IK Multimedija Sprema "AmpliTube Metal"

Moderators: dejankuki, toza, Reverse

Rocket Roll

IK Multimedija Sprema "AmpliTube Metal"

Post by Rocket Roll » 07 Oct 2007, 23:37

=======================================
->IK Multimedia: AmpliTube Metal Homepage<-
=======================================

Image

///////////////////////////////////////////////////////////////////////

Image

Image

Image

Image
Last edited by Rocket Roll on 07 Oct 2007, 23:55, edited 2 times in total.

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 07 Oct 2007, 23:39

Al si me naš`o sad... Znači imaš piće za ovo...

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 08 Oct 2007, 00:09

Ohohohohoh to je vec nesto :)
Izlgeda da cu i ja da pocnem da koristim amplitube :)
Svaka cast!

Critical
PedoBear

Post by Critical » 08 Oct 2007, 16:53

Zoli wrote:Izlgeda da cu i ja da pocnem da koristim amplitube
A izgleda da cu i ja :lol:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 08 Oct 2007, 19:03

Vi ljudi, bre, stvarno niste normalni. TEK SAD da počnete da koristite AmpliTube?

Pa AmpliTube 2 već vekovima (vekovima!) ima odlične emulacije Mesa Boogie Roadstera i onog Satrijanijevog Peaveyja, a u pitanju je ista DSM tehnologija... U AmpliTube Metalu će samo biti još par takvih pojačala i par novih pedala. Ponavljam, isti algoritmi.

Pa kada je Metalika bila u Beogradu (Partizanov stadion), šta mislite kroz šta su svirali? Kroz AmpliTube Live. Nisu hteli da nose pojačala iz straha od Srbije. (Ovo je stone-cold činjenica, potvrdio Koja iz "Discipline Kičme" i srpski deo ekipe.)

Tek sad! Jeeee. Šta ste do sada koristili, Guitar "Freaking" Rig? Pa jeste slušali Foxove radove na AmpliTube 2? Slušali ste. I?

(Izvinjavam se ali... moram!)

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 08 Oct 2007, 23:52

Damn right da cu da koristim Guitar "Friggin'" Rig 2! :D Pokusao sam apmplitube..ali je buka tolika, i toliko mi je nekontrolisan zvuk :S Uvek mi je bio prljav...i to st oje Fox radio, prljavo! :D onako rockerski (ne znam bolju rec), a ja hocu metal, cisto, savrseno, sa malo peska, i da grmi.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 09 Oct 2007, 00:07

Buka - to se reši sa ona dva potenciometra ispod glavnog prozora, odn. "noise gate" (vrlo je osetljiva i treba je samo malo mrdnuti):

Image

A što se tiče "prljavštine", ne znam, nisam stručan... Kao laik bih pomislio - ako je Mjetal'ki dobro, dobro je za metal. Šta ja znam.

Foxov zvuk mi se čini "prljav" ali ne "nekontrolisan", vrlo Vaijevski. Za sve ostale tipove zvukova (tj. za one za koje sam stručniji) odgovorno tvrdim da Guitar Rig ne može ni da priđe AmpliTubeu 2. Dugo sam čekao da čujem te tranzijente, tu reakciju kod bendinga (te harmonike) i tu dinamiku. Jedinu stvar za koju sam smatrao da je bolja u GR2 - emulacija Bassmana - potpuno je "pojela" Bassmanova glava iz novog AmpliTubea Jimi Hendrix, pa sam i tu miran.

Dobro, evo kako ćemo - čekamo AmpliTube Metal (uskoro izlazi) i Guitar Rig 3 (izašao prvog oktobra), pa da vidimo.

XtrmntR

Post by XtrmntR » 09 Oct 2007, 01:08

Uf... ja probao Amplitube 2, dosta je bolji i realistichniji od riga. Josh uz odgovarajucu opremu, Di Box, bolji zvuchnici ili pojachalo na komp, bilo bi josh bolje. :)

Ne mora da bude buchno zbog noise gate-a. Ja sam probavao kod frenda am2(kao i jos am live, rig) i to: gitara>mikseta>line in>zvuchne kutije, i chulo se neugodno shustanje, pretpostavljam da je do kompa, tj. zvuchne, ili mu je bash spor komp. I probavao sam razne kombinacije, i uvek isto, ali samo dok su pokrenuti programi.

Sava

Post by Sava » 09 Oct 2007, 09:52

I prva verzija Amlitube je odlična, a postoje brojne dopune sa raznim pojačalima.

Da li je neko probao Amplitube live?

XtrmntR

Post by XtrmntR » 09 Oct 2007, 10:56

Probao sam Amplitube Live tu stariju verziju, chini mi se da v1 ili tako neshto. Uglavnom, ne moze bash da se poredi sa novom verzijom, barem po meni. Ova v2 je daleko bolje odradjena.

