da ti verujem na reč, kapiram da je i sam muzičar, umetnik, možda novinar. ali priznaćeš da je to jako retka pojava, eto koliko među tvojom generacijom ima takvih primera da su roditelji upućeni u savremene bendove, pa još i da su bolje informisani o tome od svoje dece? svaka čast čoveku, ali mislim da takav izuzetak nije argument za onu priču o generacijskom jazu.nemanjavelimirovic wrote:Cale moj slusha (uz stariju mjuzu) Muse, Arcade Fire, The Kooks, The Strokes... Cak shtavishe za mnoge nove bendove ponekad prvi put cujem od njega....
Tajna uspeha Nirvane?
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
Re: Tajna uspeha Nirvane?
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
ma ne kazem to kao argument, no ovako....nije muzicar btw...kide wrote:da ti verujem na reč, kapiram da je i sam muzičar, umetnik, možda novinar. ali priznaćeš da je to jako retka pojava, eto koliko među tvojom generacijom ima takvih primera da su roditelji upućeni u savremene bendove, pa još i da su bolje informisani o tome od svoje dece? svaka čast čoveku, ali mislim da takav izuzetak nije argument za onu priču o generacijskom jazu.nemanjavelimirovic wrote:Cale moj slusha (uz stariju mjuzu) Muse, Arcade Fire, The Kooks, The Strokes... Cak shtavishe za mnoge nove bendove ponekad prvi put cujem od njega....

Iditi bre ljudi u *****, nije proslo ni 24h a vec ste nagomilali 3 stranice, pa nemam ja vremena za citanje, moram reci sestri da mi "snima" ( ko u "Rrrr",hahha)
Btw, ja sam mislio da se pominju Tartufi, hahahahha
AAAAAAAAAAAAAaaaaa
You Know You're Right,
You Know You're Right,
Critical wrote:Iditi bre ljudi u *****, nije proslo ni 24h a vec ste nagomilali 3 stranice, pa nemam ja vremena za citanje, moram reci sestri da mi "snima" ( ko u "Rrrr",hahha)

ovo je rosetta stone ove diskusije... jednostavno neko je svoj mozak istrenirao vako, neko nako... nekom je muzika sport, nekom je muzika nesto drugacije ili kako god... sta ima sad jedni druge da ubedjujemo u sta da verujemo i sta da slusamo...Kristijan wrote:Hm, taj inženjerski pristup muzici, gde sve mora da bude dotegnuto, spakovano, usvirano...
da ali je zanimljivo kako se i rec "sport" tu ugurala... recimo jedan "muzicar" bi je tesko kad tu stavio... jednostavno tako mu mooozak funkcionira... no nebitno..sub_zer0 wrote:Pre svega to nije ni receno. Kljucna rec ovde je masa.pre svega umetnost nije sport
interesatno... a zasto mislis da ce izucavanje raznih "tehnika" i "teorija" to da okrene na bolje? kad je covek vec tako odredjen svojim rodjenjem da nebude umetniksub_zer0 wrote:Pa niko, isto kao i ti, kao i svako. Ne moze svako da bude umetnik. Obrazuj se malo vise i kasce ti se samo. To sto danas svako moze da izmisli neke splacine i gura ih kao nesto bitno, a da pritom kuka kako je neshvacen, je stvarno smesno.I ko si ti, subzeroe, da ti nekome kazes da njegov izraz nije umetnost?

pa kako da uspe ta zen prica, kad ona evidentno nije sport masa... mi smo glupi brate, zato slusamo nirvanu... al nam je dojajasub_zer0 wrote:Zen prica koja je pomenuta takodje nije urodila plodom koliko vidim. Ali nije ni bitno, posto je odsustvo logike iz srednje skole evidentno. Ali kog klinca inace zanima tako nesto u tim godinama, kada moze da kuka na svoj polozaj u drustvu i slusa shitvanu.

aj sad izanalizirajte par diskova pa se vratite diskusiji

i sto se tice onoga: "najveci rokenroleri su imali shkr tehniku te su bili ograniceni bla bla bla i bilo ih je sram"... ja kapiram da je hendzha recimo ima odlicnu tehniku za ono sto je svirao i za ono sto mu je ta tehnika trebala... kako rambo kaze: svako iole inteligentan(nista posebno) moze da sedne i nauci teoriju dzeza bluza kurca palca, a sta s njom da radi, e to je zajebano...
-
pa da svira sportistima kako sta ce da radi?
Prosirujes svest, znanje, vestine itd. muzicki rastes. Naravno, dobra tehnika i/ili poznavanje terorije ti ne garantuju dobro komponovanje, smisao za muziku i sl.a zasto mislis da ce izucavanje raznih "tehnika" i "teorija" to da okrene na bolje?
Prica ima vecu sirinu i nije se odnosila samo na konkretan primer.pa kako da uspe ta zen prica, kad ona evidentno nije sport masa
Nisam nikoga nazvao glupim, a ako ti je do yaya slusanje nirvane, ok, tvoja stvar.mi smo glupi brate, zato slusamo nirvanu... al nam je dojaja![]()

