Malmsteen - kreten ili...

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

ascended

Post by ascended » 14 Oct 2007, 11:50

[quote="Reverse"]Tehnika mu je odlicna, da vrti 7 fazona vrti, a kao kompozitor mi se uopste ne svidja, ako neka slusa klasiku zna o cemu pricam, on je uzeo 5,6 modela iz klasike i to ponavlja u svakoj ALI SVAKOJ svojoj pesmi, preslusao sam dosta njegovih stvari samo jednom i nikad vise, ali postoji jedna kompozicija koju je svirao sa filharmonijom u Japanu

...odlichna tehnika je li?...e pa preslushaj live verziju tog koncerta i kazhi da ima tehniku, najbolji primer jer se chuje u potpunosti...greshi na svakih 10 sekundi a kad mu chujem sweep picking pozhelim da ga udarim... andante, far beyond the sun, finale recimo...pf tehnika imam ortaka koji svira 3 godine i ima bolju tehniku i vecu brzinu od malmsteena...

Critical
PedoBear

Post by Critical » 14 Oct 2007, 11:59

ascended wrote:
Reverse wrote:Tehnika mu je odlicna, da vrti 7 fazona vrti, a kao kompozitor mi se uopste ne svidja, ako neka slusa klasiku zna o cemu pricam, on je uzeo 5,6 modela iz klasike i to ponavlja u svakoj ALI SVAKOJ svojoj pesmi, preslusao sam dosta njegovih stvari samo jednom i nikad vise, ali postoji jedna kompozicija koju je svirao sa filharmonijom u Japanu

...odlichna tehnika je li?...e pa preslushaj live verziju tog koncerta i kazhi da ima tehniku, najbolji primer jer se chuje u potpunosti...greshi na svakih 10 sekundi a kad mu chujem sweep picking pozhelim da ga udarim... andante, far beyond the sun, finale recimo...pf tehnika imam ortaka koji svira 3 godine i ima bolju tehniku i vecu brzinu od malmsteena...
A jel ti frka da snimis ortaka pa da pustis snimak negde ??

ascended

Post by ascended » 14 Oct 2007, 12:38

...ima jedan klip na youtube shto je on komponovao, nazhalost nema shreda ali svejedno pogledaj

http://www.youtube.com/watch?v=rU4QuuD053M

...a evo ga i jedan shred od mene sniman pre pola godine, na pitanje zashto sam legao uz gitaru zbog aerodinamike :D

http://www.youtube.com/watch?v=QP6XUw0pBPM

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 14 Oct 2007, 13:13

Dragi ascended, procitaj postove u ovoj temi i uverices se da malmsteena niko ne obozava. Svi su primetili da on svira kako svira i da mu je ponasanje katastrofalno, ali... molim te da ne budes preterano zucan i iskljuciv.
1. mi ovde ne raspravljamo o nekom od nas, vec o njemu. To je dovoljna cinjenica da ipak on nesto vredi... eto barem vise od nas cim ga pominjemo. Mozemo da se slozimo ili ne, ali on je ipak faca. Sto? to je drugo pitanje. Mozda je rodjen pod srecnijom zvezdom nego mi, mozda ima vise para za sopstvenu promociju nego mi... uglavnom. On je ipak neko. Ne kazem da ne treba kritikovati njega ili da je on nedorirljivi bog, ali, daj da to uradimo na kulturan nacin. Ne treba ici u kajnost. Zaboga on je ipak zvirao na G3 turneji, a mnogi od nas nisu ni bili na nekom od tih koncerata.
2. u jednom drugom drugom postu, dajes oglas u kome kazes da ce se izmedju ostalog na repertoaru naci i on. Zasto onda sviras njegove stvari ako ti je toliko mrzak. Opet dolazimo do cinjenice da on ipak nesto vredi...
3. I ja imam drugara (mnozina) koji su 375 puta bolji, precizniji, mastovitiji i zanimljiviji od Malmsteena, ali rekoh vec, zvezde, pare, sreca, prilike su takve da mi rspravljamo tj. pricamo o njemu a ne o nasim drugovima.

Dakle, razumem da ga ne volis i razumem da je nezanimljiv, ali daj to kazi bez prolivanja zuci i bez iskljucivosti. Malo analize nije na odmet.

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 14 Oct 2007, 13:23

Ajde onda mi posalji live verziju da cujem, ja sam lepo reko ne slusam Malmsteena, tako da se retko interesujem da trazim njegove stvari po netu, na ovo sam slucajno naisao.

