Rack reverb/fx
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Rack reverb/fx
Danas je cccira imao brainstorm prilikom posete artistu. Kao sto neki vec znaju treba ovih dana (nema se para, treba fakultet isplatiti i tako to) da napravim kutiju za guts mog kombo pojacala i tako ga pretvorim u glavu... i dobih suludu ideju: da napravim kutiju za pojacalo i jedan rack procesor (znaci oba u jednom... da neko ne razume drugacije), sto bi znatno olaksalo nosanje i ostale radosti.
E, sad, pitanje je koji rack procesor! Naglasio bih da mi je reverb apsolutni prioritet kod ovih sprava, ostalo ni ne znam da li cu koristiti. U igri su:
ALESIS MICROVERB IV - kog trenutno ima na lageru u artistu i cena je 12.000 (sto je isto koliko i digitech hardwire reverb!)
ALESIS MIDIVERB IV - nisam razumeo bas najbolje da li ga ima u artistu al' svakako cena treba da izadje ispod 20.000
Sad guglanjem pronadjoh i sledece:
Lexicon MX200
TC Electronic M350
Kakva su vasa iskustva sa ovim spravama? Na sta treba da obratim paznju? Specifikacije su mi jako konfuzne, ocene korisnika po internetu jos vise (doduse, trenutno ne radi harmony central). Sta mislite o kompletnoj ideji? Da li postoji jos neka sprava ovog tipa, a da ulazi u cenovni rang do 200e?
E, sad, pitanje je koji rack procesor! Naglasio bih da mi je reverb apsolutni prioritet kod ovih sprava, ostalo ni ne znam da li cu koristiti. U igri su:
ALESIS MICROVERB IV - kog trenutno ima na lageru u artistu i cena je 12.000 (sto je isto koliko i digitech hardwire reverb!)
ALESIS MIDIVERB IV - nisam razumeo bas najbolje da li ga ima u artistu al' svakako cena treba da izadje ispod 20.000
Sad guglanjem pronadjoh i sledece:
Lexicon MX200
TC Electronic M350
Kakva su vasa iskustva sa ovim spravama? Na sta treba da obratim paznju? Specifikacije su mi jako konfuzne, ocene korisnika po internetu jos vise (doduse, trenutno ne radi harmony central). Sta mislite o kompletnoj ideji? Da li postoji jos neka sprava ovog tipa, a da ulazi u cenovni rang do 200e?
Re: Rack reverb/fx
Hmmm, ja sam na strani Midiverba, mnogo vise opcija od microverba, mada najnenadjebivi od Alesisa je Quadraverb.. Ove ostale nisam ni video. So, ne mogu suditi.
BTW, gdi je izvestaj o reverbima u onoj temi...

BTW, gdi je izvestaj o reverbima u onoj temi...

-
Hmm...reci cu samo ono sto znam...rack oprema mora da ima dobro hladjenje kao i pojacalo, i mislim da joj nije mesto pored lampi, ako sam dobro razumeo sta zelis da uradis.Mozda nisam 100% u pravu, verujem da ce jos neko imati nesto da doda na ovu temu.
Obrati paznju na sum kod reverb rekova, neki prave vise, neki manje, zavisi od verzije.
Obrati paznju na sum kod reverb rekova, neki prave vise, neki manje, zavisi od verzije.
- Rocket Roll
Može li da stane u rack orman? Prodavnica Mehatronike je odmah pored Artista na Konjarniku.cccira wrote:...da napravim kutiju za pojacalo i jedan rack procesor (znaci oba u jednom... da neko ne razume drugacije), sto bi znatno olaksalo nosanje i ostale radosti.
Eto vidišcccira wrote:ALESIS MICROVERB IV - kog trenutno ima na lageru u artistu i cena je 12.000 (sto je isto koliko i digitech hardwire reverb!)

pogledaj po oglasima...mota se jedan Quadraverb vec dosta dugo po pristupacnoj ceni, a video sam i midiverb 3...i kao sto Kill surf rece ...dobro hlađenje i jači/slabiji digitalni šum kod razlicitih primeraka!
Bojim se da nemam nista da izvestim. Verbzille nema, behringera takodje. Ima jedan ehx reverb (ne znam koji) i vec ga je neko rezervisaodejankuki wrote:BTW, gdi je izvestaj o reverbima u onoj temi...![]()
![]()

