Tajna uspeha Nirvane?

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Tajna uspeha Nirvane?

Post by nemanjavelimirovic » 31 Oct 2009, 15:11

sinisake wrote:
Mada, dope je sasvim kul stvar, ako si u kontroli. Seljacetu iz Aberdeen-a je dosla glave, ali sta zna svinja sta je dinja.
He, he, he, pa da, ako se otrgne kontroli, mo's da legnes ko zna gde, a probudis se u Kaiser Permanente... :wink:
Nemanja, nisi valjda bas toliko emotivno vezan za Nirvanu? :)
Jesam...Poceo sam da ih slusam kad sam imao 10 godina tj 92ge....IPrve pesme koje sam naucio da sviram su svi studijski albumi od NIrvane. Prvi bend je svirao Tribute to nirvana. Kad cujem Northern Star od Hole, najezim se i boli me stomak...Kad cujem vecinu pesama Nirvane i dan danas setim se mnogih stvari koje sam prosao kao klinac slusajuci ovaj bend. U roditeljskoj kuci u mojoj sobi ima oko 10 postera NIrvane i dalje vise na zidu...Jednostavno neke bendove kao shto su Nirvana, Radiohead, Pink Floyd i jos neke jako jako bitne, mi ne treba dirati, sve to je muzika uz koju sam krenuo da sviram pre 14 godina...Shvatio sam da je iskrenost u muzici ono najbitnije sto coveku daje slobodu izrazavanja bez obzira na to koliko je spretan sa gitarom ili glasom i glupo je govoriti o bendovima koji su vrhunski bilo shta loshe...U stvari, vishe me zabole, pishite ovde shta hocete, ali kad budete dostigli momenat da vase pesme budu iskrene i jake do te mere da boli, onda se javite...Mada onda ce vas neki lik poput Dersua popljuvati jel se njemu ne svidja...Tako da sto ljudi sto cudi, Sto zena dvesta sisa, Sto Penisa Dvesta testisa... Aj u zdravlje...dosadilo mi je i citanje i pisanje u ovoj temi , jer ocigledno se ne nalazimo na istim mozdanim frekvencijama... Dersu uzivaj u jahti i sjaju elitizma... mada to sam ti vec rekao.... :ziveli:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 31 Oct 2009, 15:11

nije, nego ne kontas sta ti ljudi prebacuju. imas arogantan nastup stalno i uvek za neke (da se ne lazemo) zamumuljene stvari oko kojih se lome koplja odavno, kazes to je tako i tako, u nekom deus ex machina stavu. jedino sto ostaje je da te ljudi prihvate kao vise bice (i to mislim bukvalno, ne mislim po iskustvu ili tako tim stvarima, vec da te prihvate kao nesto vece od homo sapiensa) ili da pocnu da ti kenjaju. sta mislis, sta ce biti od ta dva?
mislim, nisi jedini, ali to nema veze.
evo, uzmi roket sta mi je napisao, uzeo je zdravo za gotovo da je u pravu, nije ostavio mogucnost da je to razlika u afinitetima i kriterijumima i senzibilitetima i vidovima vec je blatantno reko ovo je smece, ovo nije. ako uzmemo da ja volim to smece i da smatram da je kvalitetno, onda sam ja debil koji voli smece i to ne samo to, vec misli da je to smece kvalitetno. dakle, totalni sam kreten. meni je to IDENTICNO kao da je dosao i prosto rekao 'dulio ti si kreten', a to je uvreda. forma je tu nebitna.
Last edited by Doolio on 31 Oct 2009, 15:14, edited 1 time in total.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 31 Oct 2009, 15:13

Aj svratite na chat :D

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 31 Oct 2009, 15:14

@nemanja
Kao sto rekoh, istina boli. Toliko si detinjast da ne moze sa tobom da se prica normalno. Da sada dodje Kurt na temu i da sam potvrdi sve ono navedeno, ti mu ne bi verovao.

