sam iz prve ruke video sta covek moze da uradi, a uopste nije skup...

zelenizub

Post by zelenizub » 29 Jul 2009, 13:47

Ok, onda ce tako i biti,odnjecu do Sanjike. Mozes li da mi das mobilni broj ako imas, za svaki slucaj, posto sam u kontaktima nasao samo fixni.Hvala na savjetu.pozz...

Historik
MF veteran

Post by Historik » 29 Jul 2009, 15:03

zelenizub wrote:Ok, onda ce tako i biti,odnjecu do Sanjike. Mozes li da mi das mobilni broj ako imas, za svaki slucaj, posto sam u kontaktima nasao samo fixni.Hvala na savjetu.pozz...
Sad si me nasmejao...Sanjika je covek starog kova, on odbija da ima mobilni telefon. Onaj broj koji ima na forumu je jedini nacin da ga dobijes. Probaj ujutru izmedju 9 i 10, i popodne, oko 5,6. Budi uporan, jer ponekad ne cuje telefon ako radi sa nekim masinama...

zelenizub

Post by zelenizub » 29 Jul 2009, 16:27

OK, javim kako je proslo...

zelenizub

Post by zelenizub » 11 Aug 2009, 12:18

Sve je proslo ok, zadovoljan sam totalno, nije puno naplatio, a uradio je extra...jedino sto je mozda za nijansu zice previse priblizio vratu pa kad sviram imam buzz(zice udaraju u pragove) pogotovo na sestoj, ali sve u svemu korektno.Hvala jos jednom Alex.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 11 Aug 2009, 12:53

Evo da iskoristim priliku da pohvalim Gorana iz Zemuna ishao sam kod njega oko promene pragova i chovek se baktao samnom par dana sve vreme mi govoreci da su moji pragovi u super stanju i da nema potrebe da menjam, i da nishta necu dobiti time, jer je mene interesovalo da pragovi budu vishi od ovih koje imam sada, no on je bio uporan i iskren iako sam ja navaljivao, te sam na kraju batalio ideju. Da li je imao samo mnogo posla te nedelje ili se radi o poshtenom choveku, ko ce ga znati :ziveli:

nikolic025

Post by nikolic025 » 18 Aug 2009, 18:37

Ljudi,jer zna neko neke servise klavijatura (Roland prvenstveno) u NS-u SU,SO ili okolini?

Hvala u napred!

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 20 Aug 2009, 17:34

Evo ja sam sinoc odneo gitaru kod Mirka Tasica, i pokupio sam je pre par sati, stvarno nemam reci. Covek je uradio setup najprofesionalnije moguce, ocistio gitaru, namazao fretboard orahovim uljem, cak mi je upakovao stare zice u kutiju od onih koje sam mu dao... Stvarno fenomenalan majstor, 15ak minuta sam sa njim razgovarao u radionici, pokazao mi je Yngwie Malmsteen Signature strata kog je uradio za nekog lika iz holandije. Savrseno, sam je uradio perfektan scallop na vratu, ofarbana je gitara u (valjda se zove) Candy Red sa onim sitnim sljokicama koje se presijavaju.
I da, nosio sam mu Ibanez rg350 na setup i menjanje zica (u D stim), covek nije napravio nikakvu gresku , savrseno je postavio tremolo.

Wook

Post by Wook » 20 Aug 2009, 19:02

theTrooper wrote:Evo ja sam sinoc odneo gitaru kod Mirka Tasica, i pokupio sam je pre par sati, stvarno nemam reci. Covek je uradio setup najprofesionalnije moguce, ocistio gitaru, namazao fretboard orahovim uljem, cak mi je upakovao stare zice u kutiju od onih koje sam mu dao... Stvarno fenomenalan majstor, 15ak minuta sam sa njim razgovarao u radionici, pokazao mi je Yngwie Malmsteen Signature strata kog je uradio za nekog lika iz holandije. Savrseno, sam je uradio perfektan scallop na vratu, ofarbana je gitara u (valjda se zove) Candy Red sa onim sitnim sljokicama koje se presijavaju.
I da, nosio sam mu Ibanez rg350 na setup i menjanje zica (u D stim), covek nije napravio nikakvu gresku , savrseno je postavio tremolo.
Koliko je to sve kostalo, ako nije tajna? :)

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 20 Aug 2009, 20:30

Ako mislis na Strata, nemam pojma. Verovatno prilicno mnogo, s'obzirom da su svi magneti Seymour Duncan (znam samo da je Hot Rails u bridge-u)
A setup je bio jeftin, ne znam da li ce se admini ljutiti ako napisem, da ne pravim reklamu

Wook

Post by Wook » 21 Aug 2009, 09:59

Ako ti nije problem, posalji mi PP :)

Sava

Post by Sava » 21 Aug 2009, 11:04

Da ne bi bilo tajnih pp poruka napisaću onoliko koliko znam.
Ručni rad nema definisanu cenu i sigurno zavisi od želja naručioca. Konkretno kod Mirka Tasića cena podrazumeva kompletno finiširanje i ugradnju hardvera, ali sve te delove nabavlja kupac. To znači da on naplaćuje izradu kompletno finišitranog drveta i ugrađuje delove i sve podešava, a okvirna cena tog rada za Startaocaster je oko 500 e.

Wook

Post by Wook » 21 Aug 2009, 11:20

Mislio sam na setup, ali nema veze, hvala i na dodatnim informacijama :ziveli:

Sava

Post by Sava » 21 Aug 2009, 12:39

Wook wrote:Mislio sam na setup, ali nema veze, hvala i na dodatnim informacijama :ziveli:
Već sam pisao o tome nekoliko postova ranije: setup je reda 10 e, brušenje pragova 20 e, zamena pragova 80 e itd...

Wook

Post by Wook » 21 Aug 2009, 13:27

Hvala, nego nisam citao ovu temu, my bad

Post Reply