prvi strat
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: prvi strat
ja sam žrtvovao garažu 8x4,5 za radionicu,a auto može biti i vani.
Ljudi šta se dešava da nestaju slike????
Ja vidim slike...
Da sad su se pojavile.Dvije nije bilo nego je samo pisalo slike i ništa.No dobro sve 5Funkomat wrote:Ja vidim slike...
Ne fali mu bas nista.Felix wrote: Sad kad gledam ovu sliku ističe se dosta spoj na glavi,valjda radi svjetla.

Mnogo je lepsa ta tamnija "vintadzistija" boja na glavi.
Ma da izgleda super. Temelj je tamniji .
Odlično samo nastavi tako 

Hvala,biće ove zime zanimljivih sličica,barem se nadam.
Moram preseliti u manju prostoriju radi zime,pa dok preselim biće i koja slika.
Naime u pripremi je materijal za telca;tijelo hollow body, kombinacija jasena i mahagonija,top rebrasti javor sa f ključem.
Strat; tijelo jasen,također hollow body,top jasen, a između 5mm wenge(ostatak),radi kontrasta.
Vratove razmišljam raditi iz više komada.Imam dosta mahagonija i javora u tankim štrafama pa gledam da bi to iskoristio.
Preskupo je da se ne iskoristi.
Na kraju duga je zima pa ćemo vidjeti.
Pozdrav!
Moram preseliti u manju prostoriju radi zime,pa dok preselim biće i koja slika.
Naime u pripremi je materijal za telca;tijelo hollow body, kombinacija jasena i mahagonija,top rebrasti javor sa f ključem.
Strat; tijelo jasen,također hollow body,top jasen, a između 5mm wenge(ostatak),radi kontrasta.
Vratove razmišljam raditi iz više komada.Imam dosta mahagonija i javora u tankim štrafama pa gledam da bi to iskoristio.
Preskupo je da se ne iskoristi.
Na kraju duga je zima pa ćemo vidjeti.
Pozdrav!

Evo počeo sam izradu novog strata.Tijelo je od jasena sa ubačenim tankim pločama mahagonija
pod topove.Napravio sam top i gore i dole radi kontrasta sa mahagonijem.Ostalo mi pa reko da iskoristim.
Evo slika:

Vrat naravno javor+ebanovina.Boja natur dakle samo nitro bezbojni lak.Pickguard najvjerojatnije isto jasen.
Za sada toliko.
Pozdrav ekipi
pod topove.Napravio sam top i gore i dole radi kontrasta sa mahagonijem.Ostalo mi pa reko da iskoristim.
Evo slika:

Vrat naravno javor+ebanovina.Boja natur dakle samo nitro bezbojni lak.Pickguard najvjerojatnije isto jasen.
Za sada toliko.
Pozdrav ekipi

- sirac-šunka
- vragolan
Nice!

u kako dobro izgleda ovo

fino fino, svidja mi se kako izgleda taj "sendvic" od drveta 
samo napred, ovde je bezbojni must have

samo napred, ovde je bezbojni must have

Zaboravio sam napomenuti da je tijelo semi hollow body.
Kad sam već raspilio tj.skinuo topove onda sam izvadio dobar dio drveta iznutra.Ovo sam napravio
radi težine.Kakva su iskustva sa muziciranjem takvih gitara u odnosu na puno tijelo.
E da,dali je nužno napraviti f otvor ili nema veze.
Iskustva,savjeti!
Kad sam već raspilio tj.skinuo topove onda sam izvadio dobar dio drveta iznutra.Ovo sam napravio
radi težine.Kakva su iskustva sa muziciranjem takvih gitara u odnosu na puno tijelo.
E da,dali je nužno napraviti f otvor ili nema veze.
Iskustva,savjeti!