Svakako sam planirao da odradim neku vrstu hladjenja (1-2 ventilatora), a i jos razmisljam o mogucnostima rasporeda u kutiji. Moguce je da cu okrenuti pojacalo naopako (lampe gore) a procesor staviti ispod glave.Kill surf city wrote:Hmm...reci cu samo ono sto znam...rack oprema mora da ima dobro hladjenje kao i pojacalo, i mislim da joj nije mesto pored lampi, ako sam dobro razumeo sta zelis da uradis.
Bojim se da necu moci sve da ih isprobam. Ako sam dobro ukapirao, midiverba npr. nema, i morao bih da ga narucujem.Kill surf city wrote:Obrati paznju na sum kod reverb rekova, neki prave vise, neki manje, zavisi od verzije.
Da li mislis na pojacalo?Rocket Roll wrote:Može li da stane u rack orman?
Mozes li da me preko pp-a uputis na taj oglas, ne mogu da ga nadjem?xspaceman wrote:mota se jedan Quadraverb vec dosta dugo po pristupacnoj ceni
Hvala svima na odzivu

-
Oglas za midiverb ti je na kupujem prodajem, http://www.kupujemprodajem.com/alesis-m ... -oglas.htm ali je star 2 nedelje, nisam pratio bas.
Razmisljao sam da pozovem, ok je cena, ali vec imam jedan rack za reverbe, i ima vremena.
Razmisljao sam da pozovem, ok je cena, ali vec imam jedan rack za reverbe, i ima vremena.

Cena je vise nego ok, ako uzmemo u obzir cenu novog midiverba!Kill surf city wrote:Razmisljao sam da pozovem, ok je cena, ali vec imam jedan rack za reverbe, i ima vremena.

Koji rack ti imas?
-
Sada imam Yamaha FX500, ima 'early reflections' reverb ( neki ga zovu reverse reverb, ali nije ista stvar ), reverbe sa 40 sekundi decay-a koji ni pri maximalnom wet mixu ne brisu gitaru iz signala, i soft focus preset koji je out-of-this-world.cccira wrote:Cena je vise nego ok, ako uzmemo u obzir cenu novog midiverba!Kill surf city wrote:Razmisljao sam da pozovem, ok je cena, ali vec imam jedan rack za reverbe, i ima vremena.![]()
Koji rack ti imas?
Mislim da polako dodajem rekove u stek, verovatno neki Alesis, Lexicon i jos jednu Yamahu.
Reverb junkie

Zanimljiva i ta Yamahica
Sad videh da ovog lexicona mogu da nadjem u musiccentru. Sad od ponedeljka cu da krenem da probavam, a do tad ima da se nacitam po internetu onoliko.
Btw. Svaki komentar na ovoj temi je vise nego dobrodosao

Sad videh da ovog lexicona mogu da nadjem u musiccentru. Sad od ponedeljka cu da krenem da probavam, a do tad ima da se nacitam po internetu onoliko.
Btw. Svaki komentar na ovoj temi je vise nego dobrodosao

- Rocket Roll
Da, pojačalo & rack komponenta u rack orman, onako kako Trace Elliot ili Mesa Boogie rade snagaše u formatu za rack. Ako je šasija dovoljno uska, onda može da se montira u prvi slot.cccira wrote: Da li mislis na pojacalo?
Merio sam pojacalo danas i sirina prednje plocice je 48 cm, dakle kao rack komponenta. Videcu jos oko toga, mada deluje kao prilicno zanimljivo resenje 

Koja je razlika izmedju midiverba 4 i microverba 4? Meni deluju kao iste sprave sa razlikom u displejovima
Nadam se da neko zna, da ne bih morao vec sad da se bacim u ekstenzivno citanje oba pdf-a

Nadam se da neko zna, da ne bih morao vec sad da se bacim u ekstenzivno citanje oba pdf-a
znaci , ondak treba mi da se bacimo na citanje pdf pa da ti prepricamo!?cccira wrote:Koja je razlika izmedju midiverba 4 i microverba 4? Meni deluju kao iste sprave sa razlikom u displejovima![]()

Ma ne, nego mozda vi znate nesto sto ja ne znam. Vec napomenuh da o rack opremi ne znam apsolutno nista... Otkud znam, mozda ima nesto ocigledno i vazno sto je meni, kao laiku, promaklo