Squier Classic Vibe Stratocaster® ‘60s VS Vintage®V6 ICON

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
zile20584

Squier Classic Vibe Stratocaster® ‘60s VS Vintage®V6 ICON

Post by zile20584 » 07 Oct 2009, 11:59

Ove dve gitare su u sličnom cenovnom rangu.Čuo sam kako zvuče i jedna i druga,al' opet....Nisam siguran za koju bi' se pre odlučio... :-)Da li je neko imao iskustva sa ovim gitarama,i kakve su impresije??
P.S. Molim vas,imajte u vidu da su ovo jeftine gitare.Da imam kintu kupio bi' pravog Fender Strat-a :-)

Specifikacija za Squiera:
Body-Alder
Neck-1-Piece Maple, Modern “C” Shape,
(Gloss Polyester Finish)
Fingerboard-Rosewood, 9.5" Radius (241 mm)
No. of Frets-21 Medium Jumbo Frets
Pickups-3 Custom Vintage Style Single-Coil Strat® Pickups with Staggered, AlNiCo 5 Magnet Pole Pieces and Aged White Covers
Bridge-Vintage Style Synchronized Tremolo
MachineHeads-Vintage Style Tuning Machines

Specifikacija za Vintage V6:
Body-Eastern Poplar
Neck-Hard Maple – Bolt On
Fingerboard-Rosewood, V6MRBK Maple
Frets-22
Tuners-Wilkinson® WJ55 E-Z-LOK™
Vibrato-Wilkinson® WVC
Pickups-Wilkinson® Single Coil x 3 (N)WVS (M)WVS (B)WVS

Rocket Roll

Re: Squier Classic Vibe Stratocaster® ‘60s VS Vintage®V6 ICON

Post by Rocket Roll » 07 Oct 2009, 12:16

zile20584 wrote:Ove dve gitare su u sličnom cenovnom rangu.
Ako pričamo o cca 350€, razmisli da pojuriš polovnog MIM Strata.

zile20584

Post by zile20584 » 07 Oct 2009, 12:49

Rocket Roll wrote:
zile20584 wrote:Ove dve gitare su u sličnom cenovnom rangu.
Ako pričamo o cca 350€, razmisli da pojuriš polovnog MIM Strata.
Nisam baš siguran dal' bi uzimao polovnu gitaru...Bojim se da ne dobijem "mačku u džaku"!:-) Ili,bolje rečeno,nemam dovoljno iskustva.Jednom sam isprobavao Fender Strat Standard-e u Mitrosu.Probao sam 4-5 gitara iz iste serije i zvučale su totalno različito(naravno isti settings je bio kod svih gitara).A kad' sam isprobavao ove jeftinije varijante,činilo se da su poprilično pošteno ujednačene što se zvuka,i svirljivosti tiče.
A koliko se inače kreću Stratovi mexikanci?

eg303

Post by eg303 » 07 Oct 2009, 13:40

Ја сам јурио мексиканца, цене су биле око 350 евра (прва цена), значи да можеш да прођеш и са 330. После све силне јурњаве за њима, пазарио сам и нимало се не кајем, Сквајер Стандард Стратокастера, био је на акцији у Митросу, за 15000 динара ко нађе бољу гитару, алал му вера...
Треба напоменути да су и неке серије американаца заправо комплетно рађене у Мексику, а састављане у Калифорнији...

zile20584

Post by zile20584 » 07 Oct 2009, 15:39

Sad' se vraćam iz Mitrosa.Probao sam Classic Vibe Stratocaster 60s.Gitara je fenomenalno izrađena!Znači vizuelno,finiš,boja...sve je super.Super leži u ruci...svirljiva je.Fenomenalno zvuči....Probao sam je na Roland Micro Cube-u.Mogu samo da zamislim kako bi dobro zvučala na nekom lampašu! :-) Sve u svemu...Mislim da ću je uzeti! :ziveli:

majtimika

Post by majtimika » 07 Oct 2009, 16:21

samo napred bolja je od bilo kojeg MIM standard strata

shule

Post by shule » 07 Oct 2009, 16:32

Potvrdjujem. :)

Haralampije

Post by Haralampije » 07 Oct 2009, 18:45

zile20584 wrote:Ove dve gitare su u sličnom cenovnom rangu.Čuo sam kako zvuče i jedna i druga,al' opet....Nisam siguran za koju bi' se pre odlučio... :-)Da li je neko imao iskustva sa ovim gitarama,i kakve su impresije??
P.S. Molim vas,imajte u vidu da su ovo jeftine gitare.Da imam kintu kupio bi' pravog Fender Strat-a :-)

Specifikacija za Squiera:
Body-Alder
Neck-1-Piece Maple, Modern “C” Shape,
(Gloss Polyester Finish)
Fingerboard-Rosewood, 9.5" Radius (241 mm)
No. of Frets-21 Medium Jumbo Frets
Pickups-3 Custom Vintage Style Single-Coil Strat® Pickups with Staggered, AlNiCo 5 Magnet Pole Pieces and Aged White Covers
Bridge-Vintage Style Synchronized Tremolo
MachineHeads-Vintage Style Tuning Machines

