Meni to nije jasno,jel mozes da postavis neku sliku? Zvuci mi neverovatno.sirac-šunka wrote:Ma da GHS boomers sam pazario i jesu duge, tj. svaka zica je iste duzine, pa su H i E bile bas predugacke, samo je problem sto vunica mnogo rano pocinje i prelazi preko nut-a...Tj. deo sa crvenom vunicom je predugacak, a na punom namotaju su ustedeli!
Sve O Žicama Za Bas Gitare
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: Sve O Žicama Za Bas Gitare
Sirac, nisam siguran, ali mislim, kad bi skratio zice, na pocetku, gde je vunica, tako da namotas 4-5 namotaja na civiju, vunica ne bi prelazila preko nuta. Ja tako radim i uvek izgleda kao da su ih stavili u fabrici. Pozdravsirac-šunka wrote:Ma da GHS boomers sam pazario i jesu duge, tj. svaka zica je iste duzine, pa su H i E bile bas predugacke, samo je problem sto vunica mnogo rano pocinje i prelazi preko nut-a...Tj. deo sa crvenom vunicom je predugacak, a na punom namotaju su ustedeli!
- Tiki the Boyler
- Urednik
Problem se javlja na instrumentima sa 35" skalom. Još ako se žice vuku kroz tijelo... prosto ne mogu stići!
Ja sam isti problem imao sa svim D'Addario žicama. Sviram 35" instrument i iako D'Addario nema "vunicu" tj. tekstilni oplet na žici, na određenoj žici se žičani oplet stanjuje, tako da recimo peta žica landara u nutu i prosto ne može da se upotrebi!
Sa DR žicama nema tih problema.
Ja sam isti problem imao sa svim D'Addario žicama. Sviram 35" instrument i iako D'Addario nema "vunicu" tj. tekstilni oplet na žici, na određenoj žici se žičani oplet stanjuje, tako da recimo peta žica landara u nutu i prosto ne može da se upotrebi!
Sa DR žicama nema tih problema.
- sirac-šunka
- vragolan
Ne znam zasto mi ne verujete
Ne mogu bas sad da premestam zice kroz telo, ali evo vidi se odakle pocinje vunica u odnosu na nut i na drugoj slici se vidi da sam zice provukao kroz kobilicu...

Zakljucak, kada bih izgubio od duzine tih 4-5 cm koliko je debelo telo, vunica bi presla preko nuta...
Ne mogu bas sad da premestam zice kroz telo, ali evo vidi se odakle pocinje vunica u odnosu na nut i na drugoj slici se vidi da sam zice provukao kroz kobilicu...

Zakljucak, kada bih izgubio od duzine tih 4-5 cm koliko je debelo telo, vunica bi presla preko nuta...
Pa jedino da uzmesh da je odmotash,mislim tu vunicu, ona nema veze sa zhicom...
ali onda bi ti verovatno doshao taj tanji deo zhice preko nuta kao sto je i Tiki imao problem...

evo kupih najjeftinije Warwick zice pa sam jedva nekako snimio kako zvuce...mozda nekome moze biti od koristi pri kupovini,a ja sam zadovoljan sa obzirom da kostaju 1300 din. snimano je vrlo nevesto jer sam to sad prvi put radio u Sound Forge, mozda je cak i mono snimak nisam siguran
..ali se ipak cuje,...gitara je ukljucena direktno u laptop.
http://www.box.net/shared/oqu1tigx1g
http://www.box.net/shared/oqu1tigx1g
Meni ovo zvuci odlichno,jasan i glasan jazz bass sound...budi mi uspomene na moj bivshi slichan takav instrument
i cool je odsvirano,nema zezanja...
e da koje su debljine zhice 40/100?
Tako je, 40-100 one crvene warwick...odsvirana jedna proba i jedna svirka sa njima,eto toliko su stare...mislim da su solidna preporuka...ajd uzdravlje 
fino zvuče nema šta... 
Bas sam to hteo da kazem, bas lici na Marcus-a u pasiviBaticaBG wrote:budi mi uspomene na moj bivshi slichan takav instrument![]()
![]()
![]()
- supersonic
Ja bih samo želio da kažem da su žice ernie ball 45-100 - SUPER SLINKY (pink kesica) odlične žice.Zaista, evo sviram ih desetak dana.I meni se mnogo sviđa ton koji one daju.Evo šta se dobije .
P.S.Ovo je snimano isti dan kada su stavljene žice
http://www.box.net/shared/2el5lyiv4s
jel ovo metallica?supersonic wrote:Ja bih samo želio da kažem da su žice ernie ball 45-100 - SUPER SLINKY (pink kesica) odlične žice.Zaista, evo sviram ih desetak dana.I meni se mnogo sviđa ton koji one daju.Evo šta se dobije .
Die by my hand
I creep across the land
Killing first-born man
Die by my hand
I creep across the land
Killing first-born man
- supersonic
jest' 
creeping death