Rack reverb/fx

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

cccira
MF veteran

Rack reverb/fx

Post by cccira » 23 Oct 2009, 17:23

Danas je cccira imao brainstorm prilikom posete artistu. Kao sto neki vec znaju treba ovih dana (nema se para, treba fakultet isplatiti i tako to) da napravim kutiju za guts mog kombo pojacala i tako ga pretvorim u glavu... i dobih suludu ideju: da napravim kutiju za pojacalo i jedan rack procesor (znaci oba u jednom... da neko ne razume drugacije), sto bi znatno olaksalo nosanje i ostale radosti.
E, sad, pitanje je koji rack procesor! Naglasio bih da mi je reverb apsolutni prioritet kod ovih sprava, ostalo ni ne znam da li cu koristiti. U igri su:

ALESIS MICROVERB IV - kog trenutno ima na lageru u artistu i cena je 12.000 (sto je isto koliko i digitech hardwire reverb!)
ALESIS MIDIVERB IV - nisam razumeo bas najbolje da li ga ima u artistu al' svakako cena treba da izadje ispod 20.000

Sad guglanjem pronadjoh i sledece:
Lexicon MX200
TC Electronic M350

Kakva su vasa iskustva sa ovim spravama? Na sta treba da obratim paznju? Specifikacije su mi jako konfuzne, ocene korisnika po internetu jos vise (doduse, trenutno ne radi harmony central). Sta mislite o kompletnoj ideji? Da li postoji jos neka sprava ovog tipa, a da ulazi u cenovni rang do 200e?

dejankuki
Ćale - moderator

Re: Rack reverb/fx

Post by dejankuki » 23 Oct 2009, 17:34

Hmmm, ja sam na strani Midiverba, mnogo vise opcija od microverba, mada najnenadjebivi od Alesisa je Quadraverb.. Ove ostale nisam ni video. So, ne mogu suditi.

BTW, gdi je izvestaj o reverbima u onoj temi... :grummel_2: :hide:

:ziveli:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 23 Oct 2009, 17:38

Hmm...reci cu samo ono sto znam...rack oprema mora da ima dobro hladjenje kao i pojacalo, i mislim da joj nije mesto pored lampi, ako sam dobro razumeo sta zelis da uradis.Mozda nisam 100% u pravu, verujem da ce jos neko imati nesto da doda na ovu temu.

Obrati paznju na sum kod reverb rekova, neki prave vise, neki manje, zavisi od verzije.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 23 Oct 2009, 17:44

cccira wrote:...da napravim kutiju za pojacalo i jedan rack procesor (znaci oba u jednom... da neko ne razume drugacije), sto bi znatno olaksalo nosanje i ostale radosti.
Može li da stane u rack orman? Prodavnica Mehatronike je odmah pored Artista na Konjarniku.
cccira wrote:ALESIS MICROVERB IV - kog trenutno ima na lageru u artistu i cena je 12.000 (sto je isto koliko i digitech hardwire reverb!)
Eto vidiš :D

xspaceman

Post by xspaceman » 23 Oct 2009, 18:02

pogledaj po oglasima...mota se jedan Quadraverb vec dosta dugo po pristupacnoj ceni, a video sam i midiverb 3...i kao sto Kill surf rece ...dobro hlađenje i jači/slabiji digitalni šum kod razlicitih primeraka!

cccira
MF veteran

Post by cccira » 23 Oct 2009, 18:16

dejankuki wrote:BTW, gdi je izvestaj o reverbima u onoj temi... :grummel_2: :hide:
Bojim se da nemam nista da izvestim. Verbzille nema, behringera takodje. Ima jedan ehx reverb (ne znam koji) i vec ga je neko rezervisao :(
Kill surf city wrote:Hmm...reci cu samo ono sto znam...rack oprema mora da ima dobro hladjenje kao i pojacalo, i mislim da joj nije mesto pored lampi, ako sam dobro razumeo sta zelis da uradis.
Svakako sam planirao da odradim neku vrstu hladjenja (1-2 ventilatora), a i jos razmisljam o mogucnostima rasporeda u kutiji. Moguce je da cu okrenuti pojacalo naopako (lampe gore) a procesor staviti ispod glave.
Kill surf city wrote:Obrati paznju na sum kod reverb rekova, neki prave vise, neki manje, zavisi od verzije.
Bojim se da necu moci sve da ih isprobam. Ako sam dobro ukapirao, midiverba npr. nema, i morao bih da ga narucujem.
Rocket Roll wrote:Može li da stane u rack orman?
Da li mislis na pojacalo?
xspaceman wrote:mota se jedan Quadraverb vec dosta dugo po pristupacnoj ceni
Mozes li da me preko pp-a uputis na taj oglas, ne mogu da ga nadjem?