Pa stani zar ovo sto sam linkovao nije live, mislim cuje se publika na kraju..
pa nije valjda kao Grand Show da pustaju onaj snimak publike sa utakmice na kraju svake pesme.... :lol: :lol:

I jos nesto... Malmsteen izbacuje tehniku u prvi plan.... E bas zato nikada nece biti dobar kompozitor i izvodjac klasicne muzike. Da me neko pogresno ne shvati, klasika nije samo tehnika, i nije to u vecini slucajeva, postoje mnogo vazinje stvari u klasici od 79 nota odsviranih 2,2 sekunde....

ascended

Post by ascended » 14 Oct 2007, 13:49

1. ok ok izvinjavam a inache sviram njegove stvari zato shto mi se kao shto pomenuh ranije svidja kako komponuje...

2. jeste live al najlaksha pesma sa koncerta :D shalim se otkud znam ukenjalo ga, treba chuti ceo...neznam meni se svidja kako je obradio neka dela, klasika nije brzanje al ovo je neoklasika...

Critical
PedoBear

Post by Critical » 14 Oct 2007, 14:06

Za tri godine naucio ,svaka mu cast.
I jos nesto... Malmsteen izbacuje tehniku u prvi plan.... E bas zato nikada nece biti dobar kompozitor i izvodjac klasicne muzike. Da me neko pogresno ne shvati, klasika nije samo tehnika, i nije to u vecini slucajeva, postoje mnogo vazinje stvari u klasici od 79 nota odsviranih 2,2 sekunde....
bravo ciko,5 bambija za tebe

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 14 Oct 2007, 15:54

Hvala Criticale :D
ascended wrote:2. jeste live al najlaksha pesma sa koncerta :D shalim se otkud znam ukenjalo ga, treba chuti ceo...neznam meni se svidja kako je obradio neka dela, klasika nije brzanje al ovo je neoklasika...

Ti sigurno smatras najlaksa u tehnickom smislu, a sa strane komponovanja bolja je od svih njegovih stvari koje sam cuo...
Klasika nije brzanje?, ocigledno nisi cuo neku Etidu... to su kompozicije koje sluze za nabiVanje tehnike, ali se u mnogim slucajevima i izvode tj. kao koncertne Etide. Tako da mogu reci da je klasika jedna od najtezih ako ne i najteza za sviranje u bilo kom smislu....
Nemoj neko da pomisli da ja sad branim klasiku ili tako nesto.... naprotiv ja je UOPSTE ne slusam, komponujem je ali je ne slusam...jbg volim da je komponjem i da sviram jedino ono sto ja napravim.... i naravno i dan danas obozavam da sviram klasicne Komade dok sve ostalo prezirem iz dna duse...jedino poneka neoklasicna stvar, ako mi se svidi...

ascended

Post by ascended » 14 Oct 2007, 16:34

...slazhem se za komponovanje s'tim shto bih josh dodao fugue, andante, vivace i finale...

...znam shta su etide svirao sam violinu kad sam bio mali...a za tezhinu se
ne slazhem ima podjedako laganih dela koliko i teshkih i to opet zavisi od instrumenta do instrumenta...

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 14 Oct 2007, 18:36

Sviram klavira 10 godina.... za sada, a poznajem manje vishe i ostale instrumente, i iz iskustva, a iz gradiva u skoli mogu sa sigurnoshcu da kazem da su Etide najteze....

Sorry za OT

Kirkmet
MF veteran

Post by Kirkmet » 15 Oct 2007, 15:52

Au, izgleda da ga ja jedini ovde gotivim... i to dosta...
Odslusajte "The 7th sign" i, ako mozete, kazite da je losa pesma.
Tu su takodje i Far beyond the sun, the stand, spannish castle magic... Slazem se da je apsolutni mentol po ponasanju, ali meni se njegova muzika svidja.

XtrmntR

Post by XtrmntR » 19 Nov 2007, 22:11

Nisi jedini. :) I ja ga gotivim, mislim njegovu muziku, ponashanje ostavljamo po strani. :)

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 20 Nov 2007, 03:43

Malmsteen... kreten. ovaj, tezak kreten... usvari kretencina.
kad sam bio mlad i neiskusan, tamo negde oko 13-te godine, ludacki sam se lozio na glavatog Svedjanina. cak sam kao i svirao po njegovim glupavim video skolama, skidao teme i neke pesmice, no, naravno, ta vremena su odavno prosla.

