Kablovi
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Kablovi
Kupio sam pre par nedelja, sasvim slucajno, kabl marke Ki-Sound Made in Korea, 4m za 10 eura. Prezadovoljan sam kvalitetom!
Proizvodjac daje 2 godine garanciju na isti! Da ne poverujes!
Otisao sam posle nekoliko dana da uzmem jos neki, ali vise ih nije bilo.
Steta.
Proizvodjac daje 2 godine garanciju na isti! Da ne poverujes!
Otisao sam posle nekoliko dana da uzmem jos neki, ali vise ih nije bilo.
Steta.
- Hillybilly
Ja koristim Planet Waves od 3 metra sa prekidacem, i prezadovoljan sam! Daleko prisutniji i sa dosta vise high end carolije od drugih kablova!
Ranije sam koristio svojerucno napravljene kablove sa Novkabelovim NAUK 100 (ili kako god da se zovu) koji su ultra profi mikrofonski kablovi sa neutrick terminacijom. Bio sam spreman da se zakunem u njih dok nisam pored stavio Planet Waves i ostao bez texta.
Merno planet Waves ima duplo manji kapacitet od svih kablova koje sam merio i to im daje taj genijalan high end. Za narod koji trosi one nesretne true bypass pedale ovakav kabl je pod obavezmo! Los kabl (ili kabl sa velikim kapacitetom) pojede ton sa takvim pedalicama posebno kad je efekat iskljucen.
Voleo bi da testiram i premerim i druge kablove pa da podelim iskustva sa vama. Do tada samo Planet Waves!
Ranije sam koristio svojerucno napravljene kablove sa Novkabelovim NAUK 100 (ili kako god da se zovu) koji su ultra profi mikrofonski kablovi sa neutrick terminacijom. Bio sam spreman da se zakunem u njih dok nisam pored stavio Planet Waves i ostao bez texta.
Merno planet Waves ima duplo manji kapacitet od svih kablova koje sam merio i to im daje taj genijalan high end. Za narod koji trosi one nesretne true bypass pedale ovakav kabl je pod obavezmo! Los kabl (ili kabl sa velikim kapacitetom) pojede ton sa takvim pedalicama posebno kad je efekat iskljucen.
Voleo bi da testiram i premerim i druge kablove pa da podelim iskustva sa vama. Do tada samo Planet Waves!

-
Bas sam skoro probao kablove,i hteo da pitam jos nekoga ko koristi vintage spec opremu o utiscima !Hillybilly wrote:Ja koristim Planet Waves od 3 metra sa prekidacem, i prezadovoljan sam! Daleko prisutniji i sa dosta vise high end carolije od drugih kablova!

Verovatno moji sledeci kablovi !

E, a meni je upravo taj PW kabl (kupljen u Stringeru) riknuo za mesec dana. Otuda i moja paranoja. Više ne verujem nikom, kupujem kablove svih proizvođača i štekujem ih na gomilu da ih ima bar 4 duga.Hillybilly wrote:Ja koristim Planet Waves od 3 metra sa prekidacem, i prezadovoljan sam! Daleko prisutniji i sa dosta vise high end carolije od drugih kablova!
-
Na koji nacin je tacno riknuo, stvarno me zanima ?nebojsak wrote:E, a meni je upravo taj PW kabl (kupljen u Stringeru) riknuo za mesec dana. Otuda i moja paranoja. Više ne verujem nikom, kupujem kablove svih proizvođača i štekujem ih na gomilu da ih ima bar 4 duga.Hillybilly wrote:Ja koristim Planet Waves od 3 metra sa prekidacem, i prezadovoljan sam! Daleko prisutniji i sa dosta vise high end carolije od drugih kablova!
To sam se i ja pitao. Valjda se odlemila neka zica...
Evo kad se pricao o kablovima, imama ja par pitanja.
Kupio sam Boss SF-5U footswitch da bih kontrolisao tap tempo na dileju. Prikacio sam ga pravljenim patch kablom (neutrik dzekovi, proel kabl, sve kvalitetno, kad povezujem pedale u lanac radi odlicno) i foot switch prosto nije hteo da radi!
Mislio sam da je do svica, ali sam posle menjao kablove i provalio da neki kablovi rade (kupovni tanki nikakvi patch, kupovni fender kratki kabl i sl.). Kakvi to kablovi treba da budu da bi foot switch radio?
U uputstvu kaze da se povezuje obicnim gitarskim kablom, ali ocigledno da nesto smeta kod ovih koje sam pravio (tip kabla, izolacija???? kabl ko kabl, ne moze tu da bude nekih gresaka??).
znaci ocigledno da kabl nije kabl, kakav je tu vudu u igri meni nije jasno
. Videcu da probam sve ostale kablove koje imam, pa da vidim da li provaljujem u cemu je stos.
Kupio sam Boss SF-5U footswitch da bih kontrolisao tap tempo na dileju. Prikacio sam ga pravljenim patch kablom (neutrik dzekovi, proel kabl, sve kvalitetno, kad povezujem pedale u lanac radi odlicno) i foot switch prosto nije hteo da radi!
Mislio sam da je do svica, ali sam posle menjao kablove i provalio da neki kablovi rade (kupovni tanki nikakvi patch, kupovni fender kratki kabl i sl.). Kakvi to kablovi treba da budu da bi foot switch radio?
U uputstvu kaze da se povezuje obicnim gitarskim kablom, ali ocigledno da nesto smeta kod ovih koje sam pravio (tip kabla, izolacija???? kabl ko kabl, ne moze tu da bude nekih gresaka??).
znaci ocigledno da kabl nije kabl, kakav je tu vudu u igri meni nije jasno

- Hillybilly
Planet Waves se ne lemi, on ima prilicno blesav spoj konektora i kabla i lako se da srediti ako krene da prekida ili sl. Sam konektor ima u sebi par pinova koji ostvare kontakt kada uguras kabl. Nema lemljenja, kalaja i sl. Samo odvrnes mali sraf, skratis kabli, izvadis lose parce kabla i uguras zdravi deo i sve ponovo radi kako treba. Nism siguran da sam dobro objasnio ali prilicno je jednostavno!
-
To se podesava pomocu onog srafa, jel' da ?Hillybilly wrote:Planet Waves se ne lemi, on ima prilicno blesav spoj konektora i kabla i lako se da srediti ako krene da prekida ili sl. Sam konektor ima u sebi par pinova koji ostvare kontakt kada uguras kabl. Nema lemljenja, kalaja i sl. Samo odvrnes mali sraf, skratis kabli, izvadis lose parce kabla i uguras zdravi deo i sve ponovo radi kako treba. Nism siguran da sam dobro objasnio ali prilicno je jednostavno!
Ovaj PW sa prekidacem bi u teoriji trebalo da anulira potrosnju ba(k)terije moje aktivne gitare kada je kabl i dalje u njoj, ne? 

Prekida negde blizu džeka, a ne znam kako se to deilo. Nisam ga ništa specijalno drndao niti savijao.Kill surf city wrote: Na koji nacin je tacno riknuo, stvarno me zanima ?
-
Bedak...ne znam da li si ga otvarao da vidis o cemu se radi ? Moguce je da treba da se uvuce i fiksira onim sraficem,mada ne bih pricao napamet...nebojsak wrote:Prekida negde blizu džeka, a ne znam kako se to deilo. Nisam ga ništa specijalno drndao niti savijao.Kill surf city wrote: Na koji nacin je tacno riknuo, stvarno me zanima ?

Pa da, nisam znao za ovo što je Peca pomenuo, baš ću da probam.
- Rocket Roll
Ima ljudi koji su predodređeni da kvare kablove... Kod mene je još uvek tvoj Planet Waves (bez prekidača), Nebojša - danas sam ga priključio da vidim kako zvuči, i cvrc, i on prekida! A nisam ga ni pipnuo otkad si ga ostavio. Pritom ni kod tebe nije bio u upotrebi dugo, zar ne?
Isti problem ima i basista "Texas Flooda", ostavio mi je desetak kablova na servis i svi imaju prekid negde unutar kabla (konektori su u redu). Ni jedan kabl mu ne traje dugo, a svi koje kupuje su kvalitetni.
Ne znam zašto. Da li neki ljudi više gaze po kablovima dok sviraju? "Zaglavljuju" kabl u strap iz sve snage? Uvrću ih dok ih motaju & razmotavaju? Šta god da je, takvi treba da provere gde im je taj blind spot, jer će brzo pokvariti svaki kabl koji kupe.
Isti problem ima i basista "Texas Flooda", ostavio mi je desetak kablova na servis i svi imaju prekid negde unutar kabla (konektori su u redu). Ni jedan kabl mu ne traje dugo, a svi koje kupuje su kvalitetni.
Ne znam zašto. Da li neki ljudi više gaze po kablovima dok sviraju? "Zaglavljuju" kabl u strap iz sve snage? Uvrću ih dok ih motaju & razmotavaju? Šta god da je, takvi treba da provere gde im je taj blind spot, jer će brzo pokvariti svaki kabl koji kupe.
E jbg
Taj je bio jedini koji je radio iz stare ekipe.
Nemam pojma, pakujem ih uvek uredno, gazim ih u svirci sasvim slučajno, ne više od proseka, ne uvrćem ih... zato sam sad uzeo Г nastavak za ulaz u đitru, da se ne savija na tom mestu, videćemo dokle će izdržati.
Možda je rešenje da lepo sebi uradim kofer, da ne idu u pretinac u gigbagu, nego da se ljudski odlože.

Nemam pojma, pakujem ih uvek uredno, gazim ih u svirci sasvim slučajno, ne više od proseka, ne uvrćem ih... zato sam sad uzeo Г nastavak za ulaz u đitru, da se ne savija na tom mestu, videćemo dokle će izdržati.
Možda je rešenje da lepo sebi uradim kofer, da ne idu u pretinac u gigbagu, nego da se ljudski odlože.