Okej, znas da te volim, ali moracu da te satrem ovde za tvoje dobro.sinisake wrote:Sujeta, matori, sujeta. Niko nije imun na to, sta ces...I onda dodjem na forum da kao 'podelim' neka svoja iskustva i iznesem neko svoje misljenje u najboljoj nameri. U stvari, pitanje je kakva mi je namera, ne znam ni sam.![]()
Nego, potpuno si promasio poentu price.
Zabole mene za socijalni kontekst iz kog je iznikla Nirvana, ja i sad nemam pojma iz kog i kakvog su miljea izasli, kad sam ih ja slusao nisam pojma imao ni o cemu pevaju (a ni sad ne znam), jbg, onaj Kurt je imao ''nemogucu dikciju''...![]()
Ali, ti si na pocetku spomenuo da su oni nekvalitetan bend i onda poceo o surovoj muzickoj industriji i medijskom cirkusu...
Da su oni nekvalitetni i da su se obracali samo toj populaciji koju pominjes, ne bi to milioni ljudi sirom sveta nikad slusali (Springstin, i jos gomila drugih, onih sa ogranicenim dejstvom, bogovi su u Ameriki, ne zarezuju ih bas mnogo ovde, zar ne?)
Ali, oni su imali redak dar da na starim harmama, i na delimicno provaljenim obrascima (dinamika pesama: suptilno, tiho - bucno, jako, itd, itd) zvuce sveze i novo, da iz najotrcanijih sklopova akorada izvuku ono neobicno, pa imas utisak da prvi put cujes nesto takvo, kao da niko do tad to nije odsvirao... (A imali su i opakih muzickih resenja, poslusaj Lithium (jos) jedared, kad ti obaveze dopuste)
To je gift, Dersu...![]()
Nekom bog da, nekom ne da (Kurtu je dao, ovima iz Rusha nije, jbg)
Prvo, definicija sujete ti nije ni poznata. Sujeta je momenat kad mislis da si bolji ako imas upper hand u necemu od sagovornika. Ja u svakom trenutku imam upper hand od bilo kog sagovornika na ovbom forumu kad je u pitanju situacija na zapadu. Zasto? Zato sto sam ja jedini jebeni lik koji zivi 20 godina na zapadu. Naravno, pretpostavka je da smo identicno inteligentni. Ili mozda ti mislis da si inteligentniji, pa si 10,000 km dalje ti skapirao stvari koje ja u zizi zbivanja nisam skapirao. Vidis, TO JE DEFINICIJA SUJETE.
Dalje, kazes, zabole te kontekst, a kontekst je najbitniji, sam Kurt je to tupio celog zivota. Nikad mu ideja nije bila da to proda, a kamoli da to proda van drzave Washington, a kamoli u Evropi i svetu. Sedi, jedan. Pera Lukovic i te ekipe i svi ti novinari budale nikad nisu ni bili u Americi. Ako su i bili, ne duze od nedelju dana placenog boravka od strane casopisa. Ja zivim sa ovim ljudima (cinjenica, ne sujeta).
Trpas mi reci u usta, ja nigde nisam spomenuo da su oni 'nekvalitetan' bend, posto si to stavio pod znake navoda indikujuci da me citiras. Nego da ja citiram moj originalni post koji je izazvao buru emocija u Srbiji:
-----------------
Tajna uspeha?
Nema tajne. Povladjujes najnizoj intelektualnoj populaciji i eto uspeha. Nirvana su americkim tinejdzerima (posto ih ama bas niko drugi nije ni slusao) ekvivalent domacih turbo folk narodnjaka. Sto ne znaci da nasi tinejdzeri slusaju iskljucivo turbo folk narodnjake, za one koji ne umeju da skapiraju logiku. Znaci, ponavljam, americkim tinejdzerima u to vreme, Nirvana je bila ekvivalent onom filingu koji neki deo domace populacije dozivljava slusajuci turbo-folk. Ta ista americka tinejdz populacija je danas potpuno zaboravila Nirvanu (toliko o njenom kvalitetu, ha) i intenzivno slusa rap. Rap!!!!!!
-----------------
Golema je razlika izmedju tvoje tvrdnje da sam ja rekao da su oni 'nekvalitetan bend' i moje teze o tome koliko su precenjeni (toliko o Nirvaninom) kvalitetu, ha). Prema tome, ne znam da li sam ubo u bolnu tacku, mada vidim da me cimas za Tartuffu, Tartuffa je za NIrvanu Majka Mara, sam bozanski glas. U cemu je tvoj problem? Yuu can't play music either? Ja licno znam da vrlo dobro sviras. I svidja mi se nacin na koji sviras i razmisljas u vezi svirke. Zasto nipodastavati Tartuffu ili bilo koga? Ja ne nipodastavam Nirvanu, pricamo o tajni njihovog uspeha. Oni bi bili jos i bolji bend (iako su trivijalan bend u svakom pogledu sem onom metezu koji su napravile izdavacke kuce, a ne Nirvana) da nisu dostigli tu slavu. Bili bi kultni bend ali bi jebali kevu godinama. I ovaj se ne bi puk'o u glavu pod bremenom bullshita koji nije mogao da izdrzi. Ubio se jer nije mogao vise da izdrzi da je PHONY, ne znam kako ti to nije jasno. Njemu seljaku iz Aberdeena je to bilo bitno, i ja ga jos vise cenim sto mu je bilo bitno, ne sto se ubio. Imao covek principe ali se onda odao poroku. Slavi.