Ma jok, brljavio je zestoko, ali to nije ni bitno. Nije on znacajan zbog svoje tehnike, nego zbog pristupa instrumentu.ja kapiram da je hendzha recimo ima odlicnu tehniku za ono sto je svirao i za ono sto mu je ta tehnika trebala.
nekazem konkretno da si ti nekog nazvao glupim, ali cela ova ekipa "protiv nirvane" stalno ponavlja nesto slicno... sto je bezveze...
sto se tice hendzhe, on je brljavio samo tako, ali uzivo... bio je u 90% slucajeva razvaljen od svega i svacega, ali poslusaj malo studijske snimke, poslusaj npr Monterey... to je po meni vrhunac tehnike - dovoljno razvijena tehnika da iskazes tu svoju ideju...
ziveli svi
sto se tice hendzhe, on je brljavio samo tako, ali uzivo... bio je u 90% slucajeva razvaljen od svega i svacega, ali poslusaj malo studijske snimke, poslusaj npr Monterey... to je po meni vrhunac tehnike - dovoljno razvijena tehnika da iskazes tu svoju ideju...
ziveli svi

Za uzivo sam i mislio 

Na pravom mestu u pravom trenutku, to je tajna uspeha bilo kog rock benda. Masa nikad ne bi sama provalila grunge da im mendzeri, izdavaci nisu servirali. Trazili su nesto novo jer su se ljudi zasitili glam rocka i slicnih pravaca. Menadzeri su dosli u Sijetl, culi grunge i rekli ovo cemo da prodamo. Inace mi nikad ne bi ni culi za sve te bendove.Sta mislite, koliko samo jos nismo culi genijalnih bendova i pravaca iz jednostavnog razloga sto nisu bili na pravom mestu u pravo vreme. Treba imati i harizmu, koju je je imao Kurt a dodatnu velicinu bendu daje to sto je umro na vrhuncu slave.
- Rocket Roll
Tu je i koren nesporazuma o kojem se sad govori vezano za Nirvanu: nadam se da ćete vi mJetalci jednom uspeti da shvatite kako Hendriks nije nesavršeni proto-Malmstin, isto kao što faz nije nesavršeni proto-Metal Zone, isto kao što Stratokaster nije nesavršeni proto-Ibanez Jem.sub_zer0 wrote:Ma jok, brljavio je zestoko...ja kapiram da je hendzha recimo ima odlicnu tehniku za ono sto je svirao i za ono sto mu je ta tehnika trebala.
Ili ćete vi mJetalci zauvek ostati u grupi ljudi koji misle da je Van Gog loš slikar jer nije umeo da crta kao Dragan Malešević-Tapi?
Ne traži se od vas da volite ni Hendriksa ni Nirvanu, nego da shvatite kako mJetal nije krajnje ishodište i savršen razvoj svake muzike, od džeza do elektronike. A ako tako mislite - eno vam YuMjetal pa od jutra do mraka jedan drugom prepričavajte kako je Malmstin najbolji gitarista na svetu i kako vi njega mnogo volite. Šta želite da postignete time što ljudima koji vole Nirvanu drvite kako Nirvana nije Malmstin?
Nije, ni ne treba da bude. A daleko je nirvana od oboice.nadam se da ćete vi mJetalci jednom uspeti da shvatite kako Hendriks nije nesavršeni proto-Malmstin
U istom su rangu, neozbiljnih drajvova. Lampaski drajvovi tu uopste nisu u igri.isto kao što faz nije nesavršeni proto-Metal Zone
Neko voli vise ham, neko singl. Neko nize, neko vise frekvencije. Subjektivni stavovi.isto kao što Stratokaster nije nesavršeni proto-Ibanez Jem.
Pa i ne smatram. Nijedna vrsta muzike ne moze da se posmatra kao takva.nego da ne smatrate da je mJetal krajnje ishodište i savršen razvoj svake muzike, od džeza do elektronike
Mozda da nastave da je vole ako hoce, ali da ne prave slona od muve.Šta želite da postignete time što ljudima koji vole Nirvanu drvite kako Nirvana nije Malmstin?
eto smislenog posta o temi posle duzeg vremena:)Djole KSR wrote:Na pravom mestu u pravom trenutku, to je tajna uspeha bilo kog rock benda. Masa nikad ne bi sama provalila grunge da im mendzeri, izdavaci nisu servirali. Trazili su nesto novo jer su se ljudi zasitili glam rocka i slicnih pravaca. Menadzeri su dosli u Sijetl, culi grunge i rekli ovo cemo da prodamo. Inace mi nikad ne bi ni culi za sve te bendove.Sta mislite, koliko samo jos nismo culi genijalnih bendova i pravaca iz jednostavnog razloga sto nisu bili na pravom mestu u pravo vreme. Treba imati i harizmu, koju je je imao Kurt a dodatnu velicinu bendu daje to sto je umro na vrhuncu slave.
slazem se sa tobom, stavise, mislim da je za grandz ta izdavacka vrsta intervencije odigrala vecu ulogu nego za dosta drugih zanrova.
A koji si ti njeznik u celoj prici da odredjujes sta je slon a sta je muva? Ja kazem slon, ti kazes muva.sub_zer0 wrote:Mozda da nastave da je vole ako hoce, ali da ne prave slona od muve.
I ti si u pravu? Who died and made you queen?
Seti se da si niko i nista... slozismo se oko toga, zar ne?