Specifikacija za Vintage V6:
Body-Eastern Poplar
Neck-Hard Maple – Bolt On
Fingerboard-Rosewood, V6MRBK Maple
Frets-22
Tuners-Wilkinson® WJ55 E-Z-LOK™
Vibrato-Wilkinson® WVC
Pickups-Wilkinson® Single Coil x 3 (N)WVS (M)WVS (B)WVS
Classic vibe je odlicna gitarica za 28000 dinara(mislim da je toliko).I sto je najvaznije od punog drveta je(nije presovan karton ili iverica,ili sta vec koriste)
Sjajna je i za budzenje(ako budes hteo nekad bolje magnete),elektronika je boljeg kvaliteta nego na ostalim skvajerima,magneti su mi doduse malo mlaki(probavao sam classic vibe 50s),mada tu je taj stratovski zvuk,al dobro ne moze sad da se ocekuje da budu savrseni.Daleko od toga da je bolja od bilo kog fendera,ne zanosite se bas toliko(pogotovo ne od ovih meksickih serija od 2006. pa naovamo),ali je mozda najbolji skvajer u ponudi i u svakom slucaju ubedljivo najbolji izbor za taj cenovni rang.Najvaznije je da ti se svidja,i da ti dobro "lezi"

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 07 Oct 2009, 20:35

Haralampije wrote:Daleko od toga da je bolja od bilo kog fendera,ne zanosite se bas toliko (pogotovo ne od ovih meksickih serija od 2006. pa naovamo)...
Dobro, tu su utisci izmešani, honeymoon factor takođe igra svoju ulogu - i ja mislim da je MIM Std ipak viša klasa, što "debljim" zvukom što hardverom, pa ipak mnogi gitaristi čije mišljenje poštujem misle da Classic Vibe ima prednost - ali bitno je znati da li se gitara kupuje da bi ostala sa gitaristom ili u procesu potrage za savršenim zvukom. Ako postoji mogućnost da se taj Strat jednom proda, Classic Vibe neće sačuvati vrednost kao MIM Std.

Gubitak na eventualnoj prodaji Classic Vibe ne bi trebalo da pređe 10 000 dinara, no ni to nisu male pare.
eg303 wrote: Треба напоменути да су и неке серије американаца заправо комплетно рађене у Мексику, а састављане у Калифорнији...
Prvi put čujem. Imaš neki konkretan podatak za ovo ili je "rekla kazala"?

eg303

Post by eg303 » 07 Oct 2009, 21:45

Rocket Roll wrote:
eg303 wrote: Треба напоменути да су и неке серије американаца заправо комплетно рађене у Мексику, а састављане у Калифорнији...
Mislim da je Dersu nesto nabacio na tu temu, al provericu sutra da ne gresim dusu. Uglavnom prica se svela na to da se nalepnica Made In ________ popunjava tamo gde se gitara sklapa a ne tamo gde se pravi vecina delova za istu, sto se slaze u mnogim situacijama, recimo ovaj punto mi sklapamo od italijanskih delova, ali se vodi kao srpski proizvod...

dweezil

Post by dweezil » 07 Oct 2009, 22:18

Probao sam Classic Vibe Tele i Classic Vibe 50´Strata, iskreno meni se te gitare nisu nesto dojmile. Lepo izgledaju i sve ali nije mi se nesto dopao ni zvuk a ni osecaj kad ih uzmem u ruke, posebno Strat, mozda ce zvucati cruel al vishe mi se dopao Squier Standard Strat, jer ovaj Classic Vibe Strat nekako nema mi dovoljno gutts i nema debeo zvuk, sav je nekako tanushan i sta znam, dodushe kao imitira 50´strata koji je isto onako trebleolik al opet, nervira me kad ne osetim vibracije kroz telo gitare, vishe mi se dopada bilo koji MIM Strat i po osecaju i zvuku. Isto vazi i za Tele. Opet to je neki subjektivan osecaj mada najcesce ako mi se ne dopadne gitara na prvu loptu tesko da kasnije promenim misljenje. Mislim da je bolje kupiti MIM Fendera od Squier Classic Vibe-ova, a ako bih jurio neko Squier Tele onda bi uzeo Squier Standard Tele i eventualno mu zamenio bridge za vintage 3-saddle bridge.

