Koje pedale koristite, kolege moje

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
The Mask AE

Re: Koje pedale koristite, kolege moje

Post by The Mask AE » 01 Sep 2009, 08:40

...and now i'm gonna sing my "told you so" song:

I told you so, told you so, told you so, told you so, to-to told you so. :Teddy: :Teddy: :Teddy:

Ne znam kako se povela diskusija "najbolja pedala je ona koju svira taj i taj".

P.S. Iako nije za verovati onim zvanicnim video klipovima sa boss sajta pogledajte lika koji svira fretless na pocetku zvanicnog klipa za CEB3. Znaci zaprosio bi ga na keca pa bi se razveo i pokupio mu pola imovine. A tek sto zvuci. Utrneo sam. Btw sledeci lik malo sucks ass ali prvi je... Grrr....

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 01 Sep 2009, 09:08

The Mask AE wrote: Ne znam kako se povela diskusija "najbolja pedala je ona koju svira taj i taj".
Ja sam taj. :D Ali nisam tako mislio, konstatovao sam da je CE-2 primenjiva u svirci, pošto sam je skoro čuo, a onda sam se setio da sam negde video i CEB-3... i tako...
The Mask AE wrote: P.S. Iako nije za verovati onim zvanicnim video klipovima sa boss sajta pogledajte lika koji svira fretless na pocetku zvanicnog klipa za CEB3. Znaci zaprosio bi ga na keca pa bi se razveo i pokupio mu pola imovine. A tek sto zvuci. Utrneo sam. Btw sledeci lik malo sucks ass ali prvi je... Grrr....

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 01 Sep 2009, 09:22

Imao sam Boss stimer, imao sam i Behringer stimer (taj se SLOMIO)... i, nisam vise imao podnih stimera...
Da li sam dobro shvatio... vi stavljate skupocene choruse na pod?!?! :krstise:

- kiddin'
Ibanez StereoChorus 9 je super... to sam imao... vise ne... ali kome treba dobar a rel. jeftin chorus, neka ga potrazi, nece zazaliti... mislim da je gitarski...

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 01 Sep 2009, 14:32

Video sam njegov pedal bord novi, uostalom vi ste najpametniji, ce-2 je los i ceb-3 je bolji.
happy?
Meni je sve jedno, niti hvalim svoj deo opreme, pitajte samo nekoga kakav je koji chorus...

The Mask AE

Post by The Mask AE » 01 Sep 2009, 14:46

Ma sta ima veze koja je bolja.

Nego ja imam jedan konstruktivan predlog: da se post-uje malo oprema sa slikama, a izbrisu "prepucavanja" sta je bolje i zasto. Daj bre da sustignemo one gitarashe... Sto oni da imaju vecu temu? Takodje da se promeni tema u "efekti koje koristite". :zzz:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 01 Sep 2009, 14:58

Oooooh... :hide:

Ja sam samo... :| mislio... da dodam... da ovaj valjda... i ne može biti tako loš... :oops: ne i da je :( ... bolji... :cry:

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 01 Sep 2009, 15:25

Image

meni dobar za sada, naravno da bih zelio neki pogolem pedalbord, ali ima vremena :D

mfilip

Post by mfilip » 01 Sep 2009, 15:55

Image

Posto se bodem direktno u miksetu ovo mi je bilo mnogo zgodnije ( a i jeftinije ) nego da kupujem pojacalo... a s obzirom da sviram u akusticnom bendu odradjuje posao bas onako kako mi treba...

EsoX

Post by EsoX » 02 Sep 2009, 01:02

Solomon wrote:Image

meni dobar za sada, naravno da bih zelio neki pogolem pedalbord, ali ima vremena :D
Trenutno je kod mene jedan ovakav procesorcic pa se malo igram sa njim, simpaticna spravica.. pogotovo kad se u ozbzir uzme da ga je drugarica iz benda kupila na nekoj rasprodaji u Artistu za neku mizernu cifru od recimo 1.300din... i koristi ga za violini i u toj kombinaciji super je sluzi. Ja inace kad zelim malo da ispeglam zvuk svog basa koristim malenu Korg Pandoru PX4D, takodje simpaticna mala spravica sa malo vise opcija od AMP Worksa, i moze zaista fino da se namesti zvuk...
Image

Interesantno mi kako niko ne koristi neki fin reverb.. jer reverb zna zaista lepo da oboji zvuk basa, kad se lepo poklopi i ako se ne pretera...

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 02 Sep 2009, 07:34

Koristim ja, ali nikako da stignem pofotkati svoje igračke...
Biće!

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 02 Sep 2009, 10:05

Izvinjavam se sto se ja kao gitarista mesam, vidim da smo nepozeljni :D ali sam hteo da pitam (kad se vec povela rasprava :) ) da li je zaista toliko primetna razlika kod tih pedala sa B u odnosu na one gitarske...
Vidjam cesto da bassisti koriste gitarske pedale iako ima istih modela za bass pa reko' da pitam.

The Mask AE

Post by The Mask AE » 02 Sep 2009, 10:18

Fankomat bezi bre u svoj forum! ^^ Salim se.

Pa jeste, a evo zasto: kod 2 korusa koji su navedeni u prethodnim postovima npr. CE (gitarski) ima rate i depth, a CEB (bassman) ima effect level, low level, rate i depth. Jednostavnije receno kod bass korusa mozes kontrolisati nivo ukupnog korusa na cist signal kao i procenat mesanja sa konkretnom bass frekvencijom.

Generalno su bass efekti predvidjeni za bassiste jer se obraca paznja na frekvenciju zvuka koju proizvode 4,5,6zicane bass gitare, a gitarske najcesce mogu koristiti bassisti uz odredjenu zrtvu low enda (naravno kod nekih pedala). E sad neke gitarske pedale daju veci spektar a neke manji. Sa 3ce strane imas pedale koje su napravljene za gitaru i bass (boss oc-3 eno ga u posti kupio sam ga) koje se u odnosu na input mogu koristiti na obe gitare. :bambi:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 02 Sep 2009, 10:54

:ziveli:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 02 Sep 2009, 11:40

Prvi CEB-3 je bio analogni - ljubičasta etiketa, rani Tajvan, stariji od oktobra 2001. - složena šema, slično analognom CE-5, krajnje dostignuće u oblasti analognog chorusa, bolje rešenje od prostog CE-2 - Ivan, basista "Texas Flooda" ga svira, bio mi je na servisu, topi uši kako lepo radi čak i na gitari.

Pre nego ocrnite sve CEB-trojkaše, proverite koju CEB-trojku sviraju (pošto neki itekako znaju šta imaju).

The Mask AE

Post by The Mask AE » 02 Sep 2009, 11:48

Joj ovaj Rocketrolla ::ranting:: ! :bambi: Ne spamuj nash podforum bre! "Dela" pobrisi malo ovaj visak postova (racunajuci i ovaj) da ostanu samo postovi sa opremom. ^^

Post Reply