1001 Razlog Za / Protiv Metala
- Nyarlathotep
- MF veteran
Re: 1001 Razlog Za / Protiv Metala
dobro... nekako, sve je ovo normalno i za ocekivati.
takodje, jebes zanrove i kako sta novinari i izdavaci nazivaju. jasno ko dan.
metal... bemliga, kad tako kazem generalno... svasta mi tu dodje. sta znam, Helmet jesu neki metalni hibrid, ali su daleko od metala u nekom klasicnom smislu, naravno... Meantime i Betty su remek-dela od albuma.
i meni je najbolji CoC Deliverance, ovo posle ne volim nesto... a da li su metal, ne znam sta bih rekao drugo... hard rok, stoner? gde ej onda granica izmedju svega toga? ko moze da povuce tu crtu? gde je ta neka differentia specifica? ja pojma nemam... govorim iskljucivo po mom dozivljaju, ne kao hirurg, ili bibliotekar. Evo za Nebojsu i mnoge Sabbath nisu talme, ali opet... najveci metal muzicari ih navode kao prvi pravi talme bend i najveci uzor. za mene je rani Sabbath najveci metal bend ikada.
takodje, jebes zanrove i kako sta novinari i izdavaci nazivaju. jasno ko dan.
metal... bemliga, kad tako kazem generalno... svasta mi tu dodje. sta znam, Helmet jesu neki metalni hibrid, ali su daleko od metala u nekom klasicnom smislu, naravno... Meantime i Betty su remek-dela od albuma.
i meni je najbolji CoC Deliverance, ovo posle ne volim nesto... a da li su metal, ne znam sta bih rekao drugo... hard rok, stoner? gde ej onda granica izmedju svega toga? ko moze da povuce tu crtu? gde je ta neka differentia specifica? ja pojma nemam... govorim iskljucivo po mom dozivljaju, ne kao hirurg, ili bibliotekar. Evo za Nebojsu i mnoge Sabbath nisu talme, ali opet... najveci metal muzicari ih navode kao prvi pravi talme bend i najveci uzor. za mene je rani Sabbath najveci metal bend ikada.
Pa zato sam i napisao za Prong i Helmet, daleko od toga da ja mislim da je to metal, nego je najmetalnije od onoga što ja slušam (zvučno najbliže žanru, ne ovako ideološki i stavovno).
- Nyarlathotep
- MF veteran
taj rad.
ustvari, cesto je metal jedna sjajna muzika sa uzasno jadnim stavom. ja recimo obozavam talme (generalno pricajuci) ali metal stav je da bacis peglu... metal je nazalos toliko jadno industrijalizovan i to dodatno utice na sve. bukvalno, sviram metal i volim metal (uslovno receno, kako ko tumaci to "metal"), ali sigurno 80% metal bendova mi je uzasno, smesno i naivno, ne toliko muzicki, koliko zbog stava, pozadine, price i svega sto nose sa sobom.
a svi moji dugogodisnji prijateljiraznorazni rokeri, pankeri, elektricari, daberi i ostali me citavog zivota smatraju metalcem. hehehe.
ustvari, cesto je metal jedna sjajna muzika sa uzasno jadnim stavom. ja recimo obozavam talme (generalno pricajuci) ali metal stav je da bacis peglu... metal je nazalos toliko jadno industrijalizovan i to dodatno utice na sve. bukvalno, sviram metal i volim metal (uslovno receno, kako ko tumaci to "metal"), ali sigurno 80% metal bendova mi je uzasno, smesno i naivno, ne toliko muzicki, koliko zbog stava, pozadine, price i svega sto nose sa sobom.
a svi moji dugogodisnji prijateljiraznorazni rokeri, pankeri, elektricari, daberi i ostali me citavog zivota smatraju metalcem. hehehe.
Da... zato me prosto cudi sto i ja nisam uzeo aktivnije ucesce na ovoj temi (sem sto sam objavio Panterinu pobedu)...Kristijan wrote:
Kad sam video da je tema bumpovana, prevrnuo mi se stomak. Onda sam se malo podsetio teme, i promenio mišljenje. Ova tema treba da ostane zauvek aktivna iz jednog jedinog razloga - ovo je kao filter na aspiratoru, tampon zona na koju se nahvatalo ono najbeskorisnije sa foruma.

