Nekoliko glupih pitanja:
Dugacke nokte nemam(samo na malom prstu - onaj za cackanje usiju

Moderator: Critical
to odmah zameni. kao shto covek iznad rece, stavi 10tke i nemash problema. 12tice su predebele za pocetak, samo cesh se cimati bezveze® wrote:Kupio sam F310P. Dobio sam torbu, kais, rezervne zice .012-.053,
to je kapodaster ili kapo, ne znam koji je pravilniji nazivinbus, nesto plavo plasticno sto pretpostavljam treba da stoji oko vrata dok pokusavam da namotam zice, jer je oblika kao i vrat i sa unutrasnje strane ima gumu kako se isti ne bi izgrebao,
to crno ti sluzi za namotavanje civija i vadjenje onih malih pinova shto drze zice na kobilicii nesto crno plasticno cemu jos uvek nisam uspeo da odredim funkciju i ulogu,
kao shto rekoh promeni zice. bolece i dalje ali cesh se brze navicii 3 trzalice, a dokupio sam jos 5 razlicitih pa kao nesto isprobavam.
U svakom slucaju, prezadovoljan sam. Jedva kucam levom rukom po tastaturi, prsti su mi plavi, ali sad ne obracam paznju toliko na to, samo se s' vremena na vreme izderem od bola kad dotaknem zicu
. To tako traje vec 2 sata. Videcu koliko cu jos izdrzati...
Da. Ja debil kupio 5 istih za palac.XtrmntR wrote:Mislish na thin finger/thumb picks?
Mogu ja da pogodim zicu cak iz prvog puta, toliko precizno da ni sam ne poverujem, obzirom na kolicinu iskustva itd.Kemfree wrote:Prvih par dana intenzivnog sviranja ce ti krvariti prsti, ali posle toga nista neces osecati
Isto tako i sa trzalicom. U pocetku neces moci da pogodis zicu iz 15 pokusaja, ali nemoj da skapiras da je trzalicom nemoguce svirati, i da je batalis. Samo je drzi u ruci, i vrlo brzo ce ti postati prirodno.
Pa ako ne mislis da sviras flamenko, cepaj trzalicom. Ako ti se dopadne, i jednom kupis elektricnu, tu prsti vise i nemaju neku ulogu. Inace, mislim da je (ako si desnjak) motorika prstiju desne sake vec dovoljno razvijena da mozes bez problema da sviras, osim spanske gitare naravno. Ja ne bih koristio finger picks, jer ces kasnije prste koristiti samo u cilju dobijanja konkretno malo tiseg i mekseg zvuka kad ti to treba.® wrote: Mogu ja da pogodim zicu cak iz prvog puta, toliko precizno da ni sam ne poverujem, obzirom na kolicinu iskustva itd.
Nego sam mislio da ako se naviknem na trzalicu da cu jednog lepog dana morati sve ispocetka da ucim samo sa prstima desne ruke.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest