http://images.google.com/imghp?hl=en&tab=wiAca wrote:Kakav bre komresor???Dajte neku sliku...
Oprema Koju Nemate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Nemate
Bez zle namjere, ali stvarno se pitam sta ljudi vide u ovim jaguarima...Aca wrote:

Izgledaju ruzno ko djavo...(meni lice na strat koji se izdeformisao od vrucine).
Zvuce...

Ni prakticnost im nije jaca strana...temolo/bridge im je problematican...tuning nestabilan (iz istog razloga)....gitara sva izbusena za gomilu nepotrebnih switcheva i potova...A komande volumenom i switchevima je posebna boljka...
Ajde Jazzmaster opet moze da prodje, kudikamo bolje zvuci , jednostavniji je za upotrebu, a i nema one nepotrebne rupe i prekidace all over...ali jaguar?
Pokusavam da skontam...Ali mi ne ide...
Odgovor na sva pitanja vezano za zvuk jaguara (kontam da ima mnogo boljih primera, ali je meni ovaj fejvrit
) :
Uopste kod ovog lika Luke Cyrus-a ima par opasno dobrih klipova sa jaguarom. Def. se ne bih slozio da zvuce tanko i praskavo s' obzirom da se radi o jednoj od najversatilnijih gitara. Mislim ima toliko podesavanja i toliko zvukova, i po meni ima najlepsi clean zvuk od svih Fender instrumenata.
Da imam pare, to bi mi bila sledeca akvizicija

Uopste kod ovog lika Luke Cyrus-a ima par opasno dobrih klipova sa jaguarom. Def. se ne bih slozio da zvuce tanko i praskavo s' obzirom da se radi o jednoj od najversatilnijih gitara. Mislim ima toliko podesavanja i toliko zvukova, i po meni ima najlepsi clean zvuk od svih Fender instrumenata.
Da imam pare, to bi mi bila sledeca akvizicija

jcm800 imam rešenje za tebe!Gledaj u centar kruga i ponavljaj: "Ja volim Fender Jaguara, ja volim Fender Jaguara, ja volim Fender Jaguara, ja volim..."

sl0e wrote: Da imam pare, to bi mi bila sledeca akvizicija

Mada mozda jedan telac pre...
Mislim da kad je Jaguar u pitanju cak ni ovo ne bi pomoglo...xspaceman wrote:jcm800 imam rešenje za tebe!Gledaj u centar kruga i ponavljaj: "Ja volim Fender Jaguara, ja volim Fender Jaguara, ja volim Fender Jaguara, ja volim..."![]()
A sto se tice zvuka sa pomenutog clipa...pa sta znam, zvuk jeste OK, ali nista spektakularno. Pitanje je kako bi kroz isti set up zvucao strat ili telac...
Valjda stvar ukusa...

