Tajna uspeha Nirvane?

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
andrej]

Re: Tajna uspeha Nirvane?

Post by andrej] » 01 Nov 2009, 13:48

o neizdatim da ne pricamo. sappy, anyone?
ko god cita xkcd.com, zna da je noam chomski jedna od cescih tema za sprdnju, uz string teoriju. o cemu oni?
Last edited by andrej] on 01 Nov 2009, 14:06, edited 1 time in total.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 01 Nov 2009, 13:58

Ne da seres nego ti je pena krenula na usta koliko seres.
Pusti ljude da vezuju svoj zivot za sta hoce.Pricas ko da drzis boga za muda pa se posle pitas sto reagujemo kao domorodci koji pojedu misionare.Nasao si da svima govoris da su idioti zato sto vezuju odredjen deo zivota za muziku.Zato sto kad cuju pesmu nirvane oni se sete srednje skole.Uopste nisi dosledan."Ovo mi je zadnja" pa se vratis, "necu da vredjam" pa vredjas, 'ja sam taj i taj, sveCki covek' pa se opet ponasas ko svaki drugi fanatik u kafani u SRBIJI koji tupi do besvesti.

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 01 Nov 2009, 14:01

nenadnenad wrote:Ne da seres nego ti je pena krenula na usta koliko seres.
Pusti ljude da vezuju svoj zivot za sta hoce.Pricas ko da drzis boga za muda pa se posle pitas sto reagujemo kao domorodci koji pojedu misionare.Nasao si da svima govoris da su idioti zato sto vezuju odredjen deo zivota za muziku.Zato sto kad cuju pesmu nirvane oni se sete srednje skole.Uopste nisi dosledan."Ovo mi je zadnja" pa se vratis, "necu da vredjam" pa vredjas, 'ja sam taj i taj, sveCki covek' pa se opet ponasas ko svaki drugi fanatik u kafani u SRBIJI koji tupi do besvesti.
:1: :ziveli:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 01 Nov 2009, 14:04

I kakve su to nebuloze da su svi koncerti bili totalan raspad i neslusljivi?
Dati linkovi su sasvim dobri koncerti u nekim punk okvirima u kojim je i nirvana manje vise bila.
Kad je Puko onda je Puko pa nije hteo da svira.
Uz dodatak naklonosti prema bendu, verovatno nezaboravni za mnoge ljude koji su prisustvovali.
Sta ako niko nije bio u Sijetlu od nas? Slusali smo isti album, ogranici se na to.
Jel sad mi treba tebi da tupimo o Dutji jer smo svi iz iste drzave ? :mrgreen:
Ne vidim da se rasplamsala tema o triggeru iako ima ljudi na pretek kojima se to ne svidja i koji misle stvari slicne onima koje si izgovarao za nirvanu ovde?

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 01 Nov 2009, 14:25

koj dugonja ovaj Krist

kurtrose

Post by kurtrose » 01 Nov 2009, 14:26

Ovo su sve stvarno vrhunski performansi... :bravo: :bravo:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 01 Nov 2009, 14:45

OK, hajde da ne preterujemo. Mislim, koliko god da neko ceni Nirvanu, ne može da priča o vrhunskim live performansima. Ako ćemo zrnce objektivnosti da uposlimo, to ne može da se kaže. Meni je njihov unplugged jedan od najdosadnijih i najmlitavijih od svih tih mtv unplugged sessiona, uopšte ne znam kome je palo na pamet da njih zove da to rade. No dobro, moj utisak, ne mora niko tu da se slaže.

Može biti da ja ne mogu da se uživim u to, jer ne marim Nirvanu. Ipak, znam da ima bendova koji za mene predstavljaju nekakav tunel koji me sprovede 20 godina unazad, i imam neke sentimentalne reakcije na sve to, ali znam da su kanta. I znam da im je live nastup kanta, i ne libim se da kažem to. Da, sa sve tim kanta nastupom su mi simpa i danas.