btw, nije crkva izmislila boga, nego je ubacila svoju interpretaciju i prosirila je na masu iz mnogostrukih razloga, ukljucujuci i te koje si naveo.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 31 Oct 2009, 15:19

A ja se baš pitao kako će tema o Nirvani da opstane bez makar jedne teorije zavere... Dakle najjača tema ikad!
:kokice:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 31 Oct 2009, 15:21

Kristijan wrote:A ja se baš pitao kako će tema o Nirvani da opstane bez makar jedne teorije zavere... Dakle najjača tema ikad!
:kokice:
A ona za metal? :D

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 31 Oct 2009, 15:23

Pazi, whatever, ako je to Nemanji bitno u zivotu, treba postovati, ali i on terba da postuje da nekom nije. I onda batalis dijalog. Sto je najgore, kazem, ja bio medj Nirvanom 92/93/94 do smrti, a njemu bitno? Kako bre rodjace kako? Opet, to je kao kad mi decaci iz Juge ili sirom sveta kazu, yeah, RATM rules. A ja repartiram, pa 'vocni su ipak malo. Onda oni meni drze predavanje sta je i kako je RATM, sta je njihova poruka, a opet, ja ih slusao od starta, a bio na certu 1994. Nije rec o tome da sam nezajeban (a prilicno sam zajeban lik) nego je rec o tome da mi ne tupis o Mesecu ako sam ja bio na Mesecu a ti nisi. U tome je poenta. Samo u tome. Medjutim, nas svet ce da ti tupi do neba o tim stvarima o kojima nema pojma, cuo od burazera. To je kao kad bih, ponavljam po stoti put, ja sad tupio o oplitici, cenama i svakodnevnici zivora u Srbiji. A blage veze nemam o tome. Blage. Ali meni nije blam da priznam. Ne znam, pricajte, edukujte me. Ali mojne bre da mi pricate o Nirvani i zapadu generalno. Userem se kad pocnem da slusam ta predavanja. Mislim, patio sam i ja od istog sindroma pa znam. Cim sam se uselio na zapad pre nekih 20-tak godina, svim Amerima sam kenjao kako su glupi ko ***** i zemlja im je sranje i 'ja' ('mi') cemo da je dovedemo u red. To je ono sto ja slusam na ovom forumu.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 31 Oct 2009, 15:23

Doolio wrote:ako uzmemo da ja volim to smece i da smatram da je kvalitetno, onda sam ja debil koji voli smece i to ne samo to, vec misli da je to smece kvalitetno.
Nisam imao nameru da te uvredim, izvini. Nisam očekivao da ćeš se naći prozvanim. A i zašto bi?

A što se smeća tiče, evo, za utehu - čuo si valjda za kemp? Manconijevu "Merda d'artista"? Ako se gleda iz alternativnih sistema vrednosti, i smeće može da ima nekakvu umetničku funkciju.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 31 Oct 2009, 15:26

Izvinte sto upadam...

Kako vas ne mrzi...???

:ziveli: :kokice:

E, BTW, apropo Quantasa...

Posle svakog leta piloti avio-prevoznika Qantas ostave belešku mehaničarima sa opisom problema,
a pred sledeći let mehaničari ostave odgovor šta su uradili.
Inače, Qantas je jedina svetska avio-kompanija kojoj nikada nije pao avion.

Zahtev: Leva guma skoro treba da se zameni.
Izveštaj: Leva guma skoro zamenjena.

Zahtev: Nešto se otkačilo u kabini.
Izveštaj: Nešto smo zakačili u kabini.

Zahtev: Autopilot sam gubi visinu za po 200 stopa u minuti.
Izveštaj: Nismo uspeli da ponovimo problem na zemlji.

Zahtev: Tragovi curenja na levom stajnom trapu.
Izveštaj: Tragovi obrisani.

Zahtev: Zvuk iz DME instrumenta glasan da ne poveruješ.
Izveštaj: Zvuk iz DME podešen na nivo u koji možeš da poveruješ.