znači smorili ste ko...
1. tema je glupa,rocket vidi se da h8uješ metal,vbraco i ti isto
2.dragi drugovi,metalci,i ja slušao taj zvuk i tripovao se i sve ostalo što je išlo uz to,al preraste se,ne skroz al,život te okrene il šta već pa moraš drugim putem,tako da se odvojih od metala,ali morate se pomiriti sa tim da je generalno metal jednostavna muzika,i svirački tanka.
svi ostali...chill,who cares,nek postoji i metal,dobro je što ga ima. isto ko što je dobro što ima jazz'a i blues'a.ae
1. tema je glupa,rocket vidi se da h8uješ metal,vbraco i ti isto
2.dragi drugovi,metalci,i ja slušao taj zvuk i tripovao se i sve ostalo što je išlo uz to,al preraste se,ne skroz al,život te okrene il šta već pa moraš drugim putem,tako da se odvojih od metala,ali morate se pomiriti sa tim da je generalno metal jednostavna muzika,i svirački tanka.
svi ostali...chill,who cares,nek postoji i metal,dobro je što ga ima. isto ko što je dobro što ima jazz'a i blues'a.ae

Kad si mlad ono stvarno je strava kad rastes uz neki heavy zvuk i jednostavno to ti udje u krv, onda nastupi jedna faza kad se malo istripujesh kao da je vrhunska muzika samo jazz i neam pojma sl, i ono lepo je ako uspes da zavolis to ali ne na silu ono, ko voli svaka cast, mada ono ja mislim da i tako nesto se najlakse zavoli od malih nogu, al opet da bi voleo jazz stvarno moras da ga gotivish ali i razumesh, e onda kad malo porastes i kad te stignu godine onda provalis da postoji samo dobra i losa zika a ne dobri i loshi zanrovi, pa lepo cujes negde Metallicu ili neam pojma Panteru, ili sl. ko sta vec voli, onda provalis koliko je ta muzika do j, mislim nije metal samo pevanje o grobovima, krvi i slepim mishevima to je bar jasno svima koji su iole malo to slushali, meni je metal ono da kazem uslovno neki blues na steroidima, muda i bes, krljanje ali sa smislom, nije sve sto je u metalu izaslo dobro i neznam pametno i vredno, ali ono sto je vredno je def obelezilo muziku dvadesetog veka, ko zna mozda ce to jednog dana biti klasicna muzika, tj. moderna muzika starog vremena, dont know
i stvarno bi voleo da je sto vise klinaca sa dugom kosom po gradu, al ono, valjda ce i to doci jednog dana
tako da ono sto se mene tice ima hiljadu razloga da se slusha talme i mozda samo par da se ne slusha, tj da se ne slusha bash sve.

i stvarno bi voleo da je sto vise klinaca sa dugom kosom po gradu, al ono, valjda ce i to doci jednog dana

tako da ono sto se mene tice ima hiljadu razloga da se slusha talme i mozda samo par da se ne slusha, tj da se ne slusha bash sve.
dweezil svaka jedna ti je na mestu
donekle sam i primetio na sebi... dok sam bio klinja bili su drkeavci, jer su me tako mama i tata ucili
kad sam poceo da slusam metal bilo je: metal 4 life, samo metal, sve ostalo je sranje svi ustali su glupi
a sad... slusam metal jos uvek i volim da ga slusam, ali slusam i ostalo (osim granda i modernog popa, njih i dalje ne mogu da svarim, niti cu
)
mislim, ne pustam u playeru, ali kad neko pusti, ne smeta mi

donekle sam i primetio na sebi... dok sam bio klinja bili su drkeavci, jer su me tako mama i tata ucili

kad sam poceo da slusam metal bilo je: metal 4 life, samo metal, sve ostalo je sranje svi ustali su glupi

a sad... slusam metal jos uvek i volim da ga slusam, ali slusam i ostalo (osim granda i modernog popa, njih i dalje ne mogu da svarim, niti cu

mislim, ne pustam u playeru, ali kad neko pusti, ne smeta mi
- Nyarlathotep
- MF veteran
Wolf wrote:dweezil svaka jedna ti je na mestu![]()