Uglavnom, jedno je sigurno...da dobijem Jaguara na poklon prodao bih ga dok bi rekao "jazzmaster"
Meni je Jazzmaster jedna od omiljenih solid body gitara. Ne tako draga kao Telecaster, ali drži solidno drugo mesto među solid body gitarama. U odnosu na Jaguar, meni je Jazzmaster zgodniji pre svega zbog normalne dužine skale, Jaguar je valjda električna gitara sa najkraćom skalom, i meni je to mnogo tesno u višim pozicijama. Nije da imam neke prste kao ćevape, ali poveliki sam čovek, i te gitarice mi nisu zgodne. Tu je onda i previše petljancije oko ožičenja na Jaguaru. Ja volim jednostavnija rešenja. Verujem da ima neko ko to ume da iskoristi kako treba, ali ja nisam od tih. I verovatno bih da koritim različite štimove bio zainteresovan za ovu kratku skalu, pa da se igram sa nekim masnim debljinama žica u spuštenim štimovima. Ali ne radim to.
Jazzmaster ima jako lep spoj zvuka sa soapbar magneta sa tenzijom žica na dugoj skali, ton ima toplinu, ali ne deluje zamuljano kao na većini gitara sa kratkom skalom, ima lepšu definiciju. I ono što se meni posebno dopada, iako nikad nisam bio oduševljen ni sa jednom vibrato kobilicom, jeste dužina ručice, koja omogućuje da bezmalo okidaš žice iznad poslednjih pragova grifplatne, a da možeš da koristiš i vibrato. Siguran sam da je inženjer na to mislio kad je pravio model koji se zove Jazzmaster, kakvu to ludu rasplivanost tona daje...
Ja se u popravke, štelovanja i modifikovanja vibrato kobilica ne razumem, ali koliko sam shvatio, nije taj vibrato tako nepouzdan koliko se tvrdi, problem je što malo ljudi koristi ove gitare, pa je teže doći do informacija. Devedesetih sam sticajem okolnosti došao u dodir sa kojekakvim muvatorima koji su dilovali opremu, i čega sam se sve tada nagledao... ko je tada imao para, mogao je da napravi takvu kolekciju instrumenata... U sveopštoj muvačini, i ta vrsta šverca, posebno polovne opreme, je cvetao. "Dežurni" majstor u jednoj takvoj ekipi mi je tada pričao o tome kakav je to čudan mit vezan za floating bridge kod Jaguara i Jazzmastera, i rekao da on ama baš nikad nije naišao na neku od ovih gitara kojima je nemoguće podesiti ili popraviti kobilicu, a da eventualna oštećenja nastaju samo kad nevešti glume majstore.
Eh da, Jazzmaster je definitivno oprema koju nemam, a mnogo bih voleo da imam...
Jazzmaster ima jako lep spoj zvuka sa soapbar magneta sa tenzijom žica na dugoj skali, ton ima toplinu, ali ne deluje zamuljano kao na većini gitara sa kratkom skalom, ima lepšu definiciju. I ono što se meni posebno dopada, iako nikad nisam bio oduševljen ni sa jednom vibrato kobilicom, jeste dužina ručice, koja omogućuje da bezmalo okidaš žice iznad poslednjih pragova grifplatne, a da možeš da koristiš i vibrato. Siguran sam da je inženjer na to mislio kad je pravio model koji se zove Jazzmaster, kakvu to ludu rasplivanost tona daje...
Ja se u popravke, štelovanja i modifikovanja vibrato kobilica ne razumem, ali koliko sam shvatio, nije taj vibrato tako nepouzdan koliko se tvrdi, problem je što malo ljudi koristi ove gitare, pa je teže doći do informacija. Devedesetih sam sticajem okolnosti došao u dodir sa kojekakvim muvatorima koji su dilovali opremu, i čega sam se sve tada nagledao... ko je tada imao para, mogao je da napravi takvu kolekciju instrumenata... U sveopštoj muvačini, i ta vrsta šverca, posebno polovne opreme, je cvetao. "Dežurni" majstor u jednoj takvoj ekipi mi je tada pričao o tome kakav je to čudan mit vezan za floating bridge kod Jaguara i Jazzmastera, i rekao da on ama baš nikad nije naišao na neku od ovih gitara kojima je nemoguće podesiti ili popraviti kobilicu, a da eventualna oštećenja nastaju samo kad nevešti glume majstore.
Eh da, Jazzmaster je definitivno oprema koju nemam, a mnogo bih voleo da imam...
- Hillybilly
Eto meni npr. Jaguar jedna od najlepsih fender sekirica i prilicno upotrebljiva (sto se moze cuti na gore navedenom snimku). Moze da zvuci kao strat i tao tele a i kao luda surf makina! Za razliku od Jazzmastera koji je upotrebljiv jedino za surf i neke alternativne varijante. Imao sa MIJ reizdanje Jazzmastera i vemo brzo sam ga prodao. Bas ta duga skala ga cini prilicno tvrdim za sviranje(mada to sigurno varira od komada do komada, kakvo mu se parce javora zalomi na vratu). PU na Jaguaru su mi legli prilicno dobro dok na Jazzmasteru su mi bili prilicno tanki sa dosta outputa. Imao sam prilike da imam na popravci i vintage Jazzmaster i moram reci da nema blage veze sa reizdanjem osim sto lice na oko. Potpuno drugacije zvuce i magneti kad ih otvoris i pogledas izgledaju potpuno razlicito.
Meni licno ne smeta mala skala na Jaguaru. Vecina muzicara enivejz 90% vremena svira na prve 3 pozicije, a dobro dodje za hvatanje nezgodnih akorda.
Tremolo je ono gde Jazzmaster i Jaguar zaista blistaju. Jedini tremolo unit koji moze da rame uz rame parira bigsby tremolu! Nisam imao problema sa rastimavanjem ni na Jaguarima ni na Jazzmasterima koje sam imo priliku da probam! Takodje ima onaj dobar sistem da se tremolo blokira za one koji nevole tremolo.
USA Jaguar takodje ima jednu mighty cool opciju "string mute system" ili kako god da ga zovu, kao stare Gretsch gitare. Kada se ta divna zezalica ukljuci gitara zvuci kao banjo, sto je utra cool za fingerpicking zezanje!
Meni licno ne smeta mala skala na Jaguaru. Vecina muzicara enivejz 90% vremena svira na prve 3 pozicije, a dobro dodje za hvatanje nezgodnih akorda.
Tremolo je ono gde Jazzmaster i Jaguar zaista blistaju. Jedini tremolo unit koji moze da rame uz rame parira bigsby tremolu! Nisam imao problema sa rastimavanjem ni na Jaguarima ni na Jazzmasterima koje sam imo priliku da probam! Takodje ima onaj dobar sistem da se tremolo blokira za one koji nevole tremolo.
USA Jaguar takodje ima jednu mighty cool opciju "string mute system" ili kako god da ga zovu, kao stare Gretsch gitare. Kada se ta divna zezalica ukljuci gitara zvuci kao banjo, sto je utra cool za fingerpicking zezanje!

-
Da li si ti uopste svirao dobro setapovan Jaguar?Ni prakticnost im nije jaca strana...temolo/bridge im je problematican...tuning nestabilan (iz istog razloga).

Ovo su uglavnom mitovi i legende...malo majstora ustvari zna da podesi bridge kako treba.Sam bridge jeste komplikovan, ali se sve da resiti.
Meni je stvar resio mustang bridge, jer imam imam 'teske' ruke.
Evo jos par klipova. Jos jednom ponavljam da ima mnogo reprezentativnijih, ali su meni ovi kul.

Pa to, meni je to baš plus. Ne volim kad su mi žice pod prstima onako kao žvaka, a imam dovoljno veliku šaku da me ne maleiše duga skala. Jaguar je gitara za poštovanje, ali nije za mene.Hillybilly wrote:Bas ta duga skala ga cini prilicno tvrdim za sviranje
I ja voli tu offset liniju koju imaju Jaguar i Jazzmaster, izgleda blesavo, ali je to zapravo dosta udobno za sviranje. Bar meni. E sad, ja izgleda da inače imam sklonost ka "ružnim gitarama", većina gitara koje su meni na oko jako simpa dobijaju tu etiketu "ružne gitare" od drugih ljudi.
Da...Tu su on i Telac...sl0e wrote:po meni ima najlepsi clean zvuk od svih Fender instrumenata.
Necjesh ni skontati....jcm 800 wrote:Pokusavam da skontam...Ali mi ne ide...
To ti je kao crno i belo, kao dizelash i padavichar. Nemogu se skontati.... get it

Gitara je namenjena za vrste muzike koje tebe uglavnom nezanimaju, i obrnuto. Pa nije ni chudo shto ti se ni izgledom ni zvukom nedopada. Ali, to je normalno, jer nevole svi sve .Kao shto je teshko da cje pravi ljubitelj npr Jaguara i Jazzmastera ikad pozeleti da ima Jackson, Hamer, ili bilo koju drugu "shpicastu" gitaru.
- mislim_stvarno
Ha, nemaju oni pojma... Kad nam skinu sankcije, pokashcemo svima...Tufli wrote:teshko da cje pravi ljubitelj npr Jaguara i Jazzmastera ikad pozeleti da ima Jackson, Hamer, ili bilo koju drugu "shpicastu" gitaru.

Ovo je za sig. Mnoge krvave forumaške okršaje bi sprečilo.Tufli wrote:Necjesh ni skontati....jcm 800 wrote:Pokusavam da skontam...Ali mi ne ide...
To ti je kao crno i belo, kao dizelash i padavichar. Nemogu se skontati.... get it![]()
Gitara je namenjena za vrste muzike koje tebe uglavnom nezanimaju, i obrnuto. Pa nije ni chudo shto ti se ni izgledom ni zvukom nedopada. Ali, to je normalno, jer nevole svi sve .Kao shto je teshko da cje pravi ljubitelj npr Jaguara i Jazzmastera ikad pozeleti da ima Jackson, Hamer, ili bilo koju drugu "shpicastu" gitaru.