Tiny tiny problem sa pragovima...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
mislim_stvarno

Tiny tiny problem sa pragovima...

Post by mislim_stvarno » 01 Oct 2009, 23:32

Znaci, cini mi se da je poslednji prag na gitari, na sredini radiusa, malo podignut, zapravo skoro sam siguran da je tako. To uzrokuje da na 23. i 22. pragu D i G zice imam mrtve note.

Sta ciniti? Da li ima neki "narodski lek u kucnoj radinosti kod coveka koji nema nikakve veze sa izgradnjom gitara i obradom drveta, vec samo obradom metala" ili da nosim kod majstora?

Ovo pitam samo iz razloga sto nameravam da u skorijoj buducnosti menjam gitaru za neku drugu (citaj Ibanez za Jackson, a ne strat :mrgreen: ), pa ne bi da mi tako neki glup problemcic skida cenu ili odbija ljude... U principu, meni ne smeta...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Tiny tiny problem sa pragovima...

Post by nemanjavelimirovic » 01 Oct 2009, 23:51

Mislim da mora da se turpija....najbolje na servis! :D

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 01 Oct 2009, 23:56

Ako je samo taj jedan prag i vidis tacno gde je ispupcen, kontam da mozes i sam da odradis. Zalepis par traka onog maskirnog papirnog selotejpa na drvo do praga da ga ne ostetis i finom smirglom polako stanjis taj ispupcen deo. Ima na jutubu par dobrih snimaka o tome...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 02 Oct 2009, 00:03

stvar je u tome sto na sredini nije usao do kraja, to je problem, podigao se, pa me zanima da li smem da ga ucukam ja (stavim komad drveta preko praga i cukam cekicem u drvo), ili da ga nosim majstoru...

Ako me ne bi mnogo izaslo, odneo bih je da mi to srede i na poliranje pragova, posto deluju neravno od gore kad se gleda

Markony

Post by Markony » 02 Oct 2009, 09:12

Mene je slican problem i poliranje iznelo 10 eura u Jagodini.
Kako sam cuo takav servis u Beogradu kosta oko 20 eura.

Sava

Post by Sava » 02 Oct 2009, 09:13

mislim_stvarno wrote:stvar je u tome sto na sredini nije usao do kraja, to je problem, podigao se, pa me zanima da li smem da ga ucukam ja (stavim komad drveta preko praga i cukam cekicem u drvo), ili da ga nosim majstoru...

Ako me ne bi mnogo izaslo, odneo bih je da mi to srede i na poliranje pragova, posto deluju neravno od gore kad se gleda
Da, možeš da ga ukucaš na opisani način, ali postoji dosta velika verovatnoća da će se ponovo podići. Najbolje bi bilo izvaditi prag pa ga vratiti sa malo lepka. Sve to plus šlajfovanje svih pragova kod dobrog majstora je 20 euro. Meni je recimo Mirko Tasić vadio čak 4 praga koji nisu dobro ležali pa ih vraćao nazad i evo posle godinu dana još uvek sve odlično leži.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 02 Oct 2009, 09:31

Hvala na odgovorima. Verovatno cu odneti kod majstora sledece nedelje, mislio sam danas, ali ipak ne mogu...

Post Reply