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 09 Oct 2007, 11:13

Ne postizes nista noise gate-om, samo skidas sum kada je tisina. Sum je opet tamo kada sviras :)
Izlgeda da cu ovih dana morati jos jednom da probam...samo zbog vas koji hvalite:)

guitarrigrules

XtrmntR

Post by XtrmntR » 09 Oct 2007, 12:36

zolideathmetal wrote:Ne postizes nista noise gate-om, samo skidas sum kada je tisina. Sum je opet tamo kada sviras :)
Izlgeda da cu ovih dana morati jos jednom da probam...samo zbog vas koji hvalite:)

guitarrigrules
Pazi, meni je recimo minmalno buchno dok sviram, skoro neprimetno, postavim onaj TRESH na sredinu otprilike, Rocket je postavio sliku.
A fazon je shto za svaki preset morash da regulishesh. :)

vg78
MF veteran

Post by vg78 » 09 Oct 2007, 13:27

Rocket Roll wrote: ...Pa kada je Metalika bila u Beogradu (Partizanov stadion), šta mislite kroz šta su svirali? Kroz AmpliTube Live. Nisu hteli da nose pojačala iz straha od Srbije. (Ovo je stone-cold činjenica, potvrdio Koja iz "Discipline Kičme" i srpski deo ekipe.)
...
Hmmm....ja sam skeptičan u vezi toga. Nekako mi se čini neverovatno. Imaju oni vise opreme, nego jedna veća prodavnica. A nisu ni platili za tu opremu, dobili ga džabe zbog reklame.
Znači: :eek7:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 09 Oct 2007, 13:37

Priznajem, AT 2 nije savršen. Ali ima par jednostavnih rešenja. Ono što može da "izdrlja" zvuk u AmpliTube 2 su:

1) Kabineti i mikrofoni ispred njih. Preseti su sjajni, ali ti "matched cabinets" su ponekad vrlo loše "matched". Zato sam jedva sačekao AmpliTube Jimi Hendrix, tamo je dosta impulsa kabineta sa zvučnicima od 15'' - pravo osveženje. Možda bi mogli da probate da uvezete AmpliTube 2 glavu (onog Mesa Boogiea, ili onog Peaveyja) u AmpliTube Jimi Hendrix kabinete. Ako se komp buni, izvezite traku iz AmpliTubea 2 i u drugom prolazu je "pokupite" AmpliTubeom JH. Vredi truda, jer je zvuk "bleedin' huge!" (Ako vas mrzi da se zezate sa tim, samo menjajte mikrofone, menjajte im položaj po osi i skidajte/ stavljajte mrežicu sa kabineta dok ne dobijete najbolju kombinaciju.)

2) "Prepržavanje" AmpliTubea 2. Mnogo je osetljiviji na "vreli" signal nego Guitar Rig, i tranzijenti umeju da "probiju" na strašno nezgodan način. Ta greška je, nažalost, cena koju plaćamo za to što AmpliTube 2 zvuči tako "živo". Kratko rečeno - čim linijica u donjem desnom uglu dođe do 85%, zvuk će vam probiti u attacku. Onaj metar dole desno neće pokazati probijanje, jer je tranzijent attacka suviše brz da ga on uhvati, ali čuće se digitalna distorzija. Ja sam to rešio kompresorom na ulazu - mogao bih da na ulazu vozim i neki softverski kompresor ili, još bolje, limiter. Većina ljudi ostavlja, međutim, ulazni signal da fluktuira kako stigne, a onda "greje" izlaz, umesto da izlaz bude na granici probijanja, a da se ulaz (gitara u zvučnu karticu) kompresuje i zagreva što više. Ako se izlaz greje a ulaz je previše dinamičan i frekvencijski širok, pojaviće se

3) Šum. Toliko šuma na teškom gainu je zbog insistiranja AmpliTube ekipe na gornjem i donjem delu EQ spektra - upravo to AT dvojci i ubija "plastičnost". Ako je gitara prosto bocnuta u line-in, magneti se ne ponašaju kako treba. Guitar Rig 2 mnogo više "oprašta" ovakav postupak. Razlog zašto Fox ima tako dobar ton na AT2 jeste njegov DI - "brije" loše frekvencije (sve ispod 60 Hz, sve preko... zaboravih koliko) i ne overloaduje magnete. Ako vam to fali, možete da "obrijete" signal na ulazu nekim EQ hipassom i lowpasom.

------------------------------------------------------------------

Praktičan savet za kraj, ako vam fali opreme: Uključite gitaru, učitajte AmpliTube, snimite šta želite, ne sekirajte se zbog šuštanja i brujenja - pazite samo da signal ne klipuje na zvučnoj kartici (da se sve snimi kako treba, bez probijanja). Sačuvajte preset, maknite AmpliTube sa trake, i prvo EQjte signal - ništa ispod 50-90 Hz vam ne treba, isto tako i ništa preko 7-9 kHz. Stišajte sve do 300 Hz i neka sve ima blagi pad posle 6 kHz. (Pratite ovde klasične savete producenata.) Zatim ga limitujte - mislim, stvarno zveknite freakin' brickwall na tu gitaru. "Zakucajte" najjači tranzijent na, recimo, -6 dB i zapamtite gde ste ga "zakucali", ali nemojte da prekompresujete signal limiterom! Samo skinite peakove, da bi vam ostalo dovoljno dinamike za rad.

Sada ponovo podignite AmpliTube, i "gazite" ga koliko hoćete, dokle god ne ulazite u crveno. Neka vam kontrolna tačka budu mesta na kojima je limiter zakucao signal - ako tamo ne probija, sve je OK. Vrtite dugmiće dok vam se zvuk ne dopadne. To je to.

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 11 Oct 2007, 01:11

Ne znam... meni taj šum daje potrebnu "prirodnost" celoj priči. Nekako ne volim da je sve pure and clear (there`s no such a thing in real life).

A ako vam baš jako smeta šum, oh wel... na drugi insert stavite neki od Wavesovih X-hum, X-noise i naučite ga da skine šum and there you go. No more noise ;)

Post Reply