Zvuk fretless basa sa razlicitim konf. magneta

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
The Mask AE

Zvuk fretless basa sa razlicitim konf. magneta

Post by The Mask AE » 14 Sep 2009, 11:03

Pozdrav. Interesuje me (iskljucivo iz iskustva) kako se ponasa fretless bass sa trazlicitim konfiguracijama magneta. Konkretno me interesuje kako bi se gitara ponasala da ima 2xSB magnete... Mozemo zaobici JJ konfe. "Fala vi". Poz. :bambi:

Da li je moguce skinuti fingerboard i isti zameniti bez nanosenja stete vratu?

Zoxybass

Re: Zvuk fretless basa sa razlicitim konf. magneta

Post by Zoxybass » 14 Sep 2009, 15:11

Ja sam probao jedan ručni rad sa jednim soapbarom(EMG),ne znam tačno koji je model uglavnom je pasivan magnet bio.Veoma lep zvuk vrlo sličan Jacovom,moguće zato što je bio bliže bridge poziciji....Pozzz

The Mask AE

Post by The Mask AE » 14 Sep 2009, 15:45

Jel bio sa round ili flat zicama?

Zoxybass

Post by Zoxybass » 14 Sep 2009, 16:28

Flatwound,inače gitara je od javora(i telo i vrat),grif ebonos a čivije i kobilica schaller.

EsoX

Post by EsoX » 15 Sep 2009, 17:23

Evo nasao sam par snimaka koje sam snimao kako nebi zaboravio neke idejice koje su mi padale napamet.. tako da je ovo sve daleko od sredjenog a i nisam bas neki basista...za snimanje sam koristio korg pandora PX4D proc... Mislim da nije sve u komfiguraciji magneta... ali evo za primer kao su zvucala moja dva basa, mozda ce biti od pomoci:

Squier MB4 sa aktivnim EMG PJ setom... evo sad kad odslusam ovaj take ni sam nemam pojma zasto sam prodao ovaj bass kad mi se njegov zvuk toliko svidja i kad mi je bio toliko prijatan za sviranje... :) Zice obicne round ako se nevaram GHS boomers najtanji konplet!

http://www.box.net/shared/yquqcavqk8

Peavey Grind , epoxy neck... ako se nevaram ovakva komfiguracija magneta te interesuje, bridge pojacan do daske i skoroz isciscen, neck na nekih 70% i malo zamucen. Zice takodje round elixir medium!

http://www.box.net/shared/yc3ss67bid

The Mask AE

Post by The Mask AE » 21 Sep 2009, 12:17

Niko mi nije odgovorio na:
The Mask AE wrote:Da li je moguce skinuti fingerboard i isti zameniti bez nanosenja stete vratu?

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 21 Sep 2009, 12:26

Zavisi od kvaliteta i cvrstine veze fingerboard-a i vrata, pretpostavljam. Jednom prilikom, kada mi je Mirko sredjivao truss rod na staroj Melodiji, posto je to zavrsio, morao je i fingerboard da prelepi, tj. da skine i ponovo zalepi... Tu je to zavrseno bez vecih problema... Ako si bas resen za ovaj poduhvat, pozovi pa pitaj coveka.

Post Reply