Zahtev: IFF instrument neoperativan.
Izveštaj: IFF instrument je uvek neoperativan kad je isključen.

Zahtev: Sumnjamo na pukotinu u staklu vetrobrana.
Izveštaj: Sumnjamo da ste u pravu.

Zahtev: Nema motora broj 3
Izveštaj: Vizuelnim pregledom letilice pronadjen motor na levom krilu.

Zahtev: Avion smešno reaguje na komande.
Izveštaj: Avion upozoren da se uozbilji.

Zahtev: Čudan zvuk iz instrument table, kao da neki patuljak udaračekićem.
Izveštaj: Patuljku oduzet čekić.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 31 Oct 2009, 15:27

Dersu Uzala wrote:Pazi, whatever, ako je to Nemanji bitno u zivotu, treba postovati, ali i on terba da postuje da nekom nije. I onda batalis dijalog. Sto je najgore, kazem, ja bio medj Nirvanom 92/93/94 do smrti, a njemu bitno? Kako bre rodjace kako? Opet, to je kao kad mi decaci iz Juge ili sirom sveta kazu, yeah, RATM rules. A ja repartiram, pa 'vocni su ipak malo. Onda oni meni drze predavanje sta je i kako je RATM, sta je njihova poruka, a opet, ja ih slusao od starta, a bio na certu 1994. Nije rec o tome da sam nezajeban (a prilicno sam zajeban lik) nego je rec o tome da mi ne tupis o Mesecu ako sam ja bio na Mesecu a ti nisi. U tome je poenta. Samo u tome. Medjutim, nas svet ce da ti tupi do neba o tim stvarima o kojima nema pojma, cuo od burazera. To je kao kad bih, ponavljam po stoti put, ja sad tupio o oplitici, cenama i svakodnevnici zivora u Srbiji. A blage veze nemam o tome. Blage. Ali meni nije blam da priznam. Ne znam, pricajte, edukujte me. Ali mojne bre da mi pricate o Nirvani i zapadu generalno. Userem se kad pocnem da slusam ta predavanja. Mislim, patio sam i ja od istog sindroma pa znam. Cim sam se uselio na zapad pre nekih 20-tak godina, svim Amerima sam kenjao kako su glupi ko ***** i zemlja im je sranje i 'ja' ('mi') cemo da je dovedemo u red. To je ono sto ja slusam na ovom forumu.

Ispravi me ako grešim,ali ti ovde nas pokušavaš da nas naučiš nečemu,recimo isto kao kada si došao u USA?

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 31 Oct 2009, 15:29

ssmc wrote:A ona za metal? :D
Šta sam to propustio? Daj link.

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 31 Oct 2009, 15:30

Pazi, whatever, ako je to Nemanji bitno u zivotu, treba postovati,
To je ok, ali to ne znaci da treba svima da bude bitna u zivotu. A ispada da jeste.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 31 Oct 2009, 15:32

Kristijan wrote:
ssmc wrote:A ona za metal? :D
Šta sam to propustio? Daj link.
Pa ostavio si komentar i tamo... no evo da podsetim

viewtopic.php?f=48&t=2795&p=131168&hili ... al#p131168

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 31 Oct 2009, 15:32

dejankuki wrote:Izvinte sto upadam...
Ako ako, aferim. Quantas je odavno upao u sve svetske posalice, ali su imali pre par godina prvi udes u istorji. Tojest prvi sa zrtvama. Oh well. Ko radi (leti) gresi. Vala, jednom u 60 godina i nije greda.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 31 Oct 2009, 15:35

ssmc wrote: Ispravi me ako grešim,ali ti ovde nas pokušavaš da nas naučiš nečemu,recimo isto kao kada si došao u USA?
U svakom trenutku pokusavam da nekoga naucim necemu. Bilo bi bespredmetno da otvaram usta u suprotnom, ne mislis? MIslim, glupo je otvoriti usta da bi povladjivao nekome. Ako nemam nista pametno da kazem, cutim.

Post Reply