Pocetnik sam
Moderator: zolideathmetal
SONOR 505 (ili 503 - zavisi sta drze u tom trenutku, a razlike izmedju ta dva modela nema osim u nalepnici
) mozes naci u Sky Music-u ili Mitros Music-u (ako su dobili taj model, posto na sajtu im stoji da isti uskoro stize).
U najvecem broju slucajeva bubnjevi idu bez cinela, ali moze da se desi da dobijes neke no-name cinele izuzetno niskog kvaliteta, ali sasvim su OK za pocetak. Ako ti bas smeta zvuk takvih (krsh) cinela, onda mozes, recimo, u Mitros Music-u nabaviti, za relativno malo para (oko 120 EURa), PAISTE 101 komplet (mesingane cinele, ali zaista odlican zvuk - daleko bolji od SABIAN i ZILDJIAN mesinganih cinela).
Nema na cemu. Pitaj kol'ko 'oces.

U najvecem broju slucajeva bubnjevi idu bez cinela, ali moze da se desi da dobijes neke no-name cinele izuzetno niskog kvaliteta, ali sasvim su OK za pocetak. Ako ti bas smeta zvuk takvih (krsh) cinela, onda mozes, recimo, u Mitros Music-u nabaviti, za relativno malo para (oko 120 EURa), PAISTE 101 komplet (mesingane cinele, ali zaista odlican zvuk - daleko bolji od SABIAN i ZILDJIAN mesinganih cinela).
Nema na cemu. Pitaj kol'ko 'oces.

Ima u Božidar Adžije neka škola baš za bubnjeve. Drži se 160 časova u 5 nivoa. E sad šta je to, ja nemam pojma. Ne razumem se u to. Plaća se 2.500 din mesečno za 4 ili 5 časova nedeljno, ako se ne varam.zolideathmetal wrote:Po meni, upisite je u skolu! Za perkusije...tmao se nauci sve i svasta...meni je jako zao sto sam se ispalio za to, ali to je druga prica...
Tamo ce ti pametni ljudi reci sta je ciniti, ona nece svirati na kompletu odmah (mislim da tek u 2. ili 3. godini pocinju svirku na kompletu)...
Ako to nece, onda sa nekim drugarom bubnjarem, pa da kupite neki polovni set...
To je jako pipljivo ako nemate takvog drugara, jer vam mogu uvaliti svasta :/
Bottom line :
- ako nemate $$$ kupite polovan komplet
- ako nece u skolu (ili niste u mogucnosti) direkt na casove, ali i sama moze da radi ako je bas zagrejana....ali je mala...tako da na casove
Koliko sam obaveštena, tamo drži časove Vladimir Furduj iz bivše Korni grupe. A za njega mi je ćale rekao da je izuzetno dobar bubnjar i da zna da lupa po notama. Mislim da bi joj ta varijanta najbolje išla. Odvezem je kolima tamo i nazad, šta me to košta...
Plašim se da ne uleti sa nekim narkićima, pa da ćale digne dževu, jer sam ja jedina koja je podržava u tome. I matorci vole što ona to voli, ali ne vole da svira...

Uzimam u obzir sve varijante. Uzela bih joj jedan komplet da vežba i utvrđuje kući ono što je naučila u školi, jer ko škola više daje teoriju nego praksu. Ali ako već postoje novi, a jeftiniji kompleti, zašto bih plaćala polovan isti ili sličan po takoreći istoj ceni.Derrick wrote:SONOR 505 (ili 503 - zavisi sta drze u tom trenutku, a razlike izmedju ta dva modela nema osim u nalepnici) mozes naci u Sky Music-u ili Mitros Music-u (ako su dobili taj model, posto na sajtu im stoji da isti uskoro stize).
Nema na cemu. Pitaj kol'ko 'oces.![]()
- Marko_chupavi
- MF veteran
- Chord-Master
- MF veteran
- Marko_chupavi
- MF veteran
to ako nabodes, dobro je... moj kum je pazario odlcnog perla (nesecam se tacno koji model) za 500e u savrsenom stanju... i to ga je svirao neki matori bubnjar, pazio ga je ko oci u glavi... sve je original, sve radi odlino... kao nov, samo jos bolje
Ali takvih je malo i to kada nabodes nesto i treba imati nekoga ko zna o cemu se radi... ja nisam imao, pa mi uvalili krsh... 

Danas sam sestrici kupila nove Tamine bubnjeve (swingstar). Crne. Mnogo lepo izgledaju.
Dovela sam ortaka bubnjara da ih proba i rekao mi je da to nije za dete već da je to profi bubanj, jer odvaljuje. Ali mi je ipak na kraju napomenuo je da je bolje da uči na boljem bubnju kako bi znala šta je čist i dobar zvuk bubnja.
Ortak mi je rekao da za početak treba da uči "tata-mama" ili tako nešto, na dobošu, kako bi oslobodila grč u rukama. Pa, pošto uz bubnjeve ide ona plastika (govno), naknadno sam išla da joj, po preporuci, uzmem Remo (Samo za bas bubanj i za doboš gornju i donju). Kakva razlika - nebo i zemlja. One kože što se dobiju uz bubanj su kao celofan za krečenje, da vam ne pada boja po nameštaju. Živ PVC!
Komplet je inače 620 e, petodelni je sa hardverom (ali ima samo jedan stalak za činelu), ali je komplet bez činela i hit hata (nema se love!), tako da će nam isti taj ortak dati stare paiste (kontru i kreš) da se to koliko toliko kompletira.
A vama se zahvaljujem na divnim savetima i preporukama! Najbolji ste!
Dovela sam ortaka bubnjara da ih proba i rekao mi je da to nije za dete već da je to profi bubanj, jer odvaljuje. Ali mi je ipak na kraju napomenuo je da je bolje da uči na boljem bubnju kako bi znala šta je čist i dobar zvuk bubnja.
Ortak mi je rekao da za početak treba da uči "tata-mama" ili tako nešto, na dobošu, kako bi oslobodila grč u rukama. Pa, pošto uz bubnjeve ide ona plastika (govno), naknadno sam išla da joj, po preporuci, uzmem Remo (Samo za bas bubanj i za doboš gornju i donju). Kakva razlika - nebo i zemlja. One kože što se dobiju uz bubanj su kao celofan za krečenje, da vam ne pada boja po nameštaju. Živ PVC!
Komplet je inače 620 e, petodelni je sa hardverom (ali ima samo jedan stalak za činelu), ali je komplet bez činela i hit hata (nema se love!), tako da će nam isti taj ortak dati stare paiste (kontru i kreš) da se to koliko toliko kompletira.
A vama se zahvaljujem na divnim savetima i preporukama! Najbolji ste!

- Chord-Master
- MF veteran
Što se tiče činela, ja sam kupio za nekih 160e, malo manje Planet Z zildjan komplet, i to je sjajna varijanta za početnika. Hetovi i rajd ima da joj traju 100 godina, ja sam izlomio crash fino posle jedno godinu, ali ja udaram ko sivonja, te nisam kompetentan da budem reper. 
U svakom slučaju, ti kompleti mogu da budu odlična varijanta. Za relativno male novce sasvim pristojan kvalitet.

U svakom slučaju, ti kompleti mogu da budu odlična varijanta. Za relativno male novce sasvim pristojan kvalitet.
- Marko_chupavi
- MF veteran