kako odrzati tremolo u stimu

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

ness

kako odrzati tremolo u stimu

Post by ness » 22 Sep 2009, 23:46

Zahvaljujuci ovom snimku konacno sam uspeo da nastelujem tremolo,da se ne rastimava posle svake upotrebe rucice.Svako ko ima vintage tremolo moze da pokusa,meni je uspelo. :)

Funkomat
MF veteran

Re: kako odrzati tremolo u stimu

Post by Funkomat » 23 Sep 2009, 13:45

Dobar klip.

Enterprise

Post by Enterprise » 23 Sep 2009, 18:04

Ne bih ja ovo probao,izgleda mozda dobro,al se ja ne bi zajebavo sa ovim :)

eg303

Post by eg303 » 23 Sep 2009, 18:59

Tip je lud, kako samo to kod njega lako izgleda, padaju u vodu sve silne nauke posle ovako nečeg, jedino što svi treba da se naviknu na taj "dive" na kraju svako sola, vrlo interesantan je i drugi njegov video za setovanje floyda na youtube-u za 4 minuta (ili manje)... Ti žabari .ebali su kevu ovim tremolima :lol:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 23 Sep 2009, 19:08

ovako nesto slicno sam i ja skontao,da ne treba posle dirati civije....odlican video!

ness

Post by ness » 23 Sep 2009, 19:10

eg303 wrote: jedino što svi treba da se naviknu na taj "dive" na kraju svako sola
E to i mene uzasno nervira.Ali sto je najgore stvarno radi ! :) Mada sam se ja namucio dok sam ga ustimao,ne ide tako glatko ko na klipu.
Last edited by ness on 23 Sep 2009, 19:15, edited 1 time in total.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 23 Sep 2009, 19:11

what tha fuck?

ovo je fenomenalno! moram da probam

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 23 Sep 2009, 19:45

evo ja probao, savrseno radi! :) ja ustvari nisam znao foru,kako da je vratim u stim....ja isto ovo radim,isteglim zice,pa ih njakam,pa nastimam itd....ali do sad posle bendovanja skontam da se rastimala,i onda kad zavrsim pesmu, ja malo te rastimane zice "iscimam",sto nije prakticno u toku pesme....ova fora sa tremolom je savrsena!!!!

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 23 Sep 2009, 20:00

Pa mislim, ovo shto radi taj lik je sasvim normalan nacin da se zategnu zice, ja i na svojim gitarama koje nemaju tremolo ionako istezem zice i zaista, znaci proba, svira, bez stimanja, a ja bash znam da iskrivim zice dok sviram :D :ziveli:

ness

Post by ness » 23 Sep 2009, 20:17

Da,ali na telecasteru(vid'o sam da cepas samo te gitare)nema tremola,i tu onda nema toliko problema sa stimom. :) :ziveli:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 24 Sep 2009, 02:19

ma stoji to za istezanje zica, to je rutina, to svako radi, tako kapiram... al ovaj fazon sa tremolom mi je genijalan... kako je vraca u stim!

Blingo

Post by Blingo » 24 Sep 2009, 10:21

Probao i radi! :D

Jedino, svirati SRV-a s ovakvim načinom štimovanja je noćna mora jer ima više da dajvinguješ s tremolom od Dimberga! :lol:

Kapiram da je dobra fora za nekoga ko ne bendinguje žice tako često, a stalno se igra s tremolom...

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 24 Sep 2009, 10:35

Blingo wrote:Probao i radi! :D

Jedino, svirati SRV-a s ovakvim načinom štimovanja je noćna mora jer ima više da dajvinguješ s tremolom od Dimberga! :lol:

Kapiram da je dobra fora za nekoga ko ne bendinguje žice tako često, a stalno se igra s tremolom...
pa dobra je fora za svakoga,jer i taj sto dosta benduje,posle ovoga nece imati rastimanu gitaru..i ne mora taj dive da ide do kraja kao sto ovaj lik radi,ja samo malo pritisnem,da se spusti mozda za ton-dva....jeste malo zeznuto to raditi u toku svirke,al jbg :D

eg303

Post by eg303 » 24 Sep 2009, 10:52

Овај талијан је сумирао разна решења за овај проблем са штимом. Ако сте га слушали у уводу видеа, и он препоручује промене на свакој од тачака где жица има трење, тј чивије, онај курчић спушта жице (tree), кобилица, седла тремола и тремоло блок. Још пре неких двадесетак година Ден Ерлвајн је у Гитарплејеру елаборирао ову тему, мислим да имам тај број негде у кући...

Blingo

Post by Blingo » 24 Sep 2009, 11:37

Guitar_thrill wrote:
Blingo wrote:Probao i radi! :D

pa dobra je fora za svakoga,jer i taj sto dosta benduje,posle ovoga nece imati rastimanu gitaru..i ne mora taj dive da ide do kraja kao sto ovaj lik radi,ja samo malo pritisnem,da se spusti mozda za ton-dva....jeste malo zeznuto to raditi u toku svirke,al jbg :D
E vidiš, ja posle benda nikada nisam imao raštimavanje, dok je štim uvek odlazio u PM posle igranja s tremolom. Sada, medjutim, posle igranja sa tremolom sve je super, dok kako zavijem žicu sve ode u božju mater dok ponovo ne cimnem ručicu...

Ko će ga znati, za sada držim ovaj "novi" način štimovanja, pa će vreme pokazati. - Uvek mogu da se vratim na staro! ;)

Post Reply