Evo jednog kućnog snimka; zanima me vaše mišljenje ...
http://www.youtube.com/watch?v=bZVcEw1DENs
radovi
Moderators: dejankuki, Trooper, muki17
Re: radovi
Svidja mi se zvuk i motivi koje sviras. Super to zvuci ! Tehnika na pojedinim mestima ispada ali desava se to kad je improvizacija u pitanju, jos kad se snima trema mala
Mozda bih na taj tvoj regular time soloing dodao vise double time fraza i linija. Ovako sve zvuci melodicno i sladunjavo ali nema neke klimakse u solazi. To je ovako neko moje misljenje.
Pozdrav!

Mozda bih na taj tvoj regular time soloing dodao vise double time fraza i linija. Ovako sve zvuci melodicno i sladunjavo ali nema neke klimakse u solazi. To je ovako neko moje misljenje.
Pozdrav!
Pedja, rekao si ono što i ja mislim. Još sam nesiguran sa double time-om, mogu da odsviram kratke pasaže, a da ne ispadnem iz time-a, ali izgleda kao da još ne razmišljam dovoljno u double time-u. A kulminacija je možda najteži deo priče, jer traži da razmišljaš unapred, odnosno da se ne "ispucaš" na početku. Trebalo bi svirati više pauza, što bi rekao Miles. Klimaksi se mou postići i drugim sredstvima, a ne samo double-timeom, mada je double-time ubojita stvar. Npr, posteno prelaženje na korišćenje sve disonantnijih tonova, takodje vodi u neku vrstu klimaksa, odnosno dovodi do osećaja da se nešto "događa" u solu. Tu su i oktave i blokovi, a efektne su i kratke fraze se dugo ponavljaju, preko celog korusa, pa i više. E sad, to treba dozirati to lagano, do kraja sola ...
Nije svaki solo koji leži na harmoniju džezerski solo, to je definitivno. Ja sam dugo tapkao u mestu, posle nekog početnog pomaka, da pronadjem zvuk instrumenta, da prondjem swing i fraze koje su baš džezerske.
Ono što me još zanima, da li se vide neki uticaji, čije su fraze itd.?
Inače, imam problem sa vremenom za vežbanje, pošto mi sviranje nije primaran posao (+žena, deca), tako da nisam potpuno nezadovoljan svojim napretkom, ali ide sporo.
Nije svaki solo koji leži na harmoniju džezerski solo, to je definitivno. Ja sam dugo tapkao u mestu, posle nekog početnog pomaka, da pronadjem zvuk instrumenta, da prondjem swing i fraze koje su baš džezerske.
Inače, imam problem sa vremenom za vežbanje, pošto mi sviranje nije primaran posao (+žena, deca), tako da nisam potpuno nezadovoljan svojim napretkom, ali ide sporo.
Ma skrati solo... Jedan krug, i zdravo.
A sta je double time?
Inace, fino, odmereno, al' malo pravolinijski, nema izletanja jazzerskog...

A sta je double time?
Inace, fino, odmereno, al' malo pravolinijski, nema izletanja jazzerskog...

Last edited by sinisake on 05 Nov 2009, 09:52, edited 1 time in total.
sinisake wrote:Ma skrati solo... Jedan krug, i zdravo.![]()
A sta je double time?
double time ti je kad za isto vreme, za isti broj otkucaja, odsviraš duplo više nota.
Ide TA---TA---TA---TA---, pa ga uduplaš na TATATATA
Nisam mogo da skratim solo, pošto je u pitanju Aebersoldov MINUS ONE, koji traje koliko traje, nisam teo da ostavim pesmu na pola snimljenu, odsolirao sam do kraja
manda wrote:Pedja, rekao si ono što i ja mislim. Još sam nesiguran sa double time-om, mogu da odsviram kratke pasaže, a da ne ispadnem iz time-a, ali izgleda kao da još ne razmišljam dovoljno u double time-u. A kulminacija je možda najteži deo priče, jer traži da razmišljaš unapred, odnosno da se ne "ispucaš" na početku. Trebalo bi svirati više pauza, što bi rekao Miles. Klimaksi se mou postići i drugim sredstvima, a ne samo double-timeom, mada je double-time ubojita stvar. Npr, posteno prelaženje na korišćenje sve disonantnijih tonova, takodje vodi u neku vrstu klimaksa, odnosno dovodi do osećaja da se nešto "događa" u solu. Tu su i oktave i blokovi, a efektne su i kratke fraze se dugo ponavljaju, preko celog korusa, pa i više. E sad, to treba dozirati to lagano, do kraja sola ...
Mozes klimaks da dostignes i sa zavrsetkom fraza na nekim od najvisih tonova. Tu u sustini najvecu ulogu igra ritam. Ako dobro rasporedis ritam da pripremis kraj uz dobar melodijski izbor to je u sustini to.
Meni se svidja ova muzika,bas je opustajuce !