Nyarlathotep wrote:Wolf wrote:dweezil svaka jedna ti je na mestu![]()
![]()

odlichno !meni je metal ono da kazem uslovno neki blues na steroidima, muda i bes, krljanje

slusam metal jos uvek i volim da ga slusam, ali slusam i ostalo

- Nyarlathotep
- MF veteran
takav je najbojli metal. istina.Critical wrote:meni je metal ono da kazem uslovno neki blues na steroidima, muda i bes, krljanje
ako ne ode u govnjavu neoklasiku, prepotentno tehniciranje i merenje ******* na pero tankim zicama.

elem , nadam se da necu popiti ban zbog ovog... .
samo da navedem par postova (sa obe strane diskusije) koji mi stvarno pice po zivcima...
- David Dramain iz Disturbed-a ("...then triple majored in Business Administration, Philosophy, and Political Science at Loyola University...")
- skoro cela postava Iron Maiden-a ( Bruce Dickinson (istorija, pilot...) Jannick Gers (sociologija, profesor) bla bla bla
- Dream Theater (ukratko, ekipa sa Berklee-a(sp), muzicki "fakultetski obrazovana")
ali ipak se izvinjavam, mozda oni nisu "troo" ili sta vec ....
zao mi je ....
p.s. znam da je jazz bolji, ludji blablabla ....

izgleda da ljudi uopste nisu u stanju da budu objektivni ... svako svog konja hvali ....
ova tema je retardirana ...
samo da navedem par postova (sa obe strane diskusije) koji mi stvarno pice po zivcima...
"umetnici" u 3 razlicita pravca :Zapitajte se koliko i da li uopšte znate fakultetski obrazovanih, zaposlenih, oženjenih sa decom, ljudi, koji i dalje mlataraju glavom i kosom (ako je nisu ošišali) uz "rdžanje" i soliranje kojekakvih "umetnika"?
- David Dramain iz Disturbed-a ("...then triple majored in Business Administration, Philosophy, and Political Science at Loyola University...")
- skoro cela postava Iron Maiden-a ( Bruce Dickinson (istorija, pilot...) Jannick Gers (sociologija, profesor) bla bla bla
- Dream Theater (ukratko, ekipa sa Berklee-a(sp), muzicki "fakultetski obrazovana")
ali ipak se izvinjavam, mozda oni nisu "troo" ili sta vec ....
u modernoj muzici, nista nije niti ce biti vece od rock-aNije to rok bluz ili jazz,ovo je nesto puno vece i drugacije...

p.s. znam da je jazz bolji, ludji blablabla ....
Pazi sad - metal je način života, filozofija koja ruši tabue i "teži da prigrli ono čega se najviše plašimo i ono što poričemo"

odvratni stereotip zbog koga ljudi u globalu i ne vole metal ...Metalci se ponašaju kao da je metal religija, a ne običan muzički pravac kao i svaki drugi....
zna se u kojem pravcu su zmajevi... kontam da autor ili ne slusa metal ili ne zna engleski ....Metal pesma ne može da se tiče starenja, sazrevanja, životnih iskustava, introspekcije. Metal pesma ne govori o tome šta osećate dok gledate u lice osobe koju volite, ili lice člana vaše bliske porodice (morbidnosti na stranu). Nijedna metal pesma ne spominje vašeg dragog psa, izlazak sunca nad vašim prozorom, ili prolaznike koje viđate na ulici. Metal nije, kao što dobra poezija jeste, "o vremenu i daljini" - metal opisuje zmajeve koji izlaze noću, kanibalske navike mladih vampira, okultne budalaštine i pesudo-podsvest.
sto bi rekli bosanci " JA ! "Metalci su u glavnom satanisti inace metal je stvarno cool.
izgleda da ljudi uopste nisu u stanju da budu objektivni ... svako svog konja hvali ....
ova tema je retardirana ...