Hvala svima na odzivu :ziveli:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 23 Oct 2009, 18:25

Oglas za midiverb ti je na kupujem prodajem, http://www.kupujemprodajem.com/alesis-m ... -oglas.htm ali je star 2 nedelje, nisam pratio bas.

Razmisljao sam da pozovem, ok je cena, ali vec imam jedan rack za reverbe, i ima vremena. :)

cccira
MF veteran

Post by cccira » 23 Oct 2009, 18:40

Kill surf city wrote:Razmisljao sam da pozovem, ok je cena, ali vec imam jedan rack za reverbe, i ima vremena. :)
Cena je vise nego ok, ako uzmemo u obzir cenu novog midiverba! :)
Koji rack ti imas?

Kill surf city

Post by Kill surf city » 23 Oct 2009, 18:58

cccira wrote:
Kill surf city wrote:Razmisljao sam da pozovem, ok je cena, ali vec imam jedan rack za reverbe, i ima vremena. :)
Cena je vise nego ok, ako uzmemo u obzir cenu novog midiverba! :)
Koji rack ti imas?
Sada imam Yamaha FX500, ima 'early reflections' reverb ( neki ga zovu reverse reverb, ali nije ista stvar ), reverbe sa 40 sekundi decay-a koji ni pri maximalnom wet mixu ne brisu gitaru iz signala, i soft focus preset koji je out-of-this-world.

Mislim da polako dodajem rekove u stek, verovatno neki Alesis, Lexicon i jos jednu Yamahu.

Reverb junkie :D

cccira
MF veteran

Post by cccira » 23 Oct 2009, 19:10

Zanimljiva i ta Yamahica :ziveli:
Sad videh da ovog lexicona mogu da nadjem u musiccentru. Sad od ponedeljka cu da krenem da probavam, a do tad ima da se nacitam po internetu onoliko.
Btw. Svaki komentar na ovoj temi je vise nego dobrodosao :ziveli:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 23 Oct 2009, 21:13

cccira wrote: Da li mislis na pojacalo?
Da, pojačalo & rack komponenta u rack orman, onako kako Trace Elliot ili Mesa Boogie rade snagaše u formatu za rack. Ako je šasija dovoljno uska, onda može da se montira u prvi slot.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 24 Oct 2009, 00:17

Merio sam pojacalo danas i sirina prednje plocice je 48 cm, dakle kao rack komponenta. Videcu jos oko toga, mada deluje kao prilicno zanimljivo resenje :ziveli:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 24 Oct 2009, 13:49

Koja je razlika izmedju midiverba 4 i microverba 4? Meni deluju kao iste sprave sa razlikom u displejovima :O.o:
Nadam se da neko zna, da ne bih morao vec sad da se bacim u ekstenzivno citanje oba pdf-a

xspaceman

Post by xspaceman » 24 Oct 2009, 14:02

cccira wrote:Koja je razlika izmedju midiverba 4 i microverba 4? Meni deluju kao iste sprave sa razlikom u displejovima :O.o:
Nadam se da neko zna, da ne bih morao vec sad da se bacim u ekstenzivno citanje oba pdf-a
znaci , ondak treba mi da se bacimo na citanje pdf pa da ti prepricamo!? :mrgreen:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 24 Oct 2009, 14:04

Ma ne, nego mozda vi znate nesto sto ja ne znam. Vec napomenuh da o rack opremi ne znam apsolutno nista... Otkud znam, mozda ima nesto ocigledno i vazno sto je meni, kao laiku, promaklo :(

Post Reply