Pojacalo & pedalboard

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

McFLY

Re: Pojacalo & pedalboard

Post by McFLY » 18 Aug 2009, 20:57

dejankuki wrote:Takodje ovde!! Imam lepa i fina iskustva sa Laneyjem LX65R. Jos je vlasnik "pronasao" da na njegov drive doda distorziju i ima "heaven" sound. Vrrrlo pohvalno mogu da se izrazavam o Laney... a njegov drive mi se (meni) cak i svidja..

Jos jedan razlog zbog kojeg cu u utorak u NS po pojacalo :mrgreen:
dejankuki wrote:Za pedale... sta da ti kazem.. moje misljenje je da osim dobrog drivea i distorzije [koje BTW imas (thumbs up za Hot Head ;) )] sve ostalo mozes da uzmes iz neki jeftinijijeg procesora (tipa RP-150/250 ili Zoom G2.1/G2) obzirom da ce ti WAH stici dakle nemas potrebe za procesorima sa expression pedalom. Mada ruku na srce tu pedalu uvek mozes da iskoristis za volume.. yadi-yadi-yada uglavnom to je vec poznata stvar..
U pravu si 100%,nemam zamerke,jedino sto bih ja da kupim pedale koje su mi neophodne(pre svega delay) pa tek onda da razmisljam o procesoru ;) (mada ih izbegavam)
dejankuki wrote:Kada je o pedalama za reverb i delay rec.. stvarno ima puuuno mogucnosti.. u svakom slucaju predlazem!!!

Sve sto zelis prvo probaj i gledaj da bas ne moras da igras "twister"... meaning uzmi sve ukupno cetri-pet pedala od kojih ce ti uvek bit' upaljene dve, a povremeno, po potrebi da gazis ostale tri.. ya know what I mean.. inace ces u toku pesme da igras "pipirevku" :) ;)
:lol: nasmeja ti mene :D Svakako,o tome sam razmisljao,kao i o:
dejankuki wrote:E da... tu ne smemo zanemariti i: napajanje, patch kablove, prenosenje, redjanje, skupljanje...

I dolazim do zakljucka da 5 pedala (kao sto si rekao), eventualno i 6-a da bude kompresor, ce biti konstantno u upotrebi,a necu morati da 'igram twister' hehe :D
Kao ni da,toliko,muku mucim sa dodatnim stvarima...
dejankuki wrote:Eto malo, ja rekoh sta imam. Nadam se da sam biJo konstruktivan...

:ziveli:
Poucan odgovor i za buduce generacije :D :D
Salu na stranu,stvarno dobar odgovor! Hvala... :) :ziveli:

McFLY

Post by McFLY » 20 Aug 2009, 19:48

dejankuki wrote:...sve ostalo mozes da uzmes iz neki jeftinijijeg procesora (tipa RP-150/250 ili Zoom G2.1/G2)...

...Moje misljenje je da ti jos samo treba delay (kad sviras solo), reverb (za rhythm) i to bi bilo TO...
:ziveli:
Ovako, razmisljajuci o ovome sto mi je kolega dejankuki napisao (predlozio),dolazim do zakljucka da je covjek,ne 100,vec 300% u pravu :) Nemam bas para da kupujem sve sto mi srce zeli,pa sam 'ekonomski' :D zakljucio ovako: kupujem Laney-a, [Digitech XDD delay (u bliskoj buducnosti)] i nasao sam polovnog RP250 za 80 ojra,star 5 meseci... Ostaje mi reverb,koji cu kupiti,nadam se,kad prodam 'staro' pojacalo,a ostatak novca koji mi treba za reverb cu skupljati dok ne prodam pojacalo,a u medjuvremenu posluzice i reverb sa novog pojacala...
Eto,to je moja odluka :D Nadam se da sam ub'o pravu kombinaciju :mrgreen:
Hvala puno za pomoc :ziveli:
Jos samo da mi ubace net,pa da se aktiviram na forumu... :mrgreen:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 20 Aug 2009, 20:42