zasto kreten? (u slucaju da je potreban odgovor na pitanje)
pa, kreten je jer je najbolje svira kad je imao od 18 do 21 godinu. covek je ocigledno bio wunderkind, opasno naucio da svira gitaru, upao u seljacki fazon cim je omirisao prvi mgra koksa i trecu flajku skivija, i tu se zaglavio. i dan danas osecam izvesno postovanje prema prva tri albuma, iako mi je to odavno ispraznod a slusam, kamoli sviram. ovo kasnije, samo je menjao produkciju, pedale, pojacala, pevace, bubnjare, bassiste... a u sustini ostao isti pacijent. ne, postao je jos gori... i sada tone ka najdubljem crnilu gde se nesretno, poturceno, podgojeno, svedsko svinjce moze naci.

kao klinac sam zaista sve njegovo gutao, pogotovo u Alcatrazu mi je bilo sevdah da ga slusam, kazem i prvih par albuma su za respect, iako ih je vreme sazvakalo... ovo kasniej mi se sve gadi. isti sablon po kojem je pravio sve albuma... jedna do dve balade, jedna bluesy jebacka krljacina, jedan melodincni navijacki hit, dva nasilno uklopljena isntrumentala, malomistike, seljacki a la kemish imidz.. i nema da omanes!

steta sto nikada nije upoznao Lenona, Dilana, Marleya, pa da nauci kako se pravi revolucionarna pesma sa tri akorda, vec je shodno svojoj gluposti, pohlepi i egoizmu nastavio da brlja gore-dole po jednim te istim skalama/arpedjima/rifovima, u starom dobrom stilu "ko ce brze, ko ce bolje"... a to sta se svira, nije bitno uopste.

Void
kulen zmija

Re:

Post by Void » 22 Dec 2007, 05:21

Nyarlathotep wrote:Malmsteen... kreten. ovaj, tezak kreten... usvari kretencina.
kad sam bio mlad i neiskusan, tamo negde oko 13-te godine, ludacki sam se lozio na glavatog Svedjanina. cak sam kao i svirao po njegovim glupavim video skolama, skidao teme i neke pesmice, no, naravno, ta vremena su odavno prosla.

zasto kreten? (u slucaju da je potreban odgovor na pitanje)
pa, kreten je jer je najbolje svira kad je imao od 18 do 21 godinu. covek je ocigledno bio wunderkind, opasno naucio da svira gitaru, upao u seljacki fazon cim je omirisao prvi mgra koksa i trecu flajku skivija, i tu se zaglavio. i dan danas osecam izvesno postovanje prema prva tri albuma, iako mi je to odavno ispraznod a slusam, kamoli sviram. ovo kasnije, samo je menjao produkciju, pedale, pojacala, pevace, bubnjare, bassiste... a u sustini ostao isti pacijent. ne, postao je jos gori... i sada tone ka najdubljem crnilu gde se nesretno, poturceno, podgojeno, svedsko svinjce moze naci.

kao klinac sam zaista sve njegovo gutao, pogotovo u Alcatrazu mi je bilo sevdah da ga slusam, kazem i prvih par albuma su za respect, iako ih je vreme sazvakalo... ovo kasniej mi se sve gadi. isti sablon po kojem je pravio sve albuma... jedna do dve balade, jedna bluesy jebacka krljacina, jedan melodincni navijacki hit, dva nasilno uklopljena isntrumentala, malomistike, seljacki a la kemish imidz.. i nema da omanes!

steta sto nikada nije upoznao Lenona, Dilana, Marleya, pa da nauci kako se pravi revolucionarna pesma sa tri akorda, vec je shodno svojoj gluposti, pohlepi i egoizmu nastavio da brlja gore-dole po jednim te istim skalama/arpedjima/rifovima, u starom dobrom stilu "ko ce brze, ko ce bolje"... a to sta se svira, nije bitno uopste.

Potpisujem.....svaka cast kolega....to je pravi opis Malmsteen-a....SVEDSKO SVINJCE....

Guitar_thrill
MF veteran

Re: Malmsteen -kreten ili.........

Post by Guitar_thrill » 06 Jan 2008, 17:10

MIslim da ga mrze oni koji su povrsno slusali njegovu muziku,jeste da ima prteranih stvari,i cesto se ponavlja,ali to je njegov stil sviranja,nije ukrao taj stil od nekoga,za razliku od njega,dans imate gomilu gitarista koji svi lice jedni na druge....imao sam snimke Malmsteena gde svira blues na nekom koncertu i tu vidis da ima dusu,i da stvarno zna i lepo da svira,a njegova je stvar sto je odlucio da svira taj neo classical metal...meni se jedni ne svidja sto ume da pretrera sa nepotrebno dugim solazama,njegove solaze mogu da budu zanimljive jedno minut posle toga,sve je nekako isto...toliko o Malmsteenu :lol:

Post Reply