zile20584

Post by zile20584 » 07 Oct 2009, 23:14

Ljudi sad' ste me još više ohrabrili u nameri da kupim,gore pomenutog, Squier Strata! :bow: Samo da prodam električnu koju sada imam,i odma' ga uzimam! 8)

zile20584

Post by zile20584 » 07 Oct 2009, 23:19

dweezil wrote:Probao sam Classic Vibe Tele i Classic Vibe 50´Strata, iskreno meni se te gitare nisu nesto dojmile. Lepo izgledaju i sve ali nije mi se nesto dopao ni zvuk a ni osecaj kad ih uzmem u ruke, posebno Strat, mozda ce zvucati cruel al vishe mi se dopao Squier Standard Strat, jer ovaj Classic Vibe Strat nekako nema mi dovoljno gutts i nema debeo zvuk, sav je nekako tanushan i sta znam, dodushe kao imitira 50´strata koji je isto onako trebleolik al opet, nervira me kad ne osetim vibracije kroz telo gitare, vishe mi se dopada bilo koji MIM Strat i po osecaju i zvuku. Isto vazi i za Tele. Opet to je neki subjektivan osecaj mada najcesce ako mi se ne dopadne gitara na prvu loptu tesko da kasnije promenim misljenje. Mislim da je bolje kupiti MIM Fendera od Squier Classic Vibe-ova, a ako bih jurio neko Squier Tele onda bi uzeo Squier Standard Tele i eventualno mu zamenio bridge za vintage 3-saddle bridge.
Bez obzira na moju rešenost da kupim Classic Vibe '60s Strata,ne slažem se u tome da Squier Standard Strat zvuči bolje!Moguće je da si naleteo na neku dobru gitaru,ali ovi Standard Stratovi koje sam ja isprobao,su mnooogo loši...Sama izrada je loša,a o zvuku ne želim ni da komentarišem!
Ali opet mislim da su mexikanci u proseku ipak za klasu (do dve) bolji.

Haralampije

Post by Haralampije » 07 Oct 2009, 23:23

Rocket Roll wrote:
Haralampije wrote:Daleko od toga da je bolja od bilo kog fendera,ne zanosite se bas toliko (pogotovo ne od ovih meksickih serija od 2006. pa naovamo)...
Dobro, tu su utisci izmešani, honeymoon factor takođe igra svoju ulogu - i ja mislim da je MIM Std ipak viša klasa, što "debljim" zvukom što hardverom, pa ipak mnogi gitaristi čije mišljenje poštujem misle da Classic Vibe ima prednost - ali bitno je znati da li se gitara kupuje da bi ostala sa gitaristom ili u procesu potrage za savršenim zvukom. Ako postoji mogućnost da se taj Strat jednom proda, Classic Vibe neće sačuvati vrednost kao MIM Std.

Gubitak na eventualnoj prodaji Classic Vibe ne bi trebalo da pređe 10 000 dinara, no ni to nisu male pare.

Highway 1 se radi u meksiku,a sastavlja se u Koroni.Zato ima to Made in USA.A nazvana je tako jer put koji povezuje Koronu i Ensenadu(fabrika u Meksiku) nosi naziv Highway 1.A npr elektronika je od 2006. ista i na americkim i na meksickim fenderima(koji su drasticno skocili s kvalitetom...cak i jedan Klepton svira povremeno meksikanca,samo mu je promenio vrat,stavio je svoj specificni,ali ostalo je sve stock..to mu je inace poklon od zene i dece i to mu je omiljena gitara,i da ne off topic-ujem mnogo i Classic Vibe radi gitaru u istoj boji u verziji 50s... http://www.youtube.com/watch?v=VT-SFgkVlno
Pa da donekle je tacno to za vrednost,kao i sto americki fender ima prednost u odnosu na meksicki sto se tice te vrednosti,ukoliko se neko kasnije odluci da proda(mada to sad nije vazno).
I Skvajer je firma pod okriljem Fendera,tako da ipak mora da poseduje odredjen nivo kvaliteta kojim ce zadovoljiti odredjeni standard(naravno ispod Fendera,jer da je izjednacen ili bolji,nosio bi ime Fender,ali opet i iznad drugih koji prave stratolike gitare jer je najblize njemu i potice iz iste firme).Ali kada se radi o stratolikoj gitari koja je u cenovnom rangu do 28000 dinara(najjeftiniji meksiko prelazi preko 43000),classic vibe je ipak najbolji izbor,a to je lik i pitao,jer da pare nisu problem,covek bi kako rece,odmah uzeo sebi fendera.Tako da kupuj bre,pa nas vodi na pivo. :ziveli:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 08 Oct 2009, 01:53

Haralampije wrote: Highway 1 se radi u meksiku,a sastavlja se u Koroni.
Highway One™ Stratocaster®
0111160

Serijska oznaka kaže "USA Made". Nije Fenderov običaj (a verovatno je i zakonom zabranjeno) da stavlja "011" pred nešto što je pravljeno u Meksiku - inače bi to stavljao i na Standard seriju, zašto bi koristio "013" i "014" kodove?

Gledam usput i FDP i na njemu ne vidim nikakvog pomena o meksičkom poreklu HWY1 serije.

http://www.fenderforum.com/forum.html?d ... ber=434458
A nazvana je tako jer put koji povezuje Koronu i Ensenadu(fabrika u Meksiku) nosi naziv Highway 1.
Lepa analogija, ali samo analogija :D

Post Reply