Hmm, prvo molim te izgustiraj taj RP250 i reverb sa pojacala, mozda odustanes za delay i reverb.. mozda! ;)

McFLY

Post by McFLY » 20 Aug 2009, 20:59

dejankuki wrote:Hmm, prvo molim te izgustiraj taj RP250 i reverb sa pojacala, mozda odustanes za delay i reverb.. mozda! ;)
Hmmm,pa ako ce tako biti,jel bolje uzeti RP350? :idea: Ipak je on 150€ :mrgreen:
Hocu li puno dobiti za tih 70 ojra? :)

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 20 Aug 2009, 21:17

Ahh, pa sad... hoces, imaces vise nekih efekata, A/B setinge pojacala po patchu, vise mogucnosti parametara i na kraju USB i XLR konektore plus.. hoces u svakom slucaju...

kupi ti prvo pojacalo... pa onda probaj (nemoj jos da kupujes, samo probaj) RP-250 sa tvojom Hot Head pedalom.. ukoliko ti se svidja, kupi RP-350.. ukoliko ti se ne svidja kupi pedalu/pedale...

McFLY

Post by McFLY » 20 Aug 2009, 21:29

dejankuki wrote: kupi ti prvo pojacalo... pa onda probaj (nemoj jos da kupujes, samo probaj) RP-250 sa tvojom Hot Head pedalom.. ukoliko ti se svidja, kupi RP-350.. ukoliko ti se ne svidja kupi pedalu/pedale...
Uf,o5 sam stavljen na muku... Pojacalo uzimam,nema tu nikakve dileme,ali nemam tu mogucnost isprobavanja pedale sa procesorom, jer sam ja iz Zv-a,a decko od kojeg bih uzeo RP250 je iz Beceja,nasli bi se u NS-u,jedino da pitam u Mitrosu da isprobam tu mogucnost,al mi supljo pitati da probam, a da nista ne uzmem...:x

Blingo

Post by Blingo » 20 Aug 2009, 21:53

McFLY wrote:al mi supljo pitati da probam, a da nista ne uzmem...:x
Ma daj, čoveče, nemoj se tripovati, svi to radimo... Tako je normalno, slobodno idi! ;)

McFLY

Post by McFLY » 20 Aug 2009, 22:02

Blingo wrote:
McFLY wrote:al mi supljo pitati da probam, a da nista ne uzmem...:x
Ma daj, čoveče, nemoj se tripovati, svi to radimo... Tako je normalno, slobodno idi! ;)
Pokusacu... :)
Nisam naisao na ljubaznost prodavaca u manjim gradovima,a vece gradove redje posecujem,pa sam se istripovao :(

McFLY

Post by McFLY » 25 Aug 2009, 23:49

Evo upravo se vracam iz NS-a sa svojim 'plenom' :) A posto sam otvorio temu,red je i da kazem sta sam pazario... :D Kupio sam od svega gore navedenog,samo procesor, jer je jeftin, svidja mi se kako zvuci sa pedalom i... Moram pohvaliti coveka koji mi je prodao, procesor je POTPUNO NOV, i ima jos 6 meseci garancije :D Naleteo sam na eksta ocuvani Boss-ov Flanger BF-3,po super ceni i uzeo ga,a inace ne bih... Uzeo sam i warwick-ov pedalboard, polovan,zbog ugradjenog napajanja,da se ne cimam sa adapterima... A pojacalo!? E tu imam problem, imam ponudu da kupim Peavey Bandit 112 Solo serija, ko zna o cemu pricam zna i koliko je to pojacalo staro. Zbog toga sam odlozio kupovinu pojacala dok ne odlucim,a vi mi morate pomoci :) Da li je neko probavao,svirao na ovom pojacalu? I da li vredi dati pare na toliko staro pojacalo?

sinisake
The original one

Post by sinisake » 26 Aug 2009, 00:00

Image

Da li je to ovo pojacalo?
Ja sam ga svirao 7-8 godina i prodao nedavno... Oni stariji Banditi imali su lep klin, i fini bluzerski drajv. (Lepsi klin po mom misljenju)
Ovo je vise heavy orijentisano, ima prilicno nadrndan drive kanal, bas za hair metal osamdesetih, mada ima onaj cuveni Peavey klin...

A da li vredi dati pare? Pa, zavisi koliko ti trazi prodavac i u kom je stanju pojacalo...(eh, diplomatskog li odgovora:))

McFLY

Post by McFLY » 26 Aug 2009, 00:25

Veruj da ne znam kako izgleda,znam da ima 80w i njegovo ime, tu ponudu sam dobio danas,pa nisam imao sansu da 'proguglam',ovo pisem sa tel-a. :)
Prodavac trazi 250 jura, pojacalo je uvezeno iz Svice, kaze da ga nikad ne bi prodao,al da mu trebaju pare jer treba da mu stigne marshal oko nove godine, pa mu treba milja jevreja :D

Kill surf city

Post by Kill surf city » 26 Aug 2009, 00:51

sinisake wrote:onaj cuveni Peavey klin...
Cenim da su peavey pojacala ok u odnosu cash/quality...ali ne znam da je peavey 'cuven' po svom clean-u...njihov je domen vise drive i high gain...5150/6505... :wink:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 26 Aug 2009, 01:28

Kill surf city wrote:
Cenim da su peavey pojacala ok u odnosu cash/quality...ali ne znam da je peavey 'cuven' po svom clean-u...njihov je domen vise drive i high gain...5150/6505... :wink:
He, he, malo sam se zaneo, pesnicka sloboda... :mrgreen: To je jedno, dakako vrlo subjektivno zapazanje, jos iz vremena pre Gugla, kad sam ja svirao raspadnutog lampasa, a neke koleze Pivije...
(Tad mi je i onaj nesretni Backstage zvucao sveCki, kristalno cisto, u odnosu na ono sto sam imao :D )

Enivej, koliko god bio emotivno vezan za Bandite, moram da kazem da se za slicne pare (isto ili malo vise para) moglo naci lepih Rolanda (JC 50, JC 60) po oglasima...
A to su, objektivno, bolja pojacala. Na JC-ovima je generalno neupotrebljiv drajv, ali je klin valjda najlepse sto tranzistori mogu da daju...

Pa ti sad vidi... :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 26 Aug 2009, 04:01

Moj stari drugar Dane iz Heller-a je imao Bandita pa mi je pozajmio na svirci jedared dvared i cak radio kao 'human killswitch' (kad dodje neka stop-go deonica, ono trash metal pa tisina a bandit pocne da njisti, mikrofonira, Dane ga nagazi meni iza ledja, rukom doduse). A i Jason Becker je to koristio kao mladjano celjade, ima po YT video-a. Radi fakat, samo ga ne treba preterano drukati. S merom.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 26 Aug 2009, 09:11

sinisake wrote:
Kill surf city wrote:
He, he, malo sam se zaneo, pesnicka sloboda... :mrgreen: To je jedno, dakako vrlo subjektivno zapazanje, jos iz vremena pre Gugla, kad sam ja svirao raspadnutog lampasa, a neke koleze Pivije...
(Tad mi je i onaj nesretni Backstage zvucao sveCki, kristalno cisto, u odnosu na ono sto sam imao :D )

Enivej, koliko god bio emotivno vezan za Bandite, moram da kazem da se za slicne pare (isto ili malo vise para) moglo naci lepih Rolanda (JC 50, JC 60) po oglasima...
A to su, objektivno, bolja pojacala. Na JC-ovima je generalno neupotrebljiv drajv, ali je klin valjda najlepse sto tranzistori mogu da daju...

Pa ti sad vidi... :ziveli:
:mrgreen:

Ma nema frke...Inace,ima i cool starih Yamaha trandzi i starih Lab series, koji su meni licno toplijeg zvuka od Rolanda...ali ono,to each his own. :ziveli:

Nego, ima i trandzi ciji dist/fuzz kolje...such as Sunn O)))...ne bend,nego pojacala,hehe :lol:

Post Reply