Nastupi Nirvane nisu bili vrhunski performansi, i tu nema puno mesta diskusiji. Njihov kvalitet je ležao negde drugde, svakako ne u koncertnim nastupima. Daj da se ne tera kontra, i da se ne priča navijački. Mislim, Dersu je zalutao odavno, i nema svrhe čitati šta piše, jer je sve to samo presipanje iz šupljeg u prazno, ista rečenica na 50 načina... ali kad mu date ovakav šlagvort, ima još 6 meseci da davi ovu temu kao zmija žabu, i paradoksalno - biće u pravu.

kurtrose

Post by kurtrose » 01 Nov 2009, 14:48

Mislio sam vrhunski u rangu ostalih performansa Nirvane...

Djole KSR

Post by Djole KSR » 01 Nov 2009, 14:56

Dersu, sad vec pricas o smislu zivota. Kazes Nirvana je prodaja muda za bubrege, pa i spustanje na mesec je prodaja muda za bubrege, i Harli Dejvidson(srpska gramatika) je prodaja muda za bubrege, i Fender, i stil zivota kojim ti zivis u SAD...

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 01 Nov 2009, 15:16

sad ce da ti objasni kako ti ne zivis u sad, nemas harli dejvidson i nisi se spustao na mesec, pa ne mozes to da mu kazes.

Djole KSR

Post by Djole KSR » 01 Nov 2009, 15:18

Doolio wrote:sad ce da ti objasni kako ti ne zivis u sad, nemas harli dejvidson i nisi se spustao na mesec, pa ne mozes to da mu kazes.
A nemam ni fender, imam neku kopiju :lol: :ziveli:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 01 Nov 2009, 15:20

Pa, ocu da kazem da nisu svi katastrofalno loshi nego da i ima veoma dobrih s`obzirom da je nirvana tu negde u nekom duhu punka, da nije bitno da sve bude savrseno odsvirano tehnicki.Ne moze se objektivno nesto tvrditi sa subjektivnim utiscima.Ima vise stvari zbog kojih neka osoba kaze ' e ovo mi se svidja' samo sto nisu svi kadri da izvrcu crevca svakog utiska kako bi nekome preneli nesto, nekome ko dosadjuje na vrlo do-sa-dan i odbojan nacin.
Podrazumeva se da se sagovornik oseca slicno u vezi neke druge grupe,te da se moze napraviti analogija i da je to dosta da, i nakon preseravanja ,se spusti lopta i kaze "okej, razumem te ipak u neku ruku".
Pustis coveka da slusa to sto voli iako je sranje po tebi i celom univerzumu a u medjuvremenu mu preporucujes da poslusa ono sto ti mislis da je dobro.

Stvara se utisak kao da je covek nepogresiv zato sto je tvrdoglav i fanatican i zato sto ne zna da odoli sinisi :mrgreen:

S`obzirom kakve sve muzike ime danas, koliko ima raznovrsnosti ne samo u izvedbi nego i u motivaciji za sviranje i filozofiji iza muzike, desava se cesto da jedan covek govori drugome kako je poenta u odredjenoj muzici bas ono sto drugi smatra da je najveca mana u njoj.Jednom blago , drugom smece.

Ako pogledas punk, hcpunk i sl. nastupi nirvane koje sam dao su odlicni bez ikakve diskusije. :mrgreen:

Slazem se za slagvort al mislim da bi tema bila negde skroz u zapecku foruma bez sve drame sto ne znaci da podrzavam nego samo komentarisem kakvi smo :mrgreen:

nebojsak

Post by nebojsak » 01 Nov 2009, 15:22

Jbt, tek sad video ovu temu :)

Mrzi me da čitam sve, ali moje mišljenje je da je tajna uspeha Nirvane u tome što su bili u pravo vreme na pravom mestu.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 01 Nov 2009, 15:24

kanda si popio previse jelena, eno te gde raspravljas pre dva dana ovde:)

Djole KSR

Post by Djole KSR » 01 Nov 2009, 15:26

Vala ces pre procitati Tihi Don nego sve postove

Post Reply