John Mayer

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

sinisake
The original one

Re: John Mayer

Post by sinisake » 16 Sep 2009, 14:21

Nego, mislim da ova numera nije bila:

Prosecna pesma, cak i smarajuca malo... ALI, sto je lepo odsvirao chova, narocita tamo negde oko petog minuta, bas onako (s) moodima, svaka cast! :mrgreen:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 16 Sep 2009, 14:28

Ali brate kakav zvuk ima covek...

sl0e

Post by sl0e » 16 Sep 2009, 18:27

Realno, neka prica ko sta hoce, ali ovo je zvukcina! :ziveli:

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 16 Sep 2009, 22:18

Ma ja se zezam, kontam da o ukusima ne vredi raspravljati... A Mayer je samo jedan od radnika mainstream muzicke mashinerije...

nebojsak

Post by nebojsak » 16 Sep 2009, 23:16

Gde iskopavate ove likove? Na ovom forumu sam izvalio da postoji onaj MAB, saznao da Bane Jelić nije jedan iz kolekcije Mastersa nego živ čovek, i sad ovo :?

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 17 Sep 2009, 09:09

Siroka i veeelika su internet bespuca. veca od svemira! :wink:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 17 Sep 2009, 12:15

nebojsak wrote:Gde iskopavate ove likove? Na ovom forumu sam izvalio da postoji onaj MAB, saznao da Bane Jelić nije jedan iz kolekcije Mastersa nego živ čovek, i sad ovo :?
Ih, Nebojsa i to pita covek koji postuje ovakve linkove:

http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... 55#p124027
http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... 60#p109269

Ovaj Mayer sveCki poznat, a ti tu neke opskurne alternativce iz mraka internet bespuca (thanks, dejankuki) vadis, i cudom se cudis ... :ziveli: (A salim se ja malo)
A Mayer je samo jedan od radnika mainstream muzicke mashinerije...
Pa sta?
Dobar, vredan i savestan radnik! Takvima bih uvek dao bonus, da sam neki kapitalista, ko sto nisam... :mrgreen: :ziveli:

nebojsak

Post by nebojsak » 17 Sep 2009, 12:33

Ajde za Jamesa Chancea, al de nađe MC4? Svako ko je zagrebao mrvicu dalje od major labela i onoga što se pušta na teveu zna za njih, pogotovo ako ima preko 25 godina.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 17 Sep 2009, 13:02

A, dobro, al' za Mayera ne moras ni da grebes. ;)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 17 Sep 2009, 16:07

kako neznas kad mu bila riba dzenifer aniston! kakav sochan trach, a? :mrgreen:

Mirkos

Post by Mirkos » 26 Sep 2009, 14:50

Cudno,vas sve john smara,a ja sam bas obrnutog misljenja. NAPOKON nije gitarista koji smara svojim ultradugim dosadnim solazama (a svi znate da bi mogao,ima znanja za to).NAPOKON covek koji je osmislio PESMU,kao takvu.

Kad sam prvi put cuo belief,odusevio sam se.

Drago mi je da imate crossroads koncert...kad sam dobio to,bio sam u fazonu evo opet smaranja sa bluzom ... medjutim ...kakav koncert.

nebojsak

Post by nebojsak » 26 Sep 2009, 16:31

Meni je ovo onako 100% opeglano, što mi nikako ne ide uz reč bluz. Nešto kao Gary Moore sa 2 dodatne kašičice šećera i sa vrlo malo limuna. Tačnije, kao onaj čaj od šipka koji se služi u obdaništu.

guv'nor

Post by guv'nor » 26 Sep 2009, 17:35

nebojsak wrote: Tačnije, kao onaj čaj od šipka koji se služi u obdaništu.
:lol: Kako si me sada vrnuo u vrtić! :bravo: :ziveli:

Nadam se samo da pod "prljavu" bluz svirku ne misliš na Mick Taylor-a. :mrgreen:

A ni u meni John Mayer nikako ne budi asocijaciju na neki bluz, ipak je on više gitarska rn'b-pop priča nego bluz. I ako je osnova za sve to naravno... Džej! :lol:
Bitno je da oni (mlađi gitaroši) prenose neku tradiciju, a i verovatno bi rizikovali da ispadnu pomalo smešni da nisu bar i toliko "čisti" pored npr današnje Nashville škole koja je dostigla apsolutno savršenstvo, što produkcije što preciznosti same svirke.

Stoji da je bar 50% Mayer-ovog repertoara namenjeno devojčicama i da su slinave i svetu potpuno nepotrebne pesmice, ali isto tako mu nije žao da te iste devojčice udavi na koncertima onim što nikada nisu slušale zbog preteranog blejanja u MTV. Na neki način im nadoknađuje propušteno. :D

[youtube]bww30yl3Jps&feature=related[/youtube]

[youtube]-5imPpWkZo8&feature=related[/youtube]

dweezil

Post by dweezil » 27 Sep 2009, 10:34

a u vezi John Mayera koji svira Boss BD-2 Blues Driver-a, hvale mi svi tu pedalu da cu na kraju def morati da je chekiram :). Kakva su tvoja iskustva @guvnor ?! :)

guv'nor

Post by guv'nor » 27 Sep 2009, 12:35

dweezil wrote: Kakva su tvoja iskustva @guvnor ?! :)
Najblaže rečeno - štura.
Nisam nikada sa njom izlazio na svirku, tako da mogu samo da podelim sobno iskustvo.
Ajd' da se citiram, pa ću malo i da se dopunim: :)
BD-2 - na manjem gainu uvek savršen zvuk. Prelep trip pojačala na kulturnom otpanju. Jedina zamerka koju imam na taj seting je prevelika kompresija i gušenje kada bilo šta pustiš kroz istu (drajv ili bilo kakvu vrstu malo jačeg boost-a). Na većem gainu je već imala neki zvuk fuzza kroz kompresor - not my cup of tea.
I da, slažem se sa izjavom Rocketa koja je sledila u temi iz koje sam ovo kopirao, da uvek manje-više zvuči prijatno, na gotovo svim setinzima. Dodao bih samo da je potrebno često zavrnuti malo tone pot.
E sada, meni je baš smetalo to što se uguši pri najmanjem bustu koji met'eš u nju, ali izgleda da je to nekima poželjan fora, bar je Mayer drži odmah iza Katana Boosta. :) Ili, sa druge strane ko zna šta ta Keeley modifikacija radi pedali... Možda je osposobi za neki nove stvari... :mrgreen:

A što se tiče Mejera, samo bih da dodam da ko svira sa Bilijem i Slešom, ne mož' da ne valja :metal:
[youtube]RNuAdB5oVrU&feature=related[/